REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENȚIE! De la 1 august, POLIȚIA LOCALĂ STĂ, din nou, la PÂNDĂ!

ATENȚIE! De la 1 august, POLIȚIA LOCALĂ STĂ, din nou, la PÂNDĂ!

Replica API 31 iulie 2020 | 00:17 3033

Consilierii locali s-au întrunit, joi, 30 iulie, și au dezbătut 61 de proiecte. Printre acestea s-a aflat și unul ce viza stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului ce a fost adoptat. Astfel, devine oficială reluarea plății parcărilor de pe raza orașului. În afară de acestea, 3 proiecte de pe ordinea de zi au fost retrase iar două nu au trecut.

Este oficial! Se plătește parcarea în municipiul Constanța

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal susținută joi, 30 iulie, în ședință, pe ordinea de zi aflându-se mai multe proiecte, între care și cel situat la punctul 58: Proiect de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța. Proiectul a trecut datoriă voturilor pro ale consilierilor locali. Prin urmare, taxa aferentă, stabilită de Consiliul Local, este obligatorie. În caz contrar, vor curge sancțiuni, care vor fi date de către polițiștii locali.

Ce amenzi sunt prevăzute

Contravenţiile prevăzute sunt amendă de la 200 la 600 de lei, pentru neplata parcării şi ocuparea unui loc deja atribuit, şi amendă de la 200 la 400 de lei pentru ocuparea unui loc destinat încărcării maşinilor electrice sau hybrid.

Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

„Probabil cel mai de interes punct de pe ordinea de zi este cel ce reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța. La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă. Taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an. Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește. Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“, a precizat primarul Decebal Făgădau.

Amendamente depuse de consilierii locali pentru bugetul local

Primul proiect ce a deschis ședința și anume Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020 a primit două amendamente din partea consilierilor, astfel: primul amendament solicita scăderea din buget a unui million de euro care să meargă către unitățile de învățământ și mai cu seamă pentru terenuri de sport și al doilea amendament solicita diminuarea sumei cu 750.000 de lei si atribuirea lor pentru construire de parcări inteligente în zona liceului Mircea. Cele două amendamente au trecut cu 26 de voturi „pentru”, respectiv 23 voturi „pentru” și 3 abțineri.

Trei proiecte de pe ordinea de zi au fost retrase

Dintre cele 61 de proiecte de pe ordinea de zi, 3 dintre acestea au fost retrase.

Proiectele retrase de pe ordine sunt următoarele: numărul 47 de pe ordine și anume Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, bd. Mamaia nr. 507; 48 - Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 4; 51 - Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării directe și a raportului de evaluare ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil, proprietate privată a municipiului Constanța, situat în str. Daciei nr. 9, ce face obiectul contractului de închiriere nr. 6218/31.05.2016, adiționat, încheiat de RAEDPP Constanța, către Cerchez Georgeta-Mădălina;

Din toate, două proiecte nu au trecut

De menționat este și faptul că marea majoritate a proiectelor de pe ordinea de zi au trecut cu număr maxim de voturi „pentru” însă iată că au fost și două pentru care consilierii au fost împotrivă. Mai exact, este vorba despre, proiectul de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 1.682,00 mp situat în municipiul Constanța, str. Murelor nr. 3, în favoarea societăţii Tonis Trade SRL, pentru care voturile au fost repartizate astfel: 8 voturi pentru, 6 împotrivă, 12 abțineri. Astfel, proiectul nu a trecut.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre care nu a trecut a fost cel ce viza aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, zona Bufet Doruleț, în suprafață de 94 mp. Voturile au fost: 18 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Acesta nu a trecut.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iti iau neamul in pula machidon frezat si prost. Pune in mortii mati si automate de plata pt parcare. Nu toata lumea pote sa plateasca cu telefonul. Mai fa tu multe cacaturi ca o sa te voteze pulea. Mortii mari de primar bou si arogant!
2
0
Sa va mai aud ca vreti orase ca-n afara. Voi aveti impresia ca acolo merg cainii cu covrigi in coada, si orasele arara cum arata ca sunt ei mai cu mot. Ei bine dragi neanderthali toate acele orase s-au cladit pe taxe de la contribuabili si evident in era moderna cu cu taxa de parcare. Numai daca ati fi avut un TV acum 30 ani si vizionai un film cu gangsteri americani filmat in 1950 puteai vedea vestitele scene cu politia care te amenda pentru ca nu ai introdus moneda in acei mici stalpi. Asa ca nu am inventat noi roata, civilizatia sau capitalismul, el este si doar trebuie sa-l adoptam.
2
4
Parcarile trebuie sa fie publice si gratuie. Incasarea taxelor pentru parcare este un abuz.
5
0
bravoo!!!sclavii cu cotete de 10-15 ani sunt suparati
2
3
FAGADAU se pi sa pe judecatori si justitie ca stie el Machedonu mai bine
5
0
Cum ai ajuns tu un taran cioban la oi coclit din Beidaud... Nu cumva ai fost sluga toata viata? Adica sluga Familiei de hoti Mazare
11
1
Cum lupta impotriva retelelor de traficanti de persoane si a altor interlopi inca nu se poate demara,politia si jandarmeria este mereu asmutita impotriva populimii la modul general,sa fie de unde amenzi,saraci nenorociti apoii ca nu au de unde plati si normal,totul in aplauzele infractorilor periculosi,veseli ca sunt lasati in pace.
6
1
Cel mai probabil prost primar..sa te duci dracu
14
1
N-au baza legala. Se face contestatie si aia e!
10
1
plm !! Daca stau zece minute aici, zece dincolo, platesc cate o ora??
8
1
UNDE VA SUNT MASTIILE DOMNILOR CONSILIERI CA SUNTETI IN SPATIU INCHIS SI NU AVETI NICI DISTANTA FIZICA ????
17
2
bai pulica fraierica pune dracu si aparate pentru monede, pentru carduri ca nu toata lumea are bani pe telefon
11
1
Mai dobitoc de primar daca HCL a fost abrogata la ce dracu mai vrei bani pentru parcare? Daca esti bolnav stai acasa.
12
1
deci se reinfinteaza ocupatia de gipsan parcagiu vedeti eu creez locuri de munca pentru cetatenii orasului
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218