REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENȚIE! Din MARTIE, mașinile parcate neregulamentar VOR FI RIDICATE!

ATENȚIE! Din MARTIE, mașinile parcate neregulamentar VOR FI RIDICATE!

Replica API 11 februarie 2019 | 00:21 687

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, autovehiculele care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate de reprezentanții SC Confort Urban SRL, începând cu 1 martie a.c.

Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr. 1, din municipiul Constanța. și se vor afla în paza operatorului, până la momentul eliberării. Paza acestui dispozitiv se realizează atât cu agenți cât și prin intermediul camerelor de supraveghere video.

„Constănțenii își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local: tarif ridicare mașini: 450 de lei, tarif transport mașini: 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi: 60 de lei. Programul de restituire este non-stop”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

Potrivit regulamentului făcut public de municipalitate, ridicarea vehiculelor va fi dispusă, în scris, printr-o dispoziție de ridicare de către un agent constatator, care poate fi din cadrul Poliției Locale Constanța sau a Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța.

Dispoziția de ridicare trebuie să cuprindă următoarele informații: data, ora și locul ridicării vehicului, gradul profesional, numele și prenumele polițistului care dispune măsura tehnico-administrativă, precum și unitatea din care face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, mențiuni privind înregistrarea foto și video a staționării vehicului, mențiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare/înregistrare și marca vehicului, numărul și seria sigiliilor aplicate pe caroseria vehicului de către prestator.

Sursă video: Primăria Constanța

Cetățenii pot sesiza existența vehiculelor staționate/oprite neregulamentar atât la dispeceratul Poliției municipiului Constanța, cât și la cel al Poliției Locale Constanța. La fața locului vor fi trimise echipaje, care vor constata staționarea/oprirea neregulamentară și vor realiza fotografii și filmări video, pentru a o dovedi.

Din imagini trebuie să rezulte date, ora, minutul și locul, numărul de înmatriculare al vehicului în cauză și atunci când este cazul, indicatului de interzicere a staționării. După cel puțin cinci minute în care îl vor aștepta pe șofer, vor realiza al doilea set de fotografii, filmări video, în aceleași condiții.

Ridicarea mașinilor, transportul, depozitarea și eliberarea lor va fi realizată de angajații SC Confort Urban SRL. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută, dacă la inițiarea acestuia proprietarul sau șoferul se prezintă la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile efecutate. Adică, să suporte doar contravaloarea operațiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehicului se consideră finalizată dacă toate cele patur roți ale vehicului se află pe platforma autospecialei de ridicări.

Atenție, însă! Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deținere sau de utilizare a vehiculului respectiv. Mașina va fi predată după ce șoferul sau proprietarul va completa o declarație prin care va menționa, sub semnătură, că vehiculul i-a fost restituit în starea inițială.

Depozitarea se va face în spații corespunzătoare, special amenajate, pe strada Caraiman, numărul 1, iar operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport și depozitare răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehicului. Programul de restituire a vehiculelor depozitate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

În situația în care mașina nu este revendicată de către proprietar sau de deținătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării, se demarează procedura instituită de Legea 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului.

Hotărârea Consiliului Local nr. 399 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța adoptată în ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Constanța din data de 31.10.2018, se află afișată pe site-ul Primăriei municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro, la secţiunea Consiliu Local-hotărâri de consiliu, cât şi la sediul instituţiei.

F.B.

Citește și: Tot ce trebuie să ştii despre ‘HINGHERII de maşini’: în ce condiţii acţionează şi care sunt costurile recuperării autoturismelor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din nefericire in goana dupa amenzi pt bugetul primariei "politia" locala a devenit mai catolica decat papa. S-a dus sloganul de prevenire si protectie acum e pe dat la oase cat cuprinde pentru bunastarea statului paralel. Caci ei sunt statul paralel , angajatii in sistemul bugetar, habarnisti, beizadele, amante si lichele....
3
0
Dar mai inainte construiesti locuri de parcare . Nu poti sa sanctionezi cetateanu doar pentru ca nu are unde parca . Ati belit pula in primarie si nu ati facut nimic . Este usor sa pui taxe si sa amendezi dar de facut nu ati facut nimic . NOROCUL PSD-ISTILOR ESTE CA MINTEA ROMANULUI ESTE SA II MOARA CAPRA VECINULUI . ALTFEL O PULA MAI IESEAU CIUMATI . DE CE IN ARDEAL SE FAC PENTRU CETATENI ATATEA LUCRURI BUNE SI IN SUD SI ESTUL TARI REGRESAM . PENTRU CA AVEM MINTEA IN URMA SI CRAPAM DE CIUDA DACA VEDEM CA LE MERGE BINE ALTORA .
3
0
Cine il mai voteaza pe fagabou? Ce a facut in mandatul lui? Wc-urii de 50000 de euroi. Piloni pe toate trotuarele? Transport gratuit pentru elevi? Asadar, beliti in plm ochii cand votati. Ca sa nu puneti botul la trei mici si o bere.
4
1
Sa vina si pe str.Renasterii, caci au ce stringe.
2
1
Locuri de parcare pwla... Ne-a scos ochii cu demolarea garajelor prin cateva cartiere , ca sa faca cateva locuri , de parca de acolo vine si ridica masinile. O sa le ridice tot de pe Tomis , Mircea etc. In rest numai stalpisori tot orasul ...
6
2
masinile ridicate , sa le sigileze cu ata de martisor , ca pe un cadou !
4
0
Sa le ridice si sa le duca la fier vechi direct ca altfel nu inteleg cocalarii si nespalatii din Constanta! Mintea lor ingusta nu se gandeste ca iti trebuie si locuri de parcare pentru cele 3 masini per apartament.
11
0
Nu mai dureaza si schimbam primarul ca prea-si forteaza norocul minoritarul etnic,ori pana ridica masina vreunui procuror,judecator,comisar din pol.ec,col.SRIst ca vor da 10 ani cu subsemnatul primaria si gasca de hingheri de vor muta in copie arhiva primariei la parchet.Mazare stie cateva plangeri la parchet dupa dictare si deranju-i gata!
7
4
Bravo!! Trebuie educati anumiti conducatori auto.
10
4
Jegosilor ridicati masiniile dar parcari cand faceti.? Ordinarilor
10
6
Va salut , da incepeti cu ridicarea masinilor si amenzi fara numar !!Ca doar in Mai vin alegerile si o sa va VOTEZE MOARTEA , fira-ti ai naibii de Ciumati si nesatui ai Ciumei rosii !!!
9
7
nu are primaria spatiu si nici utilaje,la cate masini parcate necorespunzator sunt in oras,or sa ridice cateva masini sa ne demonstreze ca primaria face ceva pentru constanteni...la banca transilvania sucursala capitol e jale,pietonii nu pot folosi trotuarul,pe mircea la apele romane e dezastru
13
0
faceti parcari in plm de incompetenti ! hotie se numeste asta ! daca nu sant parcari normal ca iti ridica masina ! numai rupti la primarie ! somnorosilor trezitiva !
10
4
Coco esti praf...pulbere fina....
0
4
Bag pula in Fagabou...sa faca parcari in pula mea...sa sece lacul din Tabacarie si sa faca parcare...muie PSD
10
5
Parcari cand pula mea au de gand sa faca?
21
4
Veniti sa o luati
10
5
Strada Mircea cel Batran, Tomis in dreptul Spitalului Judetean, Soveja Megagym, Mamaia, Lapusneanu sunt principalele zone in care trebuie tratata nesimtirea. Abia astept ca imbecilii care se duc la sala sa faca miscare, si care parcheaza exact in fata salii megagym, sa ramana fara masina!
19
3
auzi, omul de afaceri si a ridicat un hotel, pai, normal, la ce afaceri au cu primaria cred si eu
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367