REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Atenţie! Hoţii au o nouă metodă să vă intre în case

Atenţie! Hoţii au o nouă metodă să vă intre în case

Replica API 30 noiembrie 2013 | 00:00 1421

Chei "mincinoase"

Chei "mincinoase"

Mare atenţie, constănţeni! Hoţii s-au "şmecherit" şi intră în apartamente folosindu-se de chei mincinoase. Este vorba despre o metodă nouă în Constanţa, chiar şi pentru România, potrivit poliţiştilor. Spre exemplu, la noi, cheile mincinoase au apărut de aproximativ o lună de zile, fiind date până acum vreo 8 spargeri. Mai exact, această cheie mincinoasă este, de fapt, un dreptunghi, din aluminiu, subţire ca o folie, în interiorul căruia se pune ceva consistent pentru a se putea mula pe striaţiile din butuc. În noaptea de joi spre vineri a fost spart un apartament pe bulevardul 1 Mai prin această metodă.

Acesta este şi cazul a doi indivizi care au spart un apartament situat pe bulevardul 1 Mai. Au filat bine zona, cât şi activităţile familiei ce locuieşte acolo, iar când au văzut că în noaptea de joi spre vineri aceasta lipseşte de la domiciliu, au trecut la fapte. Au intrat în voie şi au avut de ales. Prin urmare, au decis să plece cu o combină frigorifică în spinare, dar şi o maşină de spălat. Numai că, un echipaj de Poliţie din cadrul Secţiei 5 se afla în zonă şi a acţionat numaidecât. Unul dintre indivizi a reuşit să fugă, pe când celălalt a fost prins, respectiv Felician Coroş, de 21 ani, din Târgu Mureş. "La data de 29.11.2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus sesizarea Judecătoriei Constanţa cu privire la luarea măsurii arestării preventive a inculpatului C.F., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 28.11.2013, în jurul orei 22.00, împreună cu o altă persoană, prin folosirea unei chei mincinoase, a pătruns în apartamentul situat în municipiul Constanţa, pe bulevardul 1 Mai, de unde a sustras o combină frigorifică marca Samsung şi o maşină de spălat marca Ariston,cauzând un prejudiciu în valoare de 5.500 de lei. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cercetările continuă.

Ce spun poliţiştii

La data de 28.11.2013, ora 23.15, poliţiştii Secţiei 5 au depistat pe aleea dintre Spitalul Universitar CFR şi bl. H10, doi indivizi care transportau un frigider. La vederea oamenilor legii, cei doi au abandonat frigiderul şi au încercat să fugă, unul dintre ei, identificat în persoana unui tânăr de 21 de ani, din Târgu Mureş fiind prins imediat. Cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat şi cel de-al doilea suspect, în vârstă de 33 ani, din aceeaşi localitate. S-a stabilit că cei doi au pătruns într-un apartament situat pe bulevardul 1 Mai folosind chei potrivite, de unde au sustras o combină frigorifică şi o maşină de spălat automatică, aceasta din urmă fiind găsită în holul scării, la parterul blocului. Prejudiciul cauzat în valoare de 4500 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Suspectul în vârstă de 21 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi şi luării măsurilor legale în consecinţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614