REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ATENȚIE! În curând, dacă NU ai 11 clase, NU mai poți să ai permis de conducere!

ATENȚIE! În curând, dacă NU ai 11 clase, NU mai poți să ai permis de conducere!

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 365

O nouă lege vine să îi pună pe jar pe șoferii României. Se pare că, în viitorul apropiat, orice sofer care va incalca regulile noului Cod Rutier va fi obligat să resusțină examenul scris pentru a-și putea recupera carnetul de conducere.

Mai mult decât atât, persoanele care nu au cel puţin cele 11 clase obligatorii nu vor mai putea obține permisul de conducere. Această decizie dorește să stimuleze elevii să meargă la şcoală, dar şi să reducă simțitor numărul accidentelor. Această măsură, deși binevenită, va atrage furia tineretului rămas neșcolit de pe raza județului nostru, care, din păcate, ocupă o poziție de top în clasamentul județelor cu cel mai mare grad de analfabetism funcțional din România.

De asemenea, conform autorităţilor, șoferii care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să susțină, din nou, examenul scris pentru a primi permisul de conducere, regulile aplicându-se în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an, şi care au fost sancţionate.

Persoanele cardiace nu vor mai avea voie să urce la volan, datorită unuin ordin al ministrului Sănătăţii care nu mai permite viitorilor conducători să treacă examenul medical, dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate, fiind cunoscut faptul că aproximativ 3,5 milioane de români suferă de aceste afecțiuni, care pot influenţa comportamentul și reacția la volan. Astfel, fişa medicală ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet şi pentru cei cu probleme cardiace netratate, autorităţile interzicându-le acestora să mai urce la volan.

Proiectul prevede o listă cu zeci de afecțiuni medicale care i-ar putea împiedica pe conducătorii auto să mai urce la volan, iar actul administrativ este acum în dezbatere publică.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui ca si cei ce n-au bacalaureatul luat, sa n-aibe drept de vot. ce plm, toti retardatii hotarasc destinul unei tari
7
0
Nimeni si nimic nu va face sa dispara spaga in Romania!
5
1
Asa ar trebui facut si ptr votare, astfel spalatii pe creier sa bu mai aiba drepr de vot!
5
0
Se pun si cele repetate. Daca e asa nu se schimba nimic, bizonii tot vor fi in trafic.
3
0
Si daca s-ar aproba legea asta nu se aplica retroactiv,oricum este o prostie pentru ca politisti care dau incultilor permise pe spaga nu vor deveni ei corecti peste noapte din cauza asta,ci isi vor continua treaba numai ca spaga o sa fie mai mare pt.ca trebuie sa le rezolve prostilor si problema asta.
3
2
Ar trebui cu bacul luat.
7
0
sa intelegem ca pentru profesionisti trebuie si BAC-ul ?
5
0
Asta e PNL ul si inca nu isi da arama pe fata
1
5
Am vazut si indivizi licentiati si chiar cu masterate care conduc exact ca niste cocalari analfabeti si agresivi. Important este ca intr-adevar soferii sa aiba minim zece clase,caci altfel cum naiba citesc si inteleg codul rutier si apoi cine nu respecta regulile sa fie pedepsit naibii exact ca in strainatate. Nu e nimic greu.
9
1
si imposibilitatea de reinnoire pentru cei ce nu indeplineac conditiile si gata, se rezolva problema
7
1
ce bine toate ciorile cu 4 clase nu o sa mai aibe permis mwie cu cacat la tigani
12
0
Eu nu am avut noroc sa citesc macar din Abecedar dar sa mai citesc chestionare.De citit si scris este mai greu dar exista oameni de suflet dai euroii si ai permis de conducere.Legat de noutatea cu 11 clase sunt atatea posibilitati,ca cei de la scoala de soferi sa puna diploma altuia in dosar.Avem cazurile de la Academia de Politie cu doctoratele apoi politisti ajunsi cms sefi din simpli agenti facuti la apelul bocancilor.Sa va dau un sfat mergeti la Univ. Haret si va luati licenta de jurist cum si-au luat-o toti politisti analfabeti din judetul Constanta.Intai facultatea apoi liceul
10
3
Cum dracu sa ai 11 clase. Ce prostanac a venit cu ideea asta. Asta a r insemna ca cei ce nu nu 11 clase sa predea de buna voie permisele. Traim intr-o tara de prosti.
4
8
DIN HARSOVA BAI DA PROSTI MAI SUNTETI CA IO N AM NICIO CLASA NICI NU STIU UNDE SANT SCOLILE IN HARSOVA SI AM PERMIS PE BUNE NU DIN STRAINATATE LUAT LA CONSTANTA ROMANI PROSTI POLITIA PULIIIIIIIII
5
4
Avem destui analfabeti cu permis de conducere ! Cine nu are scoala ... sa circule cu caruta sau cu bicicleta !
9
1
de ce se mai complica legiuitorii astia? In cadrul facultatii de aeronautica sa mai deschida si o sectie de soferonautica. Nu esti licentiat, n-ai permis. Pe de alta parte, testele PISA spun ca 40 la suta din absolventi nu inteleg ce citesc. Asta inseamna ca 40 la suta din cei care sofeaza, cel putin, nu inteleg Codul Rutier si circula "dupa ureche". Si atunci, la ce foloseste ca le dai permis doar daca au 11 clase?
8
2
In viitor numai cei cu doctorat vor putea sa conduca un amarat de Logan intr o amarata de tara.Stiti cu doctorat luat pe spaga care vine prin posta ca lui orlando.
5
10
Despre ce examen scris vorbiti voi? Ce dau bacalaureatul?Sunt teste grila care trebuiesc bifate sau nu si proba de condus.Si apoi nu vad ce relevanta are cum scrii ca sunt unii cu cate 2-3 facultati si au un scris infect.Sunt batrani cu 2-3 clase care scriu caligrafic impecabil, dar din pacate nu se mai incadreaza in conditiile de partcipare la examen.
3
8
Bravo! Asa trebuie. In felul asta romanii de frica vor conduce prudent si vor fi civilizati la volan. In afara de bataie romanul nu stie de nimic
10
1
In curand o sa-ti ceara doctorat, si surpriza carnet tot tiganii si botanistele vor lua primii. Asa e in tara asta, amenzile sunt uriase pentru veniturile romanului mediu, legile sunt extrem de aspre pentru omul de rand, in schimb la noi e raiul interlopilor pentru care legea nu se aplica. Politistii sunt interlopi, iar conform lui sorici de la neamt si procurorii si judecatorii dau si ei bani cu camata, deci sunt interlopi. Mai adauga politicienii, si aia e. Romanica e o tara de cacat in care nu ai drepturi, iar statul te tufe cum si cand vrea el
12
5
Parca erau 10 acum 11. Este bine sa se bage cum era inaubte 8 clase dar si 10 merge sa nu mai ea tigani permuse. Din 2010 toti tigani au luat permise si sau facut taximetristi
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369