REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ATENȚIE Intră în vigoare amenzile mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare

ATENȚIE Intră în vigoare amenzile mai mari pentru încălcarea ordonanţelor militare

Replica API 3 aprilie 2020 | 09:35 3410

Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare de vineri, de la ora 00,00. Ordonanţa de urgenţă prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial al României, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

* confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;

* interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

* suspendarea temporară a activităţii;

* desfiinţarea unor lucrări;

* refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricine poate gresi mai rau e ca banii se duc direct sau indirect spre plata pensiilor speciale ale smecherilor!
1
0
Lasa taticu rezolvam prin vot
1
0
..sa dea DOMNUL..sa aveti parte numai de aceste declaratii pe propria raspundere..de ele sa aveti parte...ele sa va fie viitorul...
5
1
muie pnl muie pnl
7
2
..la urmatoarele alegeri,noi va vom trimite...aceste DECLARATII PE PROPRIA RASPUNDERE..deoarece va este atat de dragi aceste declaratii..sa dea DOMNUL..de aceste declaratii sa aveti parte,,doamne ajuita-ne...sa scapam de voi..
12
0
Audi argintiu CT 66 SYN din Cernavoda are voie cu folie neagra pe geamurile din fata ?
9
8
Deci politia poate sa confiste proprietatile oamenilor? Mda ... Ne-am lamurit si cu liberalismul PNL-ului si al lui Iohanis. Cum era expresia aia americana? Copacul libertatii trebuie udat din cand in cand cu sangele tiranilor si al patriotilor! Cred ca se apropie vremea irigatului.
8
1
banii din amenzi sunt pentru parlamentari, senatori, guvernanti si alti escroci.
14
0
E logic ca cine iese din casa si nu scrie corect declaratia sa suporte consecintele. Oricum si amenda e mica , inchisoarea ar merge cel mai bine ca noi romanii asa ne potolim.
4
10
Amenzi pt fraieri nu pt smecheri,bombardieri sau africani
15
2
masura sa umbli cu declaratia semnata de tine e o prostie. nu faptul ca te afli in afara locuintei, ca esti pe strada, in parc, in magazin etc te poate contamina. te poti contamina daca nu ai bun simt sa respecti recomandarile medicilor, adica sa pastrezi distantarea sociala de min 1.5m, igena mainilor, sa nu stranuti sau tusesti spre persoane sau alimente. dar la noi legea e gandita si aplicata militieneste, chiar daca au trecut 30 ani de la asa zisa revolutie. se pot intampla multe abuzuri de catre organele de ordine in acrste zile.
5
3
Nu inteleg penntru ce trebuie sa completam in fiecare zi declaratia pe proprie raspundere,adica in fiecare zi scriem alta la care schimbam doar data,daca ai data de ieri de abia asteapta sa ti dea amenda politia si sunt cam mari pt bugetele noastre de criza...
10
1
Toate-s de la cateva sute de euro in sus. Ce salarii isi inchipuie Vela asta ca avem ? Las ca vine votarea, vezi cum se prabuseste PNL-ul de la 40 la 10 la suta. Daca mai da si Gorghiu drumul la parnaiasi din inchisoare, sa vezi distractie. Oricum greseala e a noastra, oricat am fi urat PSD-ul, nu trebuia sa-i mai dam un mandat tradatorului iohanus, dar poate o indreptam pana de Craciun.
16
5
ordonanta asta nu se respecta, multe persoane peste 70 sau chiar 80 de ani sunt pe langa blocuri sau in gradinile de pe langa blocuri si stau pe acolo sau isi fac de lucru ingrijind gradinile desi nu au voie sa iasa din casa dupa ora 13.Cred ca politia ar trebui sa verifice si spatiile de pe langa blocuri nu numai strazile
6
14
calmati-va sau veti fi linsati!
9
4
Am vazut cate abuzuri faceti si cat de incompetenti sunteti. Daca vine un cutremur si nu avem declaratia completata putem iesi din casa, sau cereti si dosar cu sina? Intreb pentru un prieten militienilor
15
3
inteleg ca aveti plan la amenzi ,dar macar ati putea folosi o parte din bani pentru a cumpara si distribui cate o masca populatiei cum se mai practica prin alte state.Nu de alta dar suntem satui de afise la farmacie cu NU AVEM MASTI ,ALCOOL, DEZINFECTANTI !
21
2
Foarte bine. Suntem de acord.
11
21
O sa starpiti virusul cu amenzi si cu imnul. Felicitari maresalului vela, cel mai iubit dintre conducatori!
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614