REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atenţie la „creditele rapide” online! Facebook, plin de analfabeţi care te mint că au o avere de împărţit cu tine!

Atenţie la „creditele rapide” online! Facebook, plin de analfabeţi care te mint că au o avere de împărţit cu tine!

Replica API 28 iulie 2015 | 09:49 356

Fraudă

Fraudă

În urmă cu mai mulţi ani, adresele de e-mail erau bombardate cu mesaje de tip spam, prin care utilizatorul era informat că a câştigat o sumă mare de bani, însă tot ce are de făcut este să ofere câteva informaţii despre datele sale bancare sau să trimită nişte bani în avans, pentru a „debloca” viitoarea plată. Ţeapa a fost de proporţii, iar Interpolul încă duce bătălii intense cu astfel de practici.

De câteva luni, însă, a apărut un nou tip de fraudă. Este atât de evidentă, încât doar cei foarte naivi pot da crezare unor astfel de anunţuri. Facebook este invadat de mulţi utilizatori, care oferă bani cu împrumut, la dobânzi atrăgătoare. Modul în care este violată limba română trădează utilizarea unui program, însă numărul ridicat de astfel de utilizatori care bombardează Facebook ne duce cu gândul la o formă de organizare şi o intenţie clară. „Patrick Roschmann Buna!! E-mail: creditoralainleclere@gmail.com Sunt special si ofer credite tuturor persoanelor in nevoie. Pentru a ajuta mai bine sa faca fata cu procesele de viata, mai ales din punct de vedere financiar. Sunt pregatit sa va dau încredere credite variind de la 5000 euro la 5.800.000 euro cu o dobânda de 2% în functie de suma pe care doriti sa împrumute. Apoi trimite-mi cererea dumneavoastra în cazul în care este grav. Pentru informatii despre starea de împrumut, va rugam sa contactati-ma astfel încât sa putem fi de acord pentru o buna intelegere, armonie, si fiabilitate. E-mail: creditoralainleclere@gmail.com cu stima”, este unul dintre mesaje. „Buna. Va rugam sa permiteti-mi mea publicatii în grup, a împartasit si de a extinde serviciile noastre de ajutor financiar. Sunt special si am acorda împrumuturi pentru toate persoanele în nevoie. Pentru a ajutat sa faca fata cu procesele de viata si promovarea proiectelor dumneavoastra, în special pe plan > financiar. Eu sunt pregatit sa va dau încredere credite variind de 5.000 euro pâna la 7 500.000 euro cu o rata a dobânzii de 3%, în functie de suma pe care doriti sa împrumute. Deci trimite-mi cererea dumneavoastra daca sunt grave. Pentru mai multe informatii despre conditiile pentru obtinerea creditului, va rugam sa contactati-ma prin e-mail. Astfel, putem gasi un bun acord, armonie si fiabilitate. Cu stima. E-mail: wickroland5@gmail.comOriginal”, este un alt anunţ.

Sfaturi de la SRI atunci când navigi pe Internet

Miercuri, Serviciul Român de Informaţii a oferit mai multe recomandări pentru o navigare sigură pe Internet printr-un ghid practic postat pe site-ul instituţiei. Potrivit Constituţiei, dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională. Pentru că aria de competenţe a SRI este în cea de-a doua categorie, iată câteva din recomandările instituţiei pentru o navigare sigură pe internet: „Atunci când te alături comunităţilor online, precum Facebook, Twitter etc., fii cât se poate de discret. Datele personale şi pozele postate în mediul virtual s-ar putea să fie folosite împotriva ta. Oricine îţi poate vizualiza profilul de pe reţelele de socializare online, pentru a culege informaţii pe care le-ar putea folosi ulterior spre a-ţi provoca diverse neplăceri”, este o recomandare. „Urmăreşte indiciile unor măsuri de securitate. Site-urile securizate folosesc „https://” în cadrul adreselor web, litera „s” semnificând faptul că datele trimise şi primite către/de la site-ul respectiv sunt protejate prin criptare. Niciodată să nu furnizezi informaţii personale pe un site web ce are adresa web prefixată cu http://”, mai susţin cei de la SRI. Pe de altă parte, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice este structura specializată din Poliţia Română ce are în competenţă prevenirea, investigarea şi cercetarea criminalităţii informatice şi funcţionează în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. Serviciul funcţionează ca o structură centrală, cu atribuţii de coordonare şi control a activităţii în domeniu, la nivelul întregii ţări şi are atribuţii de punct de contact 24/7, pentru asigurarea cooperării internaţionale şi luarea unor măsuri de urgenţă în cazuri de criminalitate informatică. Serviciul poate fi sesizat pe efrauda.ro.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102