REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Atenţie la cumpărătorii de ocazie! Un bătrân din Comana a rămas fără economii

Atenţie la cumpărătorii de ocazie! Un bătrân din Comana a rămas fără economii

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 165

Metodă de înşelăciune

Metodă de înşelăciune

O nouă metodă de hoţii se instalează la Constanţa. Este vorba de cumpărătorii de ocazie, care merg prin sate, arătându-se dornici să achiziţioneze produse proaspete, dar în acel timp mai iau şi altele, fură fără ruşine. Acesta este şi cazul unui vârstnic, care a rămas fără economii după ce un cuplu a venit să cumpere ouă de la el. La acurt timp poliţiştii a prins făptaşii, fiind vorba de un tânăr de 26 de ani şi o minoră de 17, ambii din Valu lui Traian. Pe această cale, oamenii legii trag un semnal de alarmă către populaţie, avertizând-o să fie foarte atentă în astfel de situaţii.

Poliţiştii din Comana au fost sesizaţi prin 112, la data de 02.07.2013, ora 18.20, de către un localnic, despre faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la domiciliul său, iar într-un moment de neatenţie i-au sustras suma de 1.200 lei. Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat şi o femeie s-au deplasat pe raza localităţii cu un autoturism de culoare verde deschis, cu volan pe partea dreaptă, cumpărând ouă şi ţuică de la diverse persoane. Ajunşi la domiciliul păgubitului au pătruns în curtea imobilului şi au achiziţionat de la acesta 40 de ouă cu suma de 40 lei, plata efectuându-se cu o bacnotă de 200 lei, fapt pentru care, partea vătămată a intrat în imobil de unde le-a adus restul în sumă de 160 lei. Pentru a-i distrage atenţia proprietarului, bărbatul i-a cerut să-l conducă la toaletă, în acest timp tânăra rămânând nesupravegheată, ulterior cei doi plecând. După aproximativ 3 ore, păgubitul a constatat lipsa sumei de 1.200 lei din interiorul locuinţei, sesizând Poliţia. Demarând operativ investigaţiile, poliţiştii din Comana au depistat pe raza localităţii Valu lui Traian pe cei doi suspecţi, identificându-i în persoana unui tânăr de 26 de ani şi a unei minore de 17 ani, ambii din comuna Valu lui Traian. Pe numele tânărului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea însuşirii măsurii arestării preventive. Totodată, oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a suspecţilor urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă. Menţionăm că fapta de faţă se încadrează în metodele de hoţii prezentate de cotidianul "Replica" în urmă cu ceva timp, printre care şi "produsele gratuite", "cumpărătorii de aparatură stricată, sticle, borcane", cât şi altele. Cert este că tehnica este cam aceeaşi, indivizii caută pretexte să intre în domiciliu, după care găsesc metode prin care să scape de proprietar pentru a acţiona în voie, de genul: "vreau la toaletă, vreau apă, îmi schimbaţi banii".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614