REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atenţie la instabilitatea atmosferică! Pompierii recomandă sistarea activităţilor în teren deschis sau la înălţime

Atenţie la instabilitatea atmosferică! Pompierii recomandă sistarea activităţilor în teren deschis sau la înălţime

Replica API 24 octombrie 2014 | 21:04 196

Ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii în aproape toată ţara

Ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii în aproape toată ţara

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de joi, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, iar Codul galben va fi extins şi va viza 24 de judeţe. Ploile vor fi sub formă de averse, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 - 20 l/mp. În scopul preîntâmpinării efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive: pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; închiderea tuturor ferestrelor; adăpostirea în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă. „Sfătuim persoanele care au ales, în această perioadă, să-şi petreacă timpul în aer liber, să evite camparea în văile cursurilor de apă pentru a nu fi afectaţi de posibilele viituri. De asemenea, pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, recomandăm autorităţilor să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemons şi deşeurile din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor”, au transmis pompierii constănţeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102