REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenție la licitațiile de pe internet! O constănțeancă și-a LUAT ȚEAPĂ cu un telefon!

Atenție la licitațiile de pe internet! O constănțeancă și-a LUAT ȚEAPĂ cu un telefon!

Replica API 2 ianuarie 2017 | 00:00 373

A dat banii în avans

A dat banii în avans

Mare atenție, constănțeni! Țepele sunt la ele acasă pe internet și escrocilor nu le trebuie prea mult noroc. Prin urmare, mare grijă! De preferat este să nu depuneți banii în conturi înainte de a primi produsele. O femeie de la malul mării a trecut printr-o experiență neplăcută de acest gen. "Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului", potrivit oamenilor legii.

Daniela P. a câștigat o licitație derulată în cadrul unui grup de pe Facbook și a câștigat un telefon, pentru care a trebuit să plătească suma de 610 lei. Aceasta a mers și a depus banii în cont, însă coletul nu l-a mai primit. În plus, respectiva persoană nu i-a făcut nici poză la chitanță și i-a dat și block. "Am câstigat la licitații un telefon. Am depus suma de 610 lei în contul Claudiei Antonia Mihaela. cineva să mă înscrie în grupul Licitații/vânzări noi si sh. Vă rog! Am primit block si am fost dată afară din grup. Doamna este moderator pe acel grup. Va rog să mă ajutați!". Potrivit conversației dintre Daniela P. și Claudia Antonia Mihaela, cea din urmă a specificat clar că va pune telefonul când va primi banii. Numai că de atunci a tot dus-o cu zăhărelul. Când a fost rugată să facă măcar o poză chitanței de depunere a coletului, a început să tragă de timp, pe motiv că nu are cu ce, că nu focalizează camera ei. Lucru suspect având în vedere că tocmai ce vindea un telefon de care susținea că nu are nevoie, dar apoi a precizat că nu are cu ce să facă poză întrucât actualul mobil e... defect?! Cert este că păgubita va merge la Poliție pentru a depune plângere. Și, mare atenție la cumpărăturile din mediul online. Polițiștii constănțeni atrag atenția cu privire la cumpărăturile online! Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii! "Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs. Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el. Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail", au transmis oamenii legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am vrut eu sa o violez dar are o pizda naspa tare si miroase urat. Si are si curul cat sapte!!!
1
1
Trebuie pusa mana pe excroaca si violata bine. Dupa care data si la altii sa scoata banii pierduti. Eu asa am patit cu metoda accidentul a dat maicamea 300 de euro si numele era adevarat. Am fost cu baietii acasa la ea , chiar daca era doar o sageata si i am infipt alte sageti in anus. Am luat ce avea prin casa , cam de 500 de euro ca trebuia si deplasarea si deranjul la baieti. Pe urma suna un smecher pe telefon sa ne ameninte. I am zis ca daca vrea si el ceva in fundulet il asteptam in drum. Nu a mai venit.
1
1
Eu am vandut zeci de carcase de tel mobile smekere umplute cu plastilina , am facut bani adevarati, ca-mi merge bibilica!
2
3
o zdreanta care inca mai crede ca poate cumpara telefon bun la pret de nimic. isi merita soarta, pardon, teapa
3
5
lasa cac asa va trebuie voi sunteti de vina nu cel ce face atat de bolovani sunteti auzi licitatie in primul rand o licitatie nu se tine nici online se face la fata locului unde este organizata nu pe intrenet dar uni dintre voi cred ca nu stit ce este ai o licitatie mai documentativa
3
2
Si george despina e tepar
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614