REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENŢIE! Mai multe minore, UMILITE pe internet de foştii iubiţi, cu poze indecente

ATENŢIE! Mai multe minore, UMILITE pe internet de foştii iubiţi, cu poze indecente

Replica API 14 aprilie 2016 | 00:00 1343

Situaţie ÎNGRIJORĂTOARE la Constanţa

Situaţie ÎNGRIJORĂTOARE la Constanţa

Sursa foto: allevents.in

Situaţie îngrijorătoare în rândul tinerilor! Din nefericire, s-a constatat o creştere a faptelor penale pe segmentul fotografiilor cu minori în ipostaze compromiţătoare, distribuite pe internet. La Constanţa au fost înregistrate două cazuri în ultima perioadă, fiind vorba despre minore care au trimis imagini indecente iubiţilor, iar aceştia le-au postat pe internet. Pe această cale, oamenii legii de la malul mării trag un semnal de alarmă şi sfătuiesc tinerele să fie foarte atente! De menţionat este şi faptul că persoanele care distribuie astfel de imagini riscă să ajungă la închisoare, în timp ce victimele pot rămâne cu sechele pe viaţă!

O nebunie de moment purtată pe aripile zglobii ale tinereţii îţi poate aduce sechele pe viaţă, fiind vorba despre ruşinea de a mai da ochii cu lumea, cu prietenii, familia. Victimele ajung să se izoleze, intervine depresia şi până la o tragedie nu mai este decât un singur pas. Totodată, aici intervine şi reacţia celor din jur, care poate duce la rezultate destul de grave precum pierderea locului de muncă şi excluderea din anumite cercuri şi etichetarea persoanei. Mai concret: excluderea din societate şi umilinţa.

Şi, cum omul este din natură o fiinţă socială - după cum preciza Aristotel, şansele ca el să supravieţuiască de unul singur sunt, practic, nule. Prin urmare, mare atenţie la ceea ce faceţi, şi aici ne referim la situaţia îngrijorătoare înregistrată la Constanţa cu privire la adolescenţii care sunt cuprinşi de euforia unor relaţii amoroase şi care se fotografiază în ipostaze cu tentă sexuală. Din păcate, trebuie ştiut că aceste imagini pot ajunge pe internet, ceea ce s-a şi întâmplat.

O speţă asemănătoare a fost şi cea legată de Mihai Caragea, din Galaţi, dar angajat la DMHI Mangalia, care a fost săltat de procurorii DIICOT pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi pornografie infantilă printr-un sistem informatic. Ce făcea? Intra în discuţii cu puştoaice pe Facebook, le cerea poze cu tentă sexuală şi apoi le şantaja şi, bineînţeles, le posta pe te miri ce siteuri. Dar, iată că şi alte cazuri au fost înregistrate la malul mării.

De data aceasta este vorba despre două adolescente care s-au lăsat „vrăjite” de iubiţi şi, pentru a le face pe plac, au acceptat să fie fotografiate şi filmate în poziţii indecente, chiar şi în timpul actelor sexuale. Potrivit informaţiilor noastre, una dintre fete i-a trimis fotografii individului, acesta susţinând că o iubeşte la nebunie şi vrea să o vadă şi… în anumite poziţii, iar după ce au apărut norii în aşa - zisa relaţie, închegată de puţin timp, el a decis să-şi umfle muşchii şi a postat acele imagini pe internet.

Totodată, sunt şi situaţii în care, aşa cum este specificat şi mai sus, fotografiile sunt realizate chiar de către fete şi apoi trimise iubiţilor. Cât despre cei care recurg la asemenea metode, respectiv să distribuie pozele în mediul virtual, fie sunt adolescenţi şi cred că vor fi văzuţi ca nişte „macho” în rândul prietenilor, neconştientizând că recurg la o infracţiune sau poate fi vorba despre obsedaţi sexual. Cert este că fetele pică în plasa lor, două dintre ele aflându-se acum în pragul disperării.

Poliţiştii constănţeni TRAG un SEMNAL de ALARMĂ!

Sesizările au ajuns la Poliţie, fiind demarate anchete, urmând a se lua măsurile legale ce se impun. Pe această cale, oamenii legii trag un semnal de alarmă, precizând că utilizarea în siguranţă şi responsabilă a internetului de către copii depinde în mare măsură de gradul de implicare al părinţilor. Reprezentanţii din cadrul IPJ Constanţa sfătuiesc adolescenţii să nu ofere persoanelor întâlnite pe internet informaţii personale despre ei sau familia lor; să nu spună parola de la e-mail-ul lor altor persoane.

„Dacă le comunici această parolă, acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele tău sau pot intra pe site-uri interzise. Dacă vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe internet, anunţă-ţi părinţii anterior. Oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe internet şi astfel poţi deveni victimă a traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice.

Sub nici un motiv nu te fotografia sau filma în ipostaze care îţi pot compromite viaţa. În ceea ce priveşte părinţii, aceştia sunt sfătuiţi să supravegheze activitatea copilului pe internet, să aşeze computerul conectat la internet într-o zonă deschisă, de unde copilul poate fi uşor supravegheat, să instaleze instrumente de filtrare a accesului la internet, ca măsuri suplimentare de supraveghere, şi să-şi educe copilul cu privire la autoprotecţia în mediul virtual”, au spus oamenii legii constănţeni.

Şi, cum situaţia deja devine îngrijorătoare, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa şi reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Constanţa vor merge într-un liceu din Constanţa pentru a discuta cu elevii. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, fiind vorba despre un proiect în colaborare cu ISJ, Salvaţi Copiii, ANA-CEPECA Constanţa, ANITP, CJRAE şi DGASPC.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
copile copile dar sunt si la 25 care cad in capcana asta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218