REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ATENŢIE, MĂMICI! Degeaba mergeţi cu cereri pentru indemnizaţii speciale: E o ŢEAPĂ!

ATENŢIE, MĂMICI! Degeaba mergeţi cu cereri pentru indemnizaţii speciale: E o ŢEAPĂ!

Replica API 6 februarie 2018 | 00:28 493

Nu a fost adoptată nici o lege privind MAMELE-EROINE!

Nu a fost adoptată nici o lege privind MAMELE-EROINE!

Foto cu rol ilustrativ

Sute de mame din județul Constanța au transmis, în ultimele luni, pe adresa Ministerului Muncii, solicitări pentru acordarea indemnizației pentru „mame-eroine”. Este vorba despre mame de toate vârstele, de la proaspete mămici, până la doamne ajunse la vârsta a treia, din toate colțurile județului: din Poarta Albă, Nisipari, Topraisar, Constanța, Negru Vodă etc.

Unele mame au afirmat că au primit cererea tip în fotocopie, pe holurile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, altele că le-a fost înmânată în magazinele dotate cu fotocopiatoare, indicându-li-se să transmisă solicitările, în scrisori recomandate, către Ministerul Muncii, pentru a primi indemnizația respectivă. Ba mai mult, pentru ca zvonul să fie și mai credibil, deja pe grupurile de mămici din județul Constanța a început să circule și informații cum că unele mame au primit deja și banii aferenți!

Cotidianul „Replica de Constanța” a atras atenția, încă de la începutul „nebuniei”, din luna noiembrie 2017, asupra faptului că, la această oră, în țara noastră nu există nicio lege în vigoare care să le acorde o indemnizație splecială mamelor cu trei sau mai mulți copii.

Fenomenul a luat însă amploare, iar de anul trecut până în prezent, Ministerul Muncii și în special Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială au fost luate cu asalt de scrisori recomandate cu solicitări pentru indemnizații pentru mame-eroine, în care acestea anexau, pe lângă cererea tip, și copiii după actele de identitate ale lor și ale copiilor.

În acest context, reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța a făcut următoarele precizări: „În urma unor informații propagate în mediul virtual și preluate și de mass-media, potrivit cărora a fost adoptat un act normativ care stabilește drepturi pentru persoanele care au născut și crescut trei sau mai mulți copii, agențiile teritoriale s-au confruntat cu numeroase solicitări telefonice, precum și cu cereri ale persoanelor care îndeplinesc aceste condiții. Folosim acest prilej pentru a vă comunica că aceste informații au avut la bază un proiect legislativ inițiat în anul 2015 de un membru al Parlamentului României, însă, până în acest moment, actul normativ care să prevadă astfel de drepturi nu a fost adoptat”.

Un răspuns similar transmite și Ministerul Muncii celor care au transmis solicitările. „Urmare petiției dumneavoastră, înregistrată la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin care solicitați acordarea de indemnizații mamelor eroine, vă comunicăm faptul că nu există un act normativ aprobat care să reglementeze astfel de măsuri. Astfel, solicitarea dumneavoastră nu poate fi soluționată favorabil. Alăturat, vă returnăm copiile dumneavoastră pe care le-ați atașat la petiție”, se arată în adresa semnată de Mihaela Grecu, director Direcția Politici Beneficii Sociale.

În consecință, mamele din județul Constanța sunt atenționate să nu mai dea crezare „binevoitorilor” care le înmânează astfel de cereri prin fel de fel de împrejurări, altele decât în cadrul instituțiilor cu rol de răspundere în domeniu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa se vede ce nivel de educatie au in medie aceste "eroine" cu 3 sau mai multi copii, ca in caz contrar nu dadeau curs unui asemenea zvon. Poate stimabilele mai servesc si niste munca, nu doar ajutoare si indemnizatii
3
1
Abandoneaza ca se trezesc ca nu au cu ce sa ii creasca.....munca nu servesc.
8
2
Cum sa nu dea curs, sunt invatati sa vina si sa ceara, astea nici scoala nu au vazut doar bani, la munca nu bani de la bugetul statului!!! Copiii facuti pentru voi au fost favuti
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614