REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENŢIE! METODA PANDORA, prin care se FURĂ MAŞINILE de LUX, face RAVAGII! VIDEO

ATENŢIE! METODA PANDORA, prin care se FURĂ MAŞINILE de LUX, face RAVAGII! VIDEO

Replica API 16 iunie 2021 | 00:32 6757

O nouă metodă de furat automobilele pare să cuprindă şi România. Cu ajutorul unui dispozitiv numit Pandora scanează cheia autoturismului prin ușa casei, fără că proprietarul să aibă habar. Generează astfel o dublură și dispar în 30 de secunde, cu tot cu autoturismul de lux. Deocamdată a fost păgubită o bucureşteancă, însă, având în vedere vânzările de maşini de lux din Constanţa, Pandora ar putea ajunge cât de curând şi la malul mării.

Cum funcţionează Pandora

Anglia se pare că este ţara în care s-au întâlnit cele mai multe cazuri de furturi de autoturisme prin metoda Pandora. Dispozitivul folosit se numește Pandora și costă pe piața neagră 10.000 de euro, având acelaşi nume cu un sistem de alarmă foarte performant, la modă în Marea Britanie. Pandora poate deschide orice maşină de lux indiferent de anul de fabricaţie. În câteva secunde, este creată o dublură electronică a cheii maşinii și astfel hoții deschid și pornesc mașina. Această metodă mai este denumită şi “jaf în 30 de secunde”. În România, această metodă se pare că este folosită de grupări albanezo-române sau din Republica Moldova. Hoții de mașini își cumpără dispozitivele de ultimă generația de pe piața neagră din Albania și Ucraina. Iar mașinile pe care le fură le duc de obicei în Georgia, Belarus, Serbia și Ucraina.

Ce se întâmplă cu maşinile furate

Hoţii care reuşesc să scoată maşinile din ţară, şterg seriile de saşiu şi rămân cu maşinile furate, sau le vând mai departe celor care doresc să cumpere o maşină de lux la un preţ mai mic.

Cum îţi poţi proteja autoturismul

Recepționarea semnalului se poate face și prin ușa casei iar tehnologia utilizată are rază de până la 1 km, specialiștii spunând că în afara de asigurarea autoturismului în caz de furt o altă metodă de protecție ar fi și păstrarea cheilor în locuri cât mai îndepărtate de ușa de la intrare, protejate de o husă sau o cutie de aluminiu.

La Constanţa nu a fost semnalat nici un furt prin metoda Pandora

Contactaţi de reporterii Replica de Constanţa pentru un punct de vedere în legătură cu această metodă, reprezentanţii IPJ au declarat: “Nu avem nici un caz semnalat la nivelul judeţului Constanţa privind furtul de automobile prin această metodă”.

Sursa video https://www.pandoracaralarms.co.uk/stolen-cars

Citeşte şi Aston Martin, MASERATI și TESLA, ÎNMATRICULATE în luna MAI, la CONSTANȚA

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BRAVo NEA GYGY KARYGY!! Mai acum ce e fata cordeza-raboteza,sau kordacyune-bunacyune cum sa iti zic nu e treaba noastra in definitiv mai nea GYGY KARYGY KARICY! Face ce vrea cu trupul ei...
0
0
Cosmin Diciu si cu Makala baga lsd in parc si la barul lui
0
0
nu are nevoie de cheie mecanica pentru ca o porneste manual, isi ia scanteie in mai putin de 3 secunde
1
0
De deschis o deschide, dar daca are nevoie si de cheie mecanica nu o mai porneste, ci doar pe alea cu buton de start-stop.
4
3
Eu am Logan, deci nu ma intereseaza aspectele astea!
17
4
aparuse la tembelizor o cordeza dem24 ani careia i se ciordise o riie de range rover.n.a intrebat.o nimenifa,analfabeto,re unde ai avut tu bani ptr masina,din produs sau ce?
11
10
Livram limuzine ciordite din Germania la preturi acceptabile.Ne gasiti in Cernavoda pe strada Ovidiu si Vasile Alecsandri.Nu ezitati sa ne contactati veti avea surprize super placute.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367