REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENȚIE! Nu se va mai construi pe versanții din zona Peninsulară

ATENȚIE! Nu se va mai construi pe versanții din zona Peninsulară

Replica API 12 ianuarie 2017 | 00:00 396

PUZ-ul realizat în anul 2011 de firma Expaco SRL pentru zona Peninsulară a creat multe controverse. Acesta nu a fost aprobat, astfel în zonă s-a construit după vechiul plan. În luna decembrie Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a luat în discuţie documentaţia de urbanism realizată de Expaco, dar din cauza complexităţii proiectului, recomandările se vor formula pe parcursul mai multor şedinţe.

La şedinţa din 20 decembrie, comisia a stabilit câteva observaţii care privesc în special terenurile situate pe versanţi, de la Comandamentul Flotei şi până la plaja Modern. Astfel, se recomandă instituirea unei interdicţii temporare de construcţie pe terenurile de pe versanţi, până la întocmirea, avizarea şi aprobarea unor studii de fundamentare geotehnice şi hidrogeologice, care să aibă ca obiectiv găsirea unor soluţii de consolidare a malurilor printr-un proiect unitar. „Reglementarea acestor zone se va face după implementarea proiectului menţionat, prin actualizarea PUZ la nivelul întregii zone peninsulare, iar autorizarea ulterioară a construcţiilor se face în baza unor documentaţii de urbanism faza PUD“, se mai arată în reglementare. Totodată, pe taluzul adicent străzii Mircea cel Bătrân, între Biserica Greacă şi intersecţia cu bulevardul Ferdinand, unde nu mai există fost istoric în vecinătate, se va permite reglementarea unor construcţii, dar numai după îndeplinirea unor cerinţe de stabilizare a malurilor, iar nivelul de înălţime va fi limitat la cel de călcare al promenadei de la niveul existent al versantului, pentru asigurarea vizibilităţii asupra mării. De asemenea, pe spaţiile verzi, se vor admite construcţii uşoare, cu structură metalică şi închidri perimetrale de sticlă, astfel încât vestigiile istorice să poată fi puse în valoare. Printre reglementări se află și câteva care fac referire la zona de platou istoric, unde se vor lăsa libere perspectivele spre mare, iar reglementările pentru parcele monumentelor istorice vor ține seamă de necesitatea păstrării situației existente. Totodată, funcțiunile din domeniul turistic, muzeal, hoteluri mici și mijlocii vor fi largi, însă vor avea regim de înălțime maxim P+2E+M.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VERSANTII de care vorbiti se numesc FALEZA. Iar terenurile care au destinatia de faleza nu sunt nici in proprietatea nici in administrarea voastra.
2
0
adica cade tot,lege spatii verzi,zona costiera,pug ce prevede interdictii de construire?Adica se va repeta dezastrul de pe Traian?Acolo s-a destabilizat zona si de frica puscariei au bagat in nestire bani din Cipru.Erau banii nostri furati!!!Noi n-am uitat si vom cere controale!!!
2
0
Sa le fie rusine tuturor edililor Constantei din 1948 si pana in prezent care au daramat un oras cu vechi traditii istorice, de care si-au batut joc cum au vrut. Dupa 1989 ce sa mai vorbim ca dezastrul a atins cote maxime.
10
1
Adica se vor face "Constructii usoare" pe spatiile verzi! Pai nu era interzisa efectuarea constructiilor pe spatiile verzi! Indiferent de tipul constructiei se mai pot numi spatii verzi dupa ce construiesti pe ele? Cand o sa se opreasca construirea pe spatiile verzi?
6
0
PUZ-ul se modifica dupa interese !
7
0
Superb...tiganiada continua...puz-ul prevede ceva privind amenajarea unor cai de acces pietonal spre plaja Modern ?
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367