REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Atenţie! Până sâmbătă seara va fi ger năprasnic!

Atenţie! Până sâmbătă seara va fi ger năprasnic!

Replica API 13 decembrie 2012 | 00:00 121

Vezi cum s-a pregătit judeţul Constanţa

Vezi cum s-a pregătit judeţul Constanţa

Meteorologii au prelungit informarea de ger năprasnic şi vânt puternic pentru Dobrogea până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa, cu temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei. Indicele de răcire (IR) poate atinge sau coborî sub pragul critic de -32 de unităţi. Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi zero grade Celsius. În funcţie de evoluţia vremii, se vor emite avertizări pentru fenomene meteorologice periculoase imediate, precizează meteorologii.

La nivelul judeţului Constanţa, prefectul Eugen Bola susţine că situaţia este sub control: "În prezent nu există drumuri blocate în Constanţa. Nu ştim ce va fi de duminică. Dar deja am discutat cu Armata pentru a cere sprijin în cazul în care licrurile vor degenera. În caz de cod portocaliu, la ISU se va institui Comandamentul de Iarnă, acolo unde există mijloace de comunicaţii în timp real. La Instituţia Prefectului nimeni nu va da nici un fel de declaraţii în afară de vocea unică, respectiv Georgiana Anghel, dar asta numai în caz de portocaliu de ninsori", a declarat prefectul Eugen Bola.

De asemenea, prefectul susţine că toţi dializaţii şi gravidele din judeţ au fost anunţaţi că vor fi preluaţi în Constanţa, dacă se anunţă codul portocaliu. "i vor rămâne la unităţile sanitare până când vor fi deblocate drumurile. Marea problemă este că unele gravide nu sunt încă în evidenţa medicilor de familie şi specialiştii DSP sunt îngrijoraţi. Sperăm să nu avem probleme deosebite", susţine prefectul. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, dr. Constantin Dina, susţine că din cele 44 de gravide existente la nivelul judeţului, şase ar fi refuzat internarea. "Nu au dorit să meargă la spital, erau în ultimele zece zile de sarcină. Avertizarea în vigoare este doar de ger şi vânt, iar ambulanţele vor putea interveni în teren pentru a prelua pacienţii în cazul în care se impune acest lucru", a spus dr. Dina.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614