REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenție! PARCAREA în Mamaia, CÂT o NOAPTE de CAZARE

Atenție! PARCAREA în Mamaia, CÂT o NOAPTE de CAZARE

Replica API 18 iunie 2021 | 13:31 16356

De astăzi, începe nebunia! Primăria Constanţa a anunţat lansarea aplicației prin intermediul căreia se va putea plăti parcarea, dar şi tarifele în funcţie de zonele alese. De vineri, 18 iunie, este în funcțiune, aplicaţia putând fi descărcată din Google Play si AppStore. Dacă v-ați programat vacanța în Mamaia și vreți să veniți cu mașina personală, ar trebui să vă planificați foarte bine bugetul și să țineți cont de plata parcării. Asta în cazul în care hotelul nu dispune de locuri suficiente de parcare și trebuie să parcați autoturismul în locuri special amenajate. Dacă facem un simplu calcul, pentru un sejur de 5 zile, turiștii vor scoate bani din buzunare pentru parcare echivalent cu costul unei nopți de cazare, aproximativ.

sursa foto: funkytravel.ro

Începând de astăzi,18 iunie, toate parcările din stațiunea Mamaia, ca și-n Constanța, de altfel, sunt taxate 24 de ore din 24. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0.

Stațiunea Mamaia este considerată zona zero din punctul de vedere al tarifelor, la fel ca și perimetrul Piața Ovidiu, loc preferat de turiști pentru plimbare, sau Parcarea Verde de la Spitalul Județean ori centrul Constanței. Dacă alegeți un hotel cu insuficiente locuri de parcare (vă vine să credeți sau nu, sunt destule în stațiune, mai ales cele construite în ultimii ani) sau dacă nu alegeți un spațiu de cazare care vă asigură și un loc de parcare pe perioada vacanței, trebuie să știți, că, după un calcul matematic simplu, veți scoate din buzunar peste 400 de lei, pentru cinci zile de vacanță/parcare într-un spațiu semnalizat aferent.

Pentru a vă achita parcarea aveți la dispoziție mai multe variante, despre care vom vorbi detaliat

Prima variantă, plata cu cardul prin aplicație. În stațiunea Mamaia, la fel ca în Portul Tomis sau centrul Constanței, primele 3 ore vă vor costa 10 lei. Restul de 21 de ore - 84 de lei pe zi. Ori cinci zile, veți scoate din buzunar, în cele cinci zile de vacanță, doar pentru parcare, 420 de lei. A! Nu uitați să vă fixați alarma la telefon inclusiv noaptea ca să achitați parcarea. Dacă nu, veți fi anunțat, oricum, prin intermediul aplicației, cu câteva minute înainte de expirarea fiecărei ore.

A doua variantă, plata prin sms. Pentru primele 3 ore veți plăti 2,3 euro, adică, adică undeva tot la 10 lei, în funcție de schimbul valutar. Restul de 21 de ore /zi, cumulate la 5 zile de vacanță, veți plăti tot undeva la 420 de lei, în funcție de schimbul valutar.

Trebuie să știți că, momentan, taxarea prin sms e valabilă doar pentru abonații Orange și Vodafone. ”Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom”, transmite Primăria. Și în această situație, trebuie să stați cu telefonul în mână oră de oră. Veți avea de trimis mesaje, nu glumă!

A treia variantă, tichete răzuibile. Un tichet costă 4 lei, iar dacă achiziționați 21 de tichete, plătiți 84 de lei. Ori cinci zile-420 de lei. Tichetele răzuibile vor fi comercializate în următoarele locații: sediul SC Confort Urban SRL, parcul de ridicări auto- strada Caraiman; parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța; punctele de vânzare CT BUS.

În concluzie, pentru a evita să băgați mâna prea adânc în buzunar, asigurați-vă că hotelul pentru care ați optat vă asigură și locul de parcare.

Dacă nu, trebuie să știți că în stațiune există o parcare supraetajată în zona Cazino-Albatros, inaugurată în 2016. Este una dintre operele cu care se mândrea Radu Mazăre și a costat trei milioane de euro, majoritatea banilor provenind de la Uniunea Europeană, și are aproape 400 de locuri de parcare. Cea mai mare din țară, spunea fostul primar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde terebuie sa semnam sa scapam de el si de toti ,Amirale nu tio fi rusine sa iesi din casa cand tu cu constanta altfel la i atacat pe fatalau ptr parcari si tu acum la putere faci mai rau ca el sigur nu te prinde paltonul,jeguri mincinoase
3
1
Ce armata ? N-a fost o zi macar in serviciul de lupta. A stat toata viata pitit in Institutul de Marina si a tras sfori.
3
0
Nu are ma catei de la LOCALA care vin cu aparatu si dak nu o ai platita in sistem s vede iti vine amenda aksa. CGHEORGHE esti mai in urma se vede k ai fugit din oras d p vremea lu PORCU NICU d frik...
1
0
Vergileee iti bati joc de tot ce ai realizat in 40 de ani de armata.
9
1
Ok am inteles decizia. Foarte buna pentru toata lumea. Intrebarea este cum se va verifica daca ai platit sau nu? Ma gandesc ca doar cativa isi vor platii parcarea. Restul... lasa sefu ca nu stau mult... gen!
6
3
Scufundamamiralul.ro...aici semnam pt demiterea lui chitchitac...poate scapam de el si lepadaturile din jurul lui , dar de abia sunt 5000 de semnaturi din 65000 necesare...
20
3
numai dati mwee acum?.... v a da pnl'u din toate partile!!! hahahahah
15
3
Ce trebuie sa fac daca parchez pentru mai putin de 30 min in zona 0 ? Nu exista cod pentru SMS , pentru 30 min. Parchez si plec, pur si simplu ? Stie cineva ?
11
1
Ati ales fff bine penele si usere
13
4
statiunea si primarul in poula!
17
3
slugoii au inceput sa scuipe mana boerului?
21
0
Foarte bn, ca si asa toti suferiti sa mergeti cu masina si la wc . Oare lasatul pe avarii in fata la Shaormerie nu poate fi taxat ?
16
15
Cred ca poti sa trimiti mai multe sms-uri si sa acoperi intervalul orar care ocupi parcare. Adica daca stai o zi trimiti 8 sms-uri. Nu trebuie sa te trezesti.
2
18
cate semnaturi trebuie stranse pentru alegeri anticipate?? Singura realizare a conducerii de dreapta, sic, este birul parcarilor. Nu erea mai bine sa blocheze cotetele de beton si sa realizeze parcari, apoi sa aiba pretentii la taxe? Nu va mai ajung banii de contracte inutile?
33
2
Asa aveti! Sugeti o acum 4 ani, ati pus botu la labareala cu cima rosie! Umpleti va de holera si de molima, stati in genunchi, chinuiti va, platiti, strigati...dar suget i o!!
34
12
adica ma scol in fiecare noapte sa dau SMS de cate 3 ore?
36
4
te inseli amarnic. pentru noi e mult mai bine
11
25
Constanta Altfel: Din rau in mai rau!
66
4
va multumi pentru incredere
39
5
Averi incredere in WC. Wergil Chitac este cel mai tare.
59
5
Tot ce a facut pana acum primarul in noul mandat. Bravo, pe cine pui pe piedestal se va uita de sus la tine. Va mai voteaza draku
74
3
O sa va rastigneasca lumea pe cruce in piata publica
71
6
Si daca stai intre 5 si 10 minute pe un loc de parcare din zona 0, cum platesti? Cum e procedura?
38
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108