REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie, părinţi! Încep înscrierile în clasa pregătitoare, în unităţile școlare din Constanţa!

Atenţie, părinţi! Încep înscrierile în clasa pregătitoare, în unităţile școlare din Constanţa!

Replica API 28 ianuarie 2017 | 08:59 469

Ministerul Educației a dispus metodologia supusă consultării publice care reglementează înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018. Astfel, părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din municipiu au obligația să-i informeze și să-i consilieze permanent pe părinți referitor la prevederile legii și ale prezentei metodologii în ceea ce privește înscrierea copiilor în învățământul primar.

Astfel, pe data de 22 februarie a.c. se afișează circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia,dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar, iar la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, se vor afișa informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului “Școala după școală”, precum și fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Tot la acea dată, se mai afișează și programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018, iar rezultatul acesteia se va da în intervalul 22 februarie – 15 martie a.c. Pe lângă asta, se va afișa lista documentelor care să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare, dar și programul de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar.

Între 23 februarie și 2 martie a.c., fiecare unitate de învățământ din Constanța în care există clasa pregătitoare se organizează „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Părinții care vor să își înscrie copiii în clasa pregătitoare anul acesta trebuie să completeze cererile tip de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor. Validarea acestora se face de luni până vineri, în intervalul 8.00-20.00 și sâmbătă între orele 9.00 și 13.00.

În data de 6 aprilie 2017 se vor afișa listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. Centralizarea și soluționarea a cererilor părinților care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ se va face între 7 și 13 aprilie de către inspectorul școlar din cadrul ISJ Constanța.

Consultarea publică se desfășoară până pe 10 februarie 2017. Propunerile și sugestiile celor interesați sunt așteptate pe adresa de e-mail dgeitpv@edu.gov.ro.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108