REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ATENȚIE! POLIȚIȘTII și JANDARMII, prezenți la datorie și în Noaptea de Înviere. VIDEO

ATENȚIE! POLIȚIȘTII și JANDARMII, prezenți la datorie și în Noaptea de Înviere. VIDEO

Replica API 1 mai 2021 | 13:26 1534

În perioada Sărbătorilor Pascale, polițiștii constănțeni, împreună cu jandarmii, pompierii, polițiștii locali și cei de frontieră sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Echipele mixte formate de oamenii legii vor fi pregătite să intervină în orice moment, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale ți pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.

Oamenii legii vor fi la datorie pentru cetățeni și în perioada Sărbătorilor Pascale. În cadrul unei declarații de presă susținută vineri, 30 aprilie, reprezentanții IPJ Constanța, respectiv I.J.J. Constanța și G.J.M. Tomis Constanța, oamenii legii au explicat care sunt măsurile stabilite în perioada Sărbătorilor Pascale. Astfel, au fost dispuse măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică, în special pentru zonele aglomerate și în zonele lăcașurilor de cult, pentru ca toți cetățenii să se bucure de sărbători în deplină siguranță. Se va asigura fluidizarea traficului rutier, depășirea limitei de viteză și consumul de băuturi alcoolice, se va acționa în centrele comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, în parcuri, zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii rutieri vor acționa cu 9 radare pe arterele principale ale județului

Un număr de 1200 de polițiști vor fi la datorie pentru a se asigura că oamenii își petrecem sărbătorile în deplină siguranță. Alături de polițiști vor acționa și jandarmii, polițiștii locali și de frontieră, dar și pompierii pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente nedorite. De asemenea, se va asigura și monitoriza și traficul rutier, acționându-se cu 9 aparate radar pe principalele artere ale județului Constanța, preponderent către Vama Veche și Năvodari.

,,În această minivacanță peste 1200 de polițiști vor fi la datorie pentru a se asigura că oamenii își petrec sărbătorile în siguranță la malul mării. Alături de polițiști vor acționa și jandarmii, polițiștii locali și de frontieră, dar și pompierii pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente nedorite. În ceea ce privește traficul rutier, acesta va fi supravegheat și monitorizat, dacă vor fi create abuteiaje, acestea vor fi rezolvate. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa cu 9 radare pe principalele artere ale județului Constanța, preponderent către Vama Veche și către Năvodari, pentru depășirea limitei legale de viteză, dar și pentru sancționarea și tragerea la răspundere penală a celor ce se urcă la volan sub influență băuturilor alcoolice.”, a declara Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt IPJ Constanța.

Circulația în noapte de Înviere este permisă în intervalul orar 20.00-05.00

În noaptea de Înviere, circulația persoanelor va fi permisă în orar 20.00-05.00 doar pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, în alte condiții este necesară declarația pe propria răspundere și un motiv justificat. Persoanele ce vor fi prinse în alte locații, fără declarație, vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 500-2000 de lei.

,,În ceea ce privește noaptea de Înviere, polițiștii și jandarmii vor fi prezenți la datorie în zona lăcașurilor de cult pentru a asigura că cetățenii sunt în siguranță și nu vor exista evenimente nedorite. Circulația persoanelor este permisă în intervalul orar 20.00-05.00 doar pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, în alte condiții este necesară declarația pe propria răspundere și un motiv justificat. De asemenea, polițiștii și jandarmii împreună cu instituțiile abilitate de control vor fi prezente în zona parcurilor, în zona teraselor, în zonele aglomerate pentru prevenirea și protecție cu Coronavirus.”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt IPJ Constanța.” a mai declarat aceasta.

Jandarmii constănțeni vor fi prezenți la datorie și în noaptea de Înviere

Alături de polițiști se vor alătura și jandarmii constănțeni pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

,,În acest sfârșit de săptămână jandarmii constănțeni vor fi alături de polițiști în cadrul misiunii de menținere a ordinii publice. Avem alocați pentru această perioadă peste 120 de jandarmi care vor acționa în municipiul Constanța, în zona turistică, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Saturn și Mangalia. Vom avea în atenție și desfășurarea în siguranță a slujbei de Înviere, ce va avea loc la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel.”, a declara Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt IJJ Constanța.

GJM Tomis, alături de polițiști pentru menținerea ordinii publice pe litoralul mării negre

,,Zilnic, peste 100 de jandarmi ai grupării mobile vor acționa împreună cu polițiștii pentru menținerea ordinii publice pe litoralul mării negre, de la Năvodari, până la Vama Veche. De asemenea, 60 de jandarmi constănțeni vor acționa și în sprijinul inspectoratelor de jandarmi din tulcea, Ialomița, Călărași și Brăila, în noaptea de Înviere.

Avem în vedere și meciurile de fotbal, Viitorul cu Dinamo de la Constanța, de pe 2 mai, dar și meciul Academica Clinceni cu CSU Craiova, de la Călărași.”, a transmis Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt GMJ Constanța.

Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vede cat de activi sunt politisti si jandarmi dupa numarul infractiunilor de tot felul care a crescut de la un an la altul.
2
0
Slugoii statului mafiot au iesit la praduiala . Daca acum nu acum isi fac planul , atunci cand ?!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218