REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenţie, poşetele pot fi furate în câteva secunde

Atenţie, poşetele pot fi furate în câteva secunde

Replica API 10 august 2015 | 22:36 114

Colcăie staţiunile de hoţi

Colcăie staţiunile de hoţi

Să nu vă gândiţi că hoţii şi-au luat vacanţă în plin sezon estival. Infractorii stau la pândă şi au nevoie de câteva secunde de neatenţie ca să vă lase fără portofel sau geantă. Tot mai mulţi localnici şi turişti se plâng că sunt furaţi în plină stradă sau pe plajă. Individul din imagine este căutat pentru furt. Potrivit victimei, o femeie din Constanţa, totul s-a petrecut pe 5 august, pe strada Decebal din municipiul Constanţa. Aceasta doar ce îşi parcase autoturismul şi a mers până la portbagaj, atunci fiind momentul când individul şi-a făcut apariţia, a deschis portiera, a luat poşeta aflată pe scaun şi a fugit. Cazul nu este singural. Un hoţ a fost prins la furat poşete în staţiunea Mamaia. Nici n-a facut 18 ani, că s-a şi ales cu dosar penal. Este isprava unui minor din Brăila care a fost prins la furat în staţiunea Mamaia. “La data de 07.08.2015, ora 11.15, în urma unei sesizări, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Biroului de Poliţie pentru staţiunea Mamaia şi un lucrător al GMJ s-a deplasat operativ pe plajă, în zona centrală a staţiunii, preluând un tânăr care sustrăsese o geantă aflată pe un cearşaf”, au precizta oamenii legii. Acesta a fost prins de către angajatul unei terase. Cel în cauză a fost identificat ca fiind J. N., de 16 ani, din comuna Traian, judeţul Brăila. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Un bucureştean a furat o borsetă din Complexul Azur

De asemenea, poliţiştii din staţiunea Mamaia îl cercetează în stare de libertate pe Adrian M., de 50 ani, din Bucureşti, care la data de 06.08.2015 a sustras o borsetă din Complexul Azur, care conţinea un telefon mobil şi un portofel cu suma de 110 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

Doi hoţi, prinşi în Vama Veche

Jandarmii constănţeni au surprins sâmbătă şi duminică în Vama Veche şase suspecţi care au sustras de pe plajă mai multe bunuri. “Sâmbătă, 08 august a.c., ora 04.00, un echipaj din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Vama Veche, în zona plajei „La Stuf”, a surprins doi tineri care i-au sustras unei persoane care dormea pe plajă, un rucsac. Cei doi au fost somaţi, au fugit şi au fost prinşi după aproximativ 50 de metri. În rucsac persoana păgubită avea îmbrăcămintea cu care a venit să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la mare”, au declarat oamenii legii. Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Vama Veche pentru continuarea cercetărilor. Duminică, 09 august a.c., ora 04.30, un alt echipaj din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Vama Veche, în apropierea unui hotel, pe plajă, a observat un grup de patru persoane care „se plimbau” şi urmăreau două persoane care dormeau în şezlonguri. Trei s-au pus în faţa şezlongurilor, în timp ce al patrulea a sustras o geantă şi s-a îndepărtat. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra acestuia jandarmii au găsit poşeta în care era o sumă de bani şi un card bancar. Persoanele păgubite au intrat în posesia bunurilor, iar cei patru au fost conduşi şi predaţi la sediul Poliţiei Vama Veche pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmii le recomandă turiştilor să fie mai vigilenţi

Jandarmii constănţeni recomandă turiştilor să nu lase nesupravegheate pe plajă bagajele sau lucrurile de valoare. De asemenea, păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale şi încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614