REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENȚIE! S-a DESCHIS o CLINICĂ de RECUPERARE NEUROLOGICĂ, în CONSTANȚA

ATENȚIE! S-a DESCHIS o CLINICĂ de RECUPERARE NEUROLOGICĂ, în CONSTANȚA

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 8937

Inspirată de o experiență medicală de peste 30 de ani, medicul neurolog doctor Popi Silvia vine în sprijinul pacienților cu înființarea NEUROLOGY CLINIC, centru de diagnostic și tratament neurologic. La baza activității clinicii din Blv. Tomis nr.234, tel 0769041802/0730070018 stă o tehnologie de ultimă generație pentru diagnostic și neurorecuperare. Fondatorul și managerul NEUROLOGY CLINIC, Dr. Popi Silvia ne-a relatat că a dorit ca pacienții care rămân invalidati în urma Accidentelor Vasculare Cerebrale și a altor boli neurologice să aibă șanse în plus prin aceste metode de neurorecuperare.

Investigațiile se fac cu aparatură ultra performanță – în cadrul Neurology Clinic

ECHOGRAFIE DOPPLER DE ARTERE CAROTIDE VERTEBRALE ȘI TRANSCRANIAN ajută la diagnosticarea cauzelor accidentului vascular cerebral și prevenția acestuia, după caz. Astfel, se evidențiază depunerile de aterom la nivelul arterelor creierului, prezența stenozelor, ocluziilor și măsurarea vitezelor de curgere a sângelui. Dacă stenozele sunt strânse, depășesc 70% din calibrul arterei, pacientul are indicație operatorie și este îndrumat către chirurgie cardio-vasculară, iar dacă stenozele au sub 70%, plăcile de aterom, sunt tratate medicamentos, dozele fiind ajustate prin monitorizarea plăcuțelor de aterom.

ELECTROENCEFALOGRAFIA computerizată cu harta cerebrală și focare patologice înregistrează activitatea electrică a neuronilor, fiind utilă în depistarea leziunilor cerebrale, a focarului epileptogen.

STIMULAREA MAGNETICĂ TRANSCRANIANA, ca metodă modernă de tratament de neurorecuperare este adusă de Neurology Clinic în Dobrogea, metodă de tratament neinvazivă, fără reacții adverse, pe larg utilizată în plan mondial și în câteva orașe universitare din țară: Iași, București, Cluj. Metoda se bazează pe inducerea unui câmp electromagnetic prin intermediul unei bobine plasată în apropierea scalpuiu, folosindu-se protocoale diferite pentru fiecare afecțiune neurologică. Efectele se mențin în timp, dar terapia trebuie aplicată periodic și are indicație în recuperarea de după accidentul vascular cerebral, boala Parkinson, demențe, paralizii de nervi cranieni. Se poate utiliza și pentru tratamentul bolilor neurologice periferice, polineuropatii, nevralgii, pareză nerv radial, ulnar, sciatic, plex brahial, folosind o bobină specială.

KINETOTERAPIA ROBOTICĂ, prin ROBOTUL REO-GO din cadrul Neurology Clinic, este folosită pentru recuperarea mișcării membrului superior paralizat (umăr,braț,mâna) în urma accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni neurologice. Robotul Reo-Go este singurul din zona Dobrogei și zonele limitrofe și printre foarte puținele din țară. Pe deplin ergonomic, dotat cu software avansat, acesta permite personalizarea și adaptarea exercițiilor pentru fiecare pacient, în funcție de capacitatea lui și etapa bolii fiecăruia în parte. Exercițiile și jocurile concepute special-terapie ocupațională, pentru recuperarea mâinii sunt dirijate de terapeut și memorate în biblioteca informatică a robotului și astfel se permite monitorizarea progresului, scorul și cuantificarea deficitului motor, permițând exportul acestor date la cerere. Este o platformă tridimensională ce permite mișcări graduale de antrenare a creierului, mișcări repetitive de 10 ori mai mult decât antrenarea nonrobotica și astfel recuperarea va fi mai rapidă și mai calitativă. Antrenamentul neuromuscular, terapia ocupațională servesc la refacerea circuitelor din creier și reorganizarea lor prin feedback avansat. Beneficiile se vor observă la nivelul asupra tonusului muscular, acurateții mișcărilor și funcției cognitive.

FIZIOKINETOTERAPIA este la standarde înalte la Neurology Clinic prin coordonarea și aplicarea metodelor de reabilitare medicală de către o echipa formată din medici neurologi, medici de reabilitare medicală, fiziokinetoterapeuti, psiholog/logoped.

MASA CHIROPRACTICA MANUTHERA 242 este o masă de terapie care oferă în premieră internațională posibilitatea de a lucra cu două motoare electrice sincronizate permițând o mișcare ușoară, corectă a pacientului, tratament de mobilizare efectuat în plan tridimensional, folosind metode de tip:tracțiune, flexie, extensie, mișcări laterale, rotații. Mișcarea masei este similară cu cea a coloanei vertebrale a pacientului astfel încât nu este nevoie ca terapeutul să ridice sau să răsucească pacientul, oferindu-i trasee naturale, cursive, nedureroase pacientului. Este posibil un număr mai mare de repetiții și, în consecință, un efect terapeutic mai bun. Datorită funcției de verticalizare electronică, chiar și pacienții cu dizabilități severe pot ajunge cu ușurință pe masa Manuthera.

TERAPIA SHOCKWAVE este folosită pentru combaterea durerii și inflamației de la nivelul genunchilor, umărului, tendoanelor și piciorului din bolile cornice, subacute și acute, de tip neurologic, ortopedic și traumatologic, prin generarea unei energii puternice prin intermediul unui aplicator, recuperarea bolii fiind mult mai rapidă.

LASERUL DE MARE PUTERE DE 15W, unicul importat în România în ultimii 7 ani de această putere, electroterapia, galvanoterapia, criobackterapia, undele scurte, ultrasunetul cu modul pentru terapia durerii fetei rezultată în urmă intervențiilor chirurgicale și stomatologice sunt utilizate cu rezultate benefice la Neurology Clinic. La acestea se adaugă terapia HIVAMAT care generează oscilații profunde în țesuturi reducând edemele, contracturile musculare conducând la relaxarea musculaturii și reducerea durerii.

TERAPIA DEEPOSCILLATION este o terapie unică ce accelerează regenerarea musculaturii, realizând un efect profund în țesuturile lezate, prin intermediul unui câmp electrostatic intermitent, restaurand revascularizarea și flexibilitatea zonei afectate. Această terapie mai poate trata inflamațiile tendonului lui Achile ,sindromul de canal carpian, fibromialgiile, rupturile musculare, microtraumele, fasciitele plantare, fibrozele sciatice, edemele, durerile post traumatice, discopatiile.

NEUROLOGY CLINIC ARE CONTRACT CU CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE.

NEUROLOGY CLINIC ASIGURA TRANSPORT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚi CĂTRE ȘI DINSPRE CLINICĂ CU O MAȘINĂ SPECIALĂ.

DE ASEMENEA SE ASIGURA PRIN INTERMEDIUL UNUI DISPOZITIV-LIFT SPECIAL, PE CARE SE ANCOREAZĂ CĂRUȚUL, ÎN CARE SE AFLĂ PACIENTUL CU DIZABILITĂȚi, COBORÂREA ȘI URCAREA ACESTUIA PE SCĂRI, ÎNTR-O DEPLINĂ SIGURANȚĂ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218