REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ATENȚIE! Se REDESCHID RESTAURANTELE în municipiul Constanţa

ATENȚIE! Se REDESCHID RESTAURANTELE în municipiul Constanţa

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:06 7861

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri, 27 ianuarie, pentru a decide ridicarea restricţiilor pentru restaurantele, teatrele şi cinematografele din municipul Constanţa. Astfel, s-a decis în unanimitate încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Măsurile sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

Mai exact, restaurantele, cafenelele vor putea funcționa și în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00. Măsura va intra în vigoare de joi, 28 ianuarie.

Iată comunicatul integral:

Măsuri adoptate în ultima ședință a CJSU Constanța

Miercuri, 27 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 3 din 2021. Aceasta prevede activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada codurilor meteorologice de vreme severă, constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și constatarea încadrării U.A.T. Fântânele în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Astfel, ca urmare a intrării județului Constanța sub atenționarea codului portocaliu de vreme severă, în timpul votării hotărârii a fost propusă și aprobată activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), care va funcționa cu scopul gestionării acțiunilor împotriva efectelor vremii severe.

CJCCI este alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul fenomenelor meteorologice de iarnă, printre care Comandamentul Flotei, IPJ Constanța, Garda de Coastă, IJJ Constanța, DRDP Constanța, RAJDP Constanța, Enel Distribuție Dobrogea, ISU „Dobrogea” Constanța și autorități publice județene și locale.

De asemenea, a fost votată favorabil încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. În acest caz, se vor aplica măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii, după cum urmează:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rahatule cu ochi, ma pish pe fatza ta de retardat mintal! Oricum ramura HORECA s-a dus in cap si alaturi de ea toti rahatii ca tine! Va doresc faliment crunt si rapid! Si inca ceva: lectii de gramatica sa-i dai ma-tii, ANALfabetule!
0
0
Panarama ce esti este din cauza nu datorata . Esti un lake care mananca cacat oricum. Ce oforturi ba lepra? Ma pis pe efortu tau eu stau zi de zi cu zeci de oameni. Visezi si mananci cacat divocule
1
1
Esti prost. Daca ma-ta muncea la un restaurant, si patronul o trimitea acasa ca nu mai putea sa o plateasca, facturile cine i le platea, ca tu nu ai un loc de munca sigur? Stai si iti dai cu parerea ca un bou ce esti. Oamenii aia care au restaurante si angajatii lor de unde sa traiasca? Ca nu sunt putini. Daca aveai un business in domeniu...nu mai gandeai asa. Doar ca tu nu esti in stare.
1
0
Bine ai venit, tulpina noua
0
1
In sfarsit au si elevii unde sa se duca
8
0
Bravo bai imbecililor! Uite asa o sa va pishati pe toate eforturile facute pana acum pentru reducerea efectelor datorate Covid-ului!
5
5
Masca o mai tinem la bot ? Si in pustie, pe camp, in parc, unde nu este tipenie de om..
3
0
Daca va respectati si NU vreti expiratele localurilor aduceti bucatarul acasa si va gateste produsele proprii.Bine ca doar din branza si parizer nu va asteptati la meniu Micheline de 3 stele!
3
0
De joi se deschid idiotilor.ce tot intrebati de cand? Oricum voi doar cascati gura ca si la mall cand mergeti fara rost.
6
1
repede decongelati carnea pentru revelion si spalati totul cu otet .Cam asa se mobilizeaza gione .nimic nu se arunca totul se recicleaza .paratii aoa
13
1
Se redeschid doar restaurantele cu specific britanic, brazilian si sud african. Meniul de tulpini este din partea casei!
12
1
Firma de alimente ARO a turat motoarele la maxim pentru a face fata comenzilor venite de pe litoral. Bucatarii de prestigiu isi asteapta clientii cu preparate exclusiviste incropite cu ingrediente de ferma de porci la preturi de restaurante Michelin.
12
2
Astia ne pregatesc o manevra
6
4
Sa vina coviduuuuuu
9
8
Gata, liber la "Spanzuratu" pe Gladiolei 5A...
8
1
foame Nelutu Sava de la Alcooclima din Cernavoda...Vreiau sa merg sa mananc la acesti tigan de matase sa o vad pe Gela sora lui cum da mancarea jos din farfurie in fata clientului ca ii se pare multa mancare...Are dreptate femeia cum isi mai plateste fratiorul ei ratele la banci daca carciuma este inchisa cu ce platesteste constructia ateneului din str.V.Alecsandri...Ce mi e mila de Miruna fata lui Sava ca nu are bani de tigari , bautura,toti banii care ia avut ia dat la tatuaje.
3
1
Nu se mentioneaza daca mai suntem nevoiti sa stam in casa dupa ora 23:00.Exista cineva ce imi poate oferi acest aspect ?
5
6
Cum se REdeschid? Sunt deja deschise de ceva timp!
24
3
Constantenii se pot vaccina in Maramures, eventual la Suceava ca doar acolo sunt locuri, dar deschideti restaurantele handicapatilor? Produceti doar hartii fara valoare idiotilor inrolati politic. Masurile nu vor fi respectate iar tu prefect de 2 bani o sa te lauzi cu 2-3 amenzi si gata consideri ca ti-ai facut treaba.
22
7
Joi se deschid sali de joc cafenele restaurante
6
3
Nu se intelege cand se deschid azi, maine , peste o luna ?
9
2
cand toata lumea este la pamant ca apar zeci de alte tulpini ale covidului si se asteapta la un alt varf pandemic, tu, un oras mort din multe alte puncte de vedere nu cel comercial, te grabesti sa ti omori si mai mult zeroul economic pe care l ai. Pe langa faptul ca populatia nu are nici o treaba cu educatia civica, si toate masurile astea nu vor fi sub nici o forma intelese sau puse in practica, te ai gandit ca societate in plin sezon mort sa redeschizi un sector care nu aduce absolut nimic bun decat misca un mort ingropat deja dintr o parte in cealalta. mai bine deschideti cimiterele.
21
7
Nu va dura mult ca iar va creste asa-zisul procent si se vor reinchide. Afacerile cu turismul si restaurantele sunt distruse.
18
13
incep excrocheriile si scot la vanzare toate alimentele stricate expirate.Oferta speciala carne de berbecut inecat la Midia proaspat din congelator.Cipanii garanteaza ca e bun.Mananca ei decand s-a scufundat nava cu oi si nu s-au imbolnavit. Numai la cap au ceva.
36
4
De cand intra masura ?
6
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614