rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ATENȚIE! Se REDESCHID RESTAURANTELE în municipiul Constanţa

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri, 27 ianuarie, pentru a decide ridicarea restricţiilor pentru restaurantele, teatrele şi cinematografele din municipul Constanţa. Astfel, s-a decis în unanimitate încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Măsurile sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

Mai exact, restaurantele, cafenelele vor putea funcționa și în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00. Măsura va intra în vigoare de joi, 28 ianuarie.

Iată comunicatul integral:

Măsuri adoptate în ultima ședință a CJSU Constanța

Miercuri, 27 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 3 din 2021. Aceasta prevede activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada codurilor meteorologice de vreme severă, constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și constatarea încadrării U.A.T. Fântânele în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Astfel, ca urmare a intrării județului Constanța sub atenționarea codului portocaliu de vreme severă, în timpul votării hotărârii a fost propusă și aprobată activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), care va funcționa cu scopul gestionării acțiunilor împotriva efectelor vremii severe.

CJCCI este alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul fenomenelor meteorologice de iarnă, printre care Comandamentul Flotei, IPJ Constanța, Garda de Coastă, IJJ Constanța, DRDP Constanța, RAJDP Constanța, Enel Distribuție Dobrogea, ISU „Dobrogea” Constanța și autorități publice județene și locale.

De asemenea, a fost votată favorabil încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. În acest caz, se vor aplica măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii, după cum urmează:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii sunt valabile inclusiv pentru municipiul Constanța, având în vedere că rata de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (2,59).

V.S.

joi, 28 ianuarie 20216956
Comentarii

00pt. 09:10(28 ian 11:57)
Rahatule cu ochi, ma pish pe fatza ta de retardat mintal! Oricum ramura HORECA s-a dus in cap si alaturi de ea toti rahatii ca tine! Va doresc faliment crunt si rapid! Si inca ceva: lectii de gramatica sa-i dai ma-tii, ANALfabetule!
11@divoc(28 ian 09:10)
Panarama ce esti este din cauza nu datorata . Esti un lake care mananca cacat oricum. Ce oforturi ba lepra? Ma pis pe efortu tau eu stau zi de zi cu zeci de oameni. Visezi si mananci cacat divocule
01Ptr harry stie tot(27 ian 23:39)
Esti prost. Daca ma-ta muncea la un restaurant, si patronul o trimitea acasa ca nu mai putea sa o plateasca, facturile cine i le platea, ca tu nu ai un loc de munca sigur? Stai si iti dai cu parerea ca un bou ce esti. Oamenii aia care au restaurante si angajatii lor de unde sa traiasca? Ca nu sunt putini. Daca aveai un business in domeniu...nu mai gandeai asa. Doar ca tu nu esti in stare.
10Cici(27 ian 20:36)
Bine ai venit, tulpina noua
08Baboi(27 ian 18:18)
In sfarsit au si elevii unde sa se duca
55divoc(27 ian 17:55)
Bravo bai imbecililor! Uite asa o sa va pishati pe toate eforturile facute pana acum pentru reducerea efectelor datorate Covid-ului!
03Gelu(27 ian 17:26)
Masca o mai tinem la bot ? Si in pustie, pe camp, in parc, unde nu este tipenie de om..
03Bombarderu(27 ian 16:32)
Daca va respectati si NU vreti expiratele localurilor aduceti bucatarul acasa si va gateste produsele proprii.Bine ca doar din branza si parizer nu va asteptati la meniu Micheline de 3 stele!
16Alx(27 ian 15:33)
De joi se deschid idiotilor.ce tot intrebati de cand? Oricum voi doar cascati gura ca si la mall cand mergeti fara rost.
113papu(27 ian 15:07)
repede decongelati carnea pentru revelion si spalati totul cu otet .Cam asa se mobilizeaza gione .nimic nu se arunca totul se recicleaza .paratii aoa
112Pofta buna(27 ian 14:14)
Se redeschid doar restaurantele cu specific britanic, brazilian si sud african. Meniul de tulpini este din partea casei!
212RRR(27 ian 13:37)
Firma de alimente ARO a turat motoarele la maxim pentru a face fata comenzilor venite de pe litoral. Bucatarii de prestigiu isi asteapta clientii cu preparate exclusiviste incropite cu ingrediente de ferma de porci la preturi de restaurante Michelin.
46100%(27 ian 13:33)
Astia ne pregatesc o manevra
89Perfect(27 ian 12:59)
Sa vina coviduuuuuu
18Reantoarcerea betivilor(27 ian 12:37)
Gata, liber la "Spanzuratu" pe Gladiolei 5A...
13Foarte bine ca moare de(27 ian 12:33)
foame Nelutu Sava de la Alcooclima din Cernavoda...Vreiau sa merg sa mananc la acesti tigan de matase sa o vad pe Gela sora lui cum da mancarea jos din farfurie in fata clientului ca ii se pare multa mancare...Are dreptate femeia cum isi mai plateste fratiorul ei ratele la banci daca carciuma este inchisa cu ce platesteste constructia ateneului din str.V.Alecsandri...Ce mi e mila de Miruna fata lui Sava ca nu are bani de tigari , bautura,toti banii care ia avut ia dat la tatuaje.
65Sorin(27 ian 12:13)
Nu se mentioneaza daca mai suntem nevoiti sa stam in casa dupa ora 23:00.Exista cineva ce imi poate oferi acest aspect ?
324Alla(27 ian 12:08)
Cum se REdeschid? Sunt deja deschise de ceva timp!
722Dan(27 ian 11:56)
Constantenii se pot vaccina in Maramures, eventual la Suceava ca doar acolo sunt locuri, dar deschideti restaurantele handicapatilor? Produceti doar hartii fara valoare idiotilor inrolati politic. Masurile nu vor fi respectate iar tu prefect de 2 bani o sa te lauzi cu 2-3 amenzi si gata consideri ca ti-ai facut treaba.
36Mjoi(27 ian 11:53)
Joi se deschid sali de joc cafenele restaurante
29De cand(27 ian 11:47)
Nu se intelege cand se deschid azi, maine , peste o luna ?
721harry(27 ian 11:45)
cand toata lumea este la pamant ca apar zeci de alte tulpini ale covidului si se asteapta la un alt varf pandemic, tu, un oras mort din multe alte puncte de vedere nu cel comercial, te grabesti sa ti omori si mai mult zeroul economic pe care l ai. Pe langa faptul ca populatia nu are nici o treaba cu educatia civica, si toate masurile astea nu vor fi sub nici o forma intelese sau puse in practica, te ai gandit ca societate in plin sezon mort sa redeschizi un sector care nu aduce absolut nimic bun decat misca un mort ingropat deja dintr o parte in cealalta. mai bine deschideti cimiterele.
1318o pla(27 ian 11:37)
Nu va dura mult ca iar va creste asa-zisul procent si se vor reinchide. Afacerile cu turismul si restaurantele sunt distruse.
436Cipanezii(27 ian 11:33)
incep excrocheriile si scot la vanzare toate alimentele stricate expirate.Oferta speciala carne de berbecut inecat la Midia proaspat din congelator.Cipanii garanteaza ca e bun.Mananca ei decand s-a scufundat nava cu oi si nu s-au imbolnavit. Numai la cap au ceva.
106Super(27 ian 11:30)
De cand intra masura ?
mai mult...Local
27 feb 23:02LocalSe SCHIMBĂ SCENARIUL în alte 15 UNITĂȚI de ÎNVĂȚĂMÂNT

În cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 27. Aceasta prevede schimbarea a 15 scenarii de funcționare pentru...506

27 feb 23:02LocalRAEDPP taie în CARNE VIE: e vorba despre un SPAȚIU din PARCUL Tomis II2575
27 feb 23:01LocalTeatrul de Stat: Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” – disponibil în VR 360324
27 feb 23:02LocalPROGRAMĂRI online pentru CĂSĂTORII, la Constanța

Administrația Locală a anunțat că, pentru a veni în întâmpinarea constănţenilor care doresc să-şi unească...428

27 feb 22:58LocalHoţ din LOCUINŢE, REŢINUT de poliţiştii constănţeni501
27 feb 22:58LocalADOLESCENT de 17 ani, luat la BĂTAIE, în plină stradă, de doi INDIVIZI696
27 feb 22:57LocalPatru noi centre de vaccinare în județul Constanța

Patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, în județul Constanța, începând de luni, 1 martie 2021....790

27 feb 22:58LocalA CRESCUT uşor INCIDENŢA cazurilor de COVID în Constanța958
27 feb 22:58LocalDirecția Județeană de Statistică Constanța anunță recensământul populației și locuințelor de probă726
27 feb 22:59LocalCât timp este valabilă adeverința de vaccinare Covid?

Autoritățile din România se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei de COVID-19 și susțin că vaccinarea...853

27 feb 23:01LocalPrimăria Constanța ia în ADMINISTRARE Lacul TĂBĂCĂRIE1229
27 feb 23:01LocalACCIDENT MORTAL la OLIMP: un biciclist și-a găsit sfârșitul pe șosea!945
Vremea
6.8°6.8° - 8.7° sâmbătă, 27 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 85%
Vânt: 3.94 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/4910273412931
5/4032301819411
joker2448403019
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 feb 00:00SportDinamo - Viitorul 0-5. Cel mai mare succes al constănțenilor în istoria meciurilor directe cu "câinii"

Viitorul a spulberat Dinamo chiar în Ștefan cel Mare cu cel mai drastic scor din istoria confruntărilor directe, 5-0....205

27 feb 23:04SportBOMBĂ! Judecătorii au dispus eliminarea de pe internet a înregistrării cu MARICA prins cu soţia unui alt bărbat

La solicitarea avocatelor Luiza Budușan şi Mihaela Cristea, care o reprezintă pe Ana Muntean, Tribunalul Cluj a...524

27 feb 00:05SportValeriu Iftime, despre scandalul VAR: ” Liga e de vină. Avem nevoie de un om viu, Gino Iorgulescu e pierdut!”

...224

27 feb 00:00SportCe s-a întâmplat în vestiarul lui U Cluj după victoria cu Slatina obținută la ultima fază a meciului

Dorința celor de la U Cluj de a promova în Liga 1 este atât de mare încât orice victorie din Liga 2 este privită...196

Local
27 feb 22:57LocalPatru noi centre de vaccinare în județul Constanța

Patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, în județul Constanța, începând de luni, 1 martie 2021....790

27 feb 22:58LocalA CRESCUT uşor INCIDENŢA cazurilor de COVID în Constanța

În ultimele 24 de ore, incidenţa cazurilor de Covid din municipiul Constanţa a înregistrat o creştere uşoară....958

27 feb 22:58LocalDirecția Județeană de Statistică Constanța anunță recensământul populației și locuințelor de probă

726

27 feb 23:02LocalPROGRAMĂRI online pentru CĂSĂTORII, la Constanța

Administrația Locală a anunțat că, pentru a veni în întâmpinarea constănţenilor care doresc să-şi unească...428

27 feb 22:58LocalHoţ din LOCUINŢE, REŢINUT de poliţiştii constănţeni

Urmare a cercetărilor în 11 dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat,...501

27 feb 22:58LocalADOLESCENT de 17 ani, luat la BĂTAIE, în plină stradă, de doi INDIVIZI

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe,...696

27 feb 22:59LocalCât timp este valabilă adeverința de vaccinare Covid?

Autoritățile din România se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei de COVID-19 și susțin că vaccinarea...853

27 feb 23:01LocalPrimăria Constanța ia în ADMINISTRARE Lacul TĂBĂCĂRIE

Primăria municipiului Constanța dorește să ia în administrare Lacul Tăbăcărie. În acest sens a fost inițiat un...1229

27 feb 23:01LocalACCIDENT MORTAL la OLIMP: un biciclist și-a găsit sfârșitul pe șosea!

945

Politică
27 feb 00:00PoliticăComisiile reunite de buget-finanţe - raport favorabil pentru bugetul Ministerului Justiţiei

Bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2021 a primit, vineri, raport favorabil din partea Comisiilor parlamentare...175

27 feb 21:30PoliticăAdrian Oros spune că limitarea la 5 porci pentru fiecare gospodărie țărănească este o lovitură pentru samsari

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea...179

27 feb 00:00PoliticăSorin Cîmpeanu vrea 24 de călătorii gratuite pentru studenți, plus 50% reducere tot anul

163

27 feb 00:00PoliticăTUPEU! Vlad Voiculescu îi umilește pe profesori și copii, dar îl atacă și pe Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a apreciat vineri că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli "dacă...169

27 feb 21:21PoliticăMinisterul Mediului, Apelor şi Pădurilor, aviz favorabil pentru bugetul pe 2021

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, bugetul Ministerului...165

27 feb 00:00PoliticăUSR dă atacul la CCR: Un deputat vrea ca judecătorii constituţionali să poată fi urmăriţi penal mai uşor

170

Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1158

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2176

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3217

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4021

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2836

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

2880

Monden
27 feb 00:00MondenCe studii are, de fapt, Alina Eremia! În ce domeniu poate să lucreze dacă renunță la muzică

Alina Eremia e una dintre cele mai apreciate cântărețe de la noi, iar artista reușește tot timpul să iasă în...191

27 feb 00:00Monden”Parcă ți-a explodat o bombă în gură”. Cum a reacționat Ana Mocanu, după ce fani au râs de chipul ei!

În urmă cu doar câteva seri Ana Mocanu a mers în cadrul emisiunii Xtra Night Show, iar imediat după apariția TV a...186

27 feb 22:07MondenLidia Buble, în halat de baie, pe străzile din Capitală

172

27 feb 00:00MondenKarmen Simionescu și-a făcut schimbare de look. Cum s-a vopsit artista

Karmen Simionescu duce viața la care alții doar visează, dar asta nu înseamnă că îi este ușor. Fiica lui Adi...174

27 feb 00:00MondenAlexandra Diaconescu, primele declarații după naștere: „Au fost dureri foarte mari”

Alexandra Diaconescu trebuia să nască de Dragobete, pe 24 februarie, dar fetița ei s-a lăsat așteptată și abia...168

27 feb 00:00MondenNepotul lui Gigi Becali, salvat dintr-o situație jenantă chiar de adversarul său

172

Mapamond
27 feb 00:00MapamondUn pilot a raportat o întâlnire cu un OZN: „Detest să spun treaba asta, dar seamănă cu un obiect cilindric lung”

Pilotul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines (AA) a raportat o întâlnire cu un OZN, descris sub forma...179

27 feb 00:00MapamondMasacrul cu 800 de morți din Axum: "Tot ce vedeai pe străzi erau cadavre și oameni plângând"

Trupele din Eritreea care luptă în regiunea Tigray din Etiopia au ucis sute de oameni în doar câteva zile, la final...186

27 feb 00:00MapamondSpania va administra doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid

172

27 feb 00:00MapamondMoscova acuză Twitter de „dictatură digitală” după blocarea unor conturi legate de Rusia

Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare Twitter că devine un „instrument al dictaturii” ţărilor...157

27 feb 00:00MapamondEmmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat joi că ar accepta cu bucurie să fie vaccinat cu vaccinul...174

27 feb 00:00MapamondPopulația de fluturi monarh, care migrează peste 3.000 km pentru a hiberna în Mexic, a scăzut cu un sfert

160

Sănătate
27 feb 00:00SănătateAcizii grași esențiali, o armă împotriva sclerozei multiple?

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică, autoimună, care poate afecta creierul și măduva spinării și este una...167

27 feb 00:00SănătateCare este legătura dintre menopauză și declinul cognitiv? [studiu]

Menopauza este un proces biologic natural, caracterizat prin încetarea ovulației și, prin urmare, sfârșitul...161

27 feb 00:00SănătateArnica: ce remedii poți folosi și ce beneficii au

164

27 feb 16:53SănătateȘervețelele demachiante, dăunătoare pentru ten

Demachierea feței are un rol important în menținerea tenului frumos și sănătos. O demachiere corectă presupune...173

27 feb 00:00SănătateCeaiul Tulsi: beneficii și contraindicații

Tulsi sau Busuiocul Sfânt este diferit de busuiocul românesc, fiind originar din Asia de Sud-Est. Acesta este folosit...160

27 feb 00:00SănătatePolipii nazali: cauze, simptome și tratament

Polipii nazali sunt formațiuni necanceroase, în formă de lacrimă, care cresc în interiorul căilor nazale ori la...156

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT