REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atenţie, şoferi: Pe strada Plopilor din Năvodari, semnalul luminos de la trecerea la nivel cu calea ferată vă poate induce în eroare!

Atenţie, şoferi: Pe strada Plopilor din Năvodari, semnalul luminos de la trecerea la nivel cu calea ferată vă poate induce în eroare!

Replica API 19 aprilie 2018 | 09:22 307

Semnal luminos navodari

Semnal luminos navodari

Șoferii care au circulat, zilele trecute, pe strada Plopilor din Năvodari, au fost puși în dificultate. Asta pentru că la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalul luminos de culoare albă, care permite trecerea peste liniile de tren, era în funcțiune chiar dacă în acel moment pe acolo trecea o garnitură de tren. Practic, luminile roșii care ar fi trebuit să-i avertizeze pe șoferi că se apropie trenul nu s/au aprins, iar lumina albă a rămas în funcțiune, permițând traversarea.

Este adevăat că legea circulației spune clar că la trecerile la nivel cu calea ferată orice șofer trebuie să se asigure în punctul cu vizibilitate maxiimă, fără a depăși indicatorul și să înainteze atunci când este sigur că nu se apropie nci un tren, chiar dacă acea trecere nu este prevăzută cu bariere sau semibariere. Dar, așa cum bine știm, nu toți șoferii din ziua de azi respectă cu strictiețe aceste reguli, iar unii dintre ei nici nu bagă în seamă prea mult semnele de circulație.

Un filmuleț postat pe grupul de Facebook ”Parchez ca un bou” arată o coloană de mașini care așteaptă să treacă trenul, iar în tot acest timp semnalele luminoase funcționau defectuos, adică luminau alb în loc de roșu. Tragem un semnal de alarmă, în acest sens, în vederea atenționării tuturor șoferilor care trec frecvent prin această zonă, să fie vigilenți, dar totodată, le atragem atenția și reprezentanților Grup Feroviar Român să remedieze această defecțiune, pentru evitarea unor tragedii.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta chiar este de competenta unui procuror care sa deschida un dosar penal pentru atentat la viata, gen.
2
0
Primarele nu este in oras, nici nu stiu daca va trece pe acolo recent. Este cu neamurile lui, bizonii, la pascut pe plaja, ca a dat coltul, Ierbii.Votati-l in continuare ca produce ingrasamant bio.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367