REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Atenţie, şoferi: pe timp de ceaţă, creşte numărul accidentelor rutiere

Atenţie, şoferi: pe timp de ceaţă, creşte numărul accidentelor rutiere

Replica API 8 decembrie 2015 | 00:00 268

Atenţionări de la ANM

Atenţionări de la ANM

În ultimele zile, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări nowcasting cu privire la ceaţă, în Constanţa fiind vorba de cod galben. Astfel, cum fenomenul va putea fi întâlnit şi în perioada următorare, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe şoferi să respecte anumite reguli.

Ceaţa reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, din cauza vizibilităţii scăzute. Ea este asociată şi cu posibilitatea întâlnirii unor porţiuni umede, care determină scăderea aderenţei pneurilor la suprafaţa părţii carosabile. În aceste condiţii obligaţiile conducătorilor de autovehicule ce rezultă din prevederile legale, prin reducerea vitezei de deplasare şi folosirea luminilor de întâlnire, sunt menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite.

Nu trebuie neglijată nici starea de disconfort şi de oboseală ce apar atunci cand conduceţi un timp mai lung, în condiţii de ceaţă. Totodată, cel de la volan trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate, fiind imperios necesar ca ştergătoarele de parbriz şi instalaţia de climatizare să fie în stare perfectă de funcţionare. Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin lanternele de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Altfel, observarea mai târzie a obstacolelor şi creşterea spaţiului de frânare măresc riscul producerii accidentelor de circulaţie. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri ca intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218