REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atenţie, şoferi! Plouă cu AMENZI pentru opriri neregulamentare şi alte ilegalităţi rutiere!

Atenţie, şoferi! Plouă cu AMENZI pentru opriri neregulamentare şi alte ilegalităţi rutiere!

Replica API 15 iunie 2018 | 00:00 264

Şoferii care nu au respectat normele legislaţiei rutiere în vigoare au fost drastic sancţionaţi de către poliţiştii locali constănţeni! Graba şi ignoranţa şoferilor care circulă pe străzile municipiului Constanţa are un preţ mare. Pe lângă sancţiunile pe care le primesc, neglijenţa lor îi poate implica ăn accidente rutiere tragice.

Pentru a evita evenimentele neplăcute şi pentru pedepsirea faptelor ce contravin normelor rutiere, oamenii legii sunt cu ochii pe cei care nu respectă conduita rutieră în municipiu. Încă din prima zi a săptămânii, 11 iunie 2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 234 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42.825 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 119 amenzi contravenționale în valoare de 15.875 lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.300 lei pentru: nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit, etc.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 94 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 10.650 lei.

"Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală", spun reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
culmea - esti un animal
2
0
Nu cred asa ceva!! Persoanele cu dizabilitati nu au aproape niciodata locuri de parcare! Gara, policlinica cu plata, brotacei, etc.
0
0
Ce tot ne spuneti despre prosti de la asa zisa politie locala...niste inculti
4
3
Si cand fac exces de zel ???
1
4
Dar de infractiuni ai auzit?Le ai spus si tu ca ai voie sa prinda hoti?...Da te in plm cu contaventiile tale...Ce tot va kkti pe voi pentru niste cv?
1
6
Xman. Hai sa respectam legile si nu se va intampla nimic rau. Citizen, nu stii ca nu ai voie sa arunci hartii pe jos , nu stii ca nu ai voie sa injuri in public, nu stii ca nu ai voie sa opresti in loc nepermis sau nu stii ca nu ai voie sa faci galagie noaptea, si ti ar trebui sa te invete cineva? frate, cred ca ai trait in alta parte unde nu ai invatat bunul simt si atunci e cazul sa te intorci acolo. Aici vrem sa traim intr un oras european , nu in Africa.
8
2
Ati rezolvat cu infractiunile importante savarsite zilnic de cei care le comit in mod intentionat, acum ati trecut la contrventiile mai putin importante comise in mod neintentionat.Asa intelegeti sa contribuiti la respectarea legalitatii in urbea noastra.De preventie ati auzit?De avertismente ati auzit?Oamenii care fara rea credinta se pot indrepta daca li se explica in mod civilizat ca au gresit, si nu atunci cand aplicati direct amenzi. pecuniare.Ia incercati sa constientizati oamenii atunci cand gresesc fara consecinte mari si veti vedea rezultatele.Dar pentru aceasta este nevoie de rabdare
4
9
Stim ca civilizatia se impune prin masuri drastice dar sa vedem reactia romanului cand se va aproba legea care transforma neplata amenzii in inchisoare? Romanul este sarac sau mai bine spus tot omul de rand este cel sanctionat motiv pt care cand se va aproba respectiva lege ai doua variante ori faci inchisoare pt neplata amenzii ori pt ultraj! Deci oricum faci inchisoare asa ca fiecare va alege pt ce!
5
2
Militianul din poza ne arata ca e rusinos sa ai meseria de militian, altfel nu si-ar fi ascuns moaca.
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367