REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenţie, turişti! Litoralul românesc, RAIUL HOŢILOR în timpul sezonului estival!

Atenţie, turişti! Litoralul românesc, RAIUL HOŢILOR în timpul sezonului estival!

Replica API 17 august 2018 | 02:12 447

Pentru ca distracția să se îmbine cu siguranța, la plajă, în plimbare sau la evenimente publice, Poliția Română recomandă să fiți precauți și să aveți grijă de copiii care vă însoțesc, dar şi de obiectele personale

Astfel, poliţiştii recomandă ca în perioada vacanţei petrecute pe litoralul românesc grijă maximă în privinţa obiectelor personale. Facem precizarea că în sezonul cald, litoralul românesc devine locul preferat de hoţii de buzunare, locuinţe sau de pe plaje, unul dintre motive fiind fluxul mare de turişti sosiţi în vacanţă la mare.

Iată recomandările oamenilor legii:

• Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră și nu le lăsați în grija unor persoane cunoscute întâmplător

• Fiți în permanență atenți la copiii care vă însoțesc și nu îi lasați să stea la soare la orele amiezi sau fără cremă de protecție. De această ultimă recomandare este bine să țineți cont și dumneavoastră, indiferent cât de călit ați fi!

• Țineți cont de steagul arborat de salvamari și respectați indicațiile și semnalele acestora. Dacă observați o persoană în pericol de înec, anunțați de îndată salvamari – intervenția lor, calificată și la timp, poate salva o viață!

• Nu cumpărați alimente, băuturi sau alte bunuri, de la comerciați neautorizați

La evenimente publice:

• Când participaţi la festivaluri şi înnoptaţi în cort, alegeţi să campaţi în stații de campare special amenajate! Dacă vă îndepărtaţi de locul în care aţi poposit, nu lăsaţi bunuri de valoare în interior!

• Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

• Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.

• Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor.

• Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

• Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

• Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

• Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

• Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine sa ai o surubelnita,ceva, in buzunarul de la piept si cand simti ce ai o mana straina in buzunar,sa dai cu sete. Imediat dupa aia sa dai cu surubelnita in fata hotului care devine agresiv si in felul asta atragi ajutorul celorlalti,care prind curaj.Reactiile impotriva hotilor trebuiesc sa fie rapide si hotarate,de la tipete cat mai tari,la actiuni cat mai dure,comune. Starea mioritica nu ajuta la nimic. Ganditi-va ca in felul asta ajutati chiar si hotii,ei avand sansa sa-si dea seama ca ori se integreaza societatii,ori efectiv nu pot trai in societatea ostila hotilor.
1
0
De cincizeci de ani e asa. Dar in ultimii treizeci e chiar definitia litoralului: Raiul hotilor! La preturile astea... Traiasca Bulgaria!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614