REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
25.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Atenţionare de călătorie: Proteste ale fermierilor, în Bulgaria; circulaţia va fi blocată pe drumurile republicane

Atenţionare de călătorie: Proteste ale fermierilor, în Bulgaria; circulaţia va fi blocată pe drumurile republicane

Victor ROTARU 19 septembrie 2023 | 00:00 636

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, începând de luni, 18 septembrie, asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor din Bulgaria vor organiza activităţi de protest la nivel naţional, prin blocarea circulaţiei rutiere cu resurse umane şi tehnică agricolă.

Atentionare de calatorie: Proteste ale fermierilor, in Bulgaria; circulatia va fi blocata pe drumurile republicane

"Circulaţia va fi blocată pe drumurile republicane (naţionale sau europene) adiacente/ aferente, inclusiv în zona punctelor de frontieră Ruse (corespondent PCTF Giurgiu), Vidin (corespondent PCTF Calafat), Kardam (corespondent PCTF Negru Vodă), Durankulak (corespondent PCTF Vama Veche) şi Silistra ferry (corespondentPCTFOstrov)", reiese dintr-un comunicat transmis, luni, de MAE.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar conducătorilor auto să respecte strict semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile organelor de control aflate la faţa locului. În perioada protestelor, este posibil ca, pentru durate de aproximativ 1-2 ore, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare, transmite MAE.

"Se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate", reiese din comunicat.

MAE subliniază importanţa informării corecte a şoferilor români, a achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi a achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

- Cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei" Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi la numărul de telefon +35970013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg;

- Cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia - www.sofia-airport.eu;

- Cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei" Vămi" din Bulgaria - www.customs.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510