REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atletism: Organizatorii aşteaptă 2.000 de participanţi la un concurs de 'alergare virtuală'

Atletism: Organizatorii aşteaptă 2.000 de participanţi la un concurs de 'alergare virtuală'

Replica API 13 august 2020 | 23:02 1175

Organizatorii competiţiei de alergare stradală UNIQA Asigurări Bucharest Family&10K au anunţat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă 2.000 de alergători să ia startul sâmbătă, 22 august, începând cu ora 08:00, la cea de-a 5-a ediţie a întrecerii.

Alergătorii vor lua startul în acelaşi timp, chiar dacă pe traseele alese de ei înşişi.

"Am dorit să venim în sprijinul ONG-urilor a căror finanţare a scăzut în această perioadă pentru că fondurile sunt direcţionate către lupta împotriva Covid. E important ca lumea să continue să alerge ca ONG-urile să îşi continue activitatea. Noi ne bucurăm că avem peste 15 ONG-uri partenere şi că putem veni în sprijinul lor. Noi ne-am pregătit pentru 2.000 de participanţi, dacă vor fi în plus sunt bineveniţi. Există posibilitatea ca alergătorii să doneze pentru ONG-ul pe care îl sprijină. Ne bucură foarte mult că simţul civic este foarte dezvoltat în rândul alergătorilor noştri", a declarat preşedintele Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen.

Organizatorii îşi doresc să vină în sprijinul ONG-urilor asociate evenimentului, a căror finanţare a fost afectată de numărul mic de evenimente din această perioadă. În formularul de înregistrare la ediţia 2020 a UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K, a fost inclusă opţiunea ca alergătorii să doneze în plus pentru ONG-ul pe care îl sprijină, iar până în acest moment, 40% dintre aceştia au ales să doneze suplimentar 25% peste valoarea taxei.

Timp de 3 ore, Bucharest Running Club va transmite în direct pe pagina de Facebook a evenimentului, pe YouTube şi pe aplicaţia #RunRomania încălzirea care va fi susţinută de către antrenorii World Class România, interviuri cu reprezentanţii ONG-urilor pentru care se aleargă, imagini cu alergători din diverse zone din Bucureşti, fotografii pe care alergătorii le vor transmite către organizatori pentru a fi publicate. În urma intervenţiilor din transmisiunea live, prin tragere la sorţi, se vor acorda şi premiile oferite de partenerii evenimentului.

Înscrierile sunt în continuare deschise pe https://registration.mylaps.com/virtualrun, link care poate fi accesat de pe site-ul evenimentului www.bucuresti10km.ro, până în data de 20 august. Alergătorii pot alege între cursa de 10 km individual şi cea de 10 km Echipă (2x5 km), urmând să intre în posesia kitului de participare prin curier, serviciu pus la dispoziţie de către FAN Curier, partener al evenimentului.

Având în vedere traseul diferit al fiecărui alergător, precum şi faptul că traficul rutier nu va fi restricţionat, nu se premiază viteza, pentru că siguranţa fiecărui participant este prioritară. Premiile vor fi acordate prin tragere la sorţi, celor care vor transmite imagini din competiţie.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa campioanele olimpice Viorica Susanu, Camelia Mihalcea, Loredana Dinu şi Monica Roşu.

Referitor la organizarea maratonului din toamna acestui an, Valeria Răcilă van Groningen a precizat că acesta va fi organizat în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus şi după discuţii cu Federaţia Internaţională de Atletism.

ONG-urile partenere evenimentului prezente la cea de-a V-a ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10K sunt: Asociaţia Ajungem Mari, Asociaţia Câştigă Viaţă, Asociaţia Little People, Asociaţia MagiCamp, Asociaţia The Social Incubator, Asociaţia Touched Romania, Hope&Homes for Children, Hospice, Light into Europe, N-avem Sânge, Pădurea Copiilor, Special Olympics, Viitor Plus, Habitat for Humanity, Salvaţi Copiii,Teach for Romania, Pachamama, Asociaţia Aura Ion, Asociaţia România fără Orfani, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai mergeti bai dracului cu prostiile voastre!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218