REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atletul nazist se întoarce pe ”scena” europeană, după ce i-a făcut ”maimuțe” pe jucătorii din naționala Franței

Atletul nazist se întoarce pe ”scena” europeană, după ce i-a făcut ”maimuțe” pe jucătorii din naționala Franței

Replica API 25 februarie 2021 | 00:00 905

Controversatul Pascal Mancini (31 de ani), a fost inclus în echipa națională de atletism a Elveției pentru Campionatele Europene de la Torun (Polonia), care vor avea loc între 5 și 7 martie, scrie digisport.ro

Sprinterul revine astfel în circuit după ce în iulie 2018 a fost suspendat pe termen nelimitat de Federația de Atletism din Elveția, din cauza vederilor sale de extremă dreaptă și a postărilor rasiste de pe rețelele de socializare.

Atletul nazist revine în ”scenă”: în 2018 i-a făcut ”maimuțe” pe jucătorii din naționala Franței

După ce ”cocoșii galici” au câștigat Cupa Mondială din Rusia, în 2018, Mancini a postat un clip cu niște maimuțe care dansau, alături de mesajul: ”Naționala Franței și prietenii săi!”. De asemenea, elevețianul a tolerat comentariile rasiste de la acea postare, care s-a viralizat.

Atletul era oricum recidivist. În trecut, Pascal Mancini a scris pe conturile sale de pe platformele sociale diverse citate aparținând lui Léon Degrelle, un belgian cunoscut drept colaborator al regimului nazist din Germania.

De asemenea, elvețianul a fost surprins făcând salutul ”Quenelle”, un gest de natură anti-semită. ”Suntem conștienți de vederile sale politice. Am investit deja prea mult timp în această chestiune”, spuneau oficialii Federației la acel moment, când au decis să-l și suspende.

Cum s-a apărat Pascal Mancini și promisiunea făcută acum

Pascal Mancini a acuzat atunci presa că-i răstălmăcește cuvintele și s-a apărat spunând că nu știa faptul că Léon Degrelle a fost un simpatizant al Germaniei Naziste.

Nu sunt singurele probleme avute de elvețian, care în 2012 a fost suspendat pentru dopaj. Potrivit lui Mancini, atunci nu a avut nicio vină, pentru că doctorul i-a prescris niște medicamente pentru dureri de articulație. Chiar dacă medicul a recunoscut eroarea, suspendarea a rămas în picioare.

Născut la Fribourg, elvețianul spune că de acum se va concentra exclusiv pe sport. El face parte din delegația de 24 de persoane pe care Elveția o deplasează la Europenele din Polonia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102