REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Atmosferă de doliu la Colegiul Naţional "Regina Maria", în amintirea Melinei

Atmosferă de doliu la Colegiul Naţional "Regina Maria", în amintirea Melinei

Replica API 11 martie 2014 | 00:00 170

Odihneşte-te în pace!

Odihneşte-te în pace!

Patru zile s-au scurs de când Melina Flavia Zăhărneanu, elevă a Colegiului Naţional "Regina Maria" s-a stins din viaţă. Adolescenta, în vârstă de doar 13 ani, a decedat din cauza unei răceli. Se pare că infecţia era prea puternică, deşi aceasta urmase un tratament cu antibiotice. După câteva zile în care tânăra acuzase dureri puternice în piept, doar un medic de familie i-a prescris câteva medicamente. În dimineaţa zilei de 7 martie, Melina a murit, după ce echipajele a două ambulanţe au încercat să o resusciteze.

"Melina a fost un înger de copil, pentru părinţi, pentru profesori, pentru toţi care au cunoscut-o. Era cel mai bun elev din clasă, avea note de 10 pe linie", a povestit printre suspine, Ioana Rîcă, diriginta elevei, profesor titular de religie ortodoxă. În sala de curs a clasei a VII- a B atmosfera este tensionată, şi în mod sigur va mai dăinui o perioadă. Colegii ei sunt în stare de şoc: "De ce tocmai ea?" e întrebarea la care meditează fiecare dintre ei , chiar şi la orele de curs. "Le-am spus profesorilor să nu îi asculte zilele astea, să îşi facă orele într-un alt mod, nu trebuie să îi lăsăm să se gândescă la această tragedie. Când au aflat au început toţi să plângă. Părinţii au venit să îi ia acasă, dar am zis că e mai bine să îi lase la şcoală, cu toţii. Au stat 5 ore împreună şi a fost bine", a povestit directorul Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria", profesor Gevat Nejdet.

Fiind o elevă de nota 10, Melina a stârnit invidia unora dintre colegii ei de clasă, care uneori aveau remarci răutăcioase la adresa ei. "Ea era cuminte, stătea în banca ei, nu avea treabă cu ce spuneau. Era un copil frumos, deştept, cuminte şi talentat la desen", a adăugat directorul Gevat. Melina s-a stins sub privirile neputicioase ale mamei ei. În ultima bancă, rândul de uşă, colegii au improvizat un mic altar în cinstea colegei lor: au aprins lumânări, au pus o poză cu ea, un mănunchi de lalele şi un mesaj în limba engleză: "Rest in peace, Melina!", în traducere "Odihneşte-te în pace, Melina!". Eleva s-a stins din viaţă prea devreme: anii trecuţi fusese olimpică la religie, iar anul acesta se calificase deja la olimpiada de limbă franceză, şi din nou, la olimpiada de religie. Cu siguranţă era un copil care ar mai fi avut de performat, un elev despre care am fi auzit vorbindu-se peste ani şi ani. Melina s-a stins sub privirile neputicioase ale mamei ei.

Pe reţelele de socializare rudele şi prietenii mamei ei sunt sunt la pământ: aceştia îşi prezintă condoleanţele şi regretele faţă de tragedia prin care trebuie să treacă femeia. Iată câteva dintre mesajele pe care rudele şi prietenii le-au postat: "Nu sunt cuvinte pentru a descrie tragedia ta, Gabi! Dumnezeu te- a supus la cea la cea mai grea încercare .Tristeţe enormă!", "Sincere condoleanţe ,Gabi !!! Fii tare, Dumnezeu e alături de tine! Odihnească- se în pace!!! Nu meritai o asemenea lovitură, dar asta este viaţa", "Durere, durere, durere. Nu cred că poate fi ceva mai dureros decât să îţi ia Dumnezeu copilul. Condoleanţe, draga mea prietenă Gabi. Mă rog la Dumnezeu să te ţină puternică". Nici profesorii nu au rămas indiferenţi la tragedie: directorul Gevat merge din când în când în sala clasei a- VII- a B pentru a le alina cât de cât suferinţa colegilor Melinei.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218