REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Atracţii noi la Acvariu. Iată cu ce s-a modernizat şi care e programul pentru luna iunie

Atracţii noi la Acvariu. Iată cu ce s-a modernizat şi care e programul pentru luna iunie

Replica API 10 iunie 2016 | 01:55 300

Noi peşti exotici au apărut la Acvariul din Constanţa. Aşa cum anunţa acum aproximativ o lună directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bîlbă, acvariul a început să intre într-un proces de modernizare. Iată că acum câteva zile noi specii de peşti exotici au ajuns la Acvariu pentru ai încânta pe privitori, deoarece principala atracţie la un acvariu sunt peştii frumos coloraţi ce se unduiesc prin apa limpede într-un mic spectacol al naturii.

Acvariul constănţean a fost înfiinţat la 1 Mai 1958 şi este vizitat anual de peste 500. 000 de vizitatori. Amplasat în imediata vecinătate a Cazinoului din Portul Constanţa, acvariul este amenajat într-o clădire cu o vechime de peste 90 de ani. Acvariul este structurat în trei mari secţii: Marina, Dulcicola şi Peşti Exotici. Secţia Marina este cea mai mare şi mai reprezentativă secţie adăpostind specii de peşti şi nevertebrate întâlnite în Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană. Spectaculos în cadrul acestei secţiuni este bazinul care găzduieşte o impresionantă colecţie de sturioni, renumită pentru longevitatea exemplarelor. Interesante pentru vizitatorii care trec pragul Acvariului constănţean sunt şi speciile de pisică de mare, scorpia şi dragonul de mare, steluţele de mare, căluţul, acul şi aţa de mare, corosbinele şi cocoşeii de mare, etc. Secţia Dulcicolă prezintă specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează bălţile şi lacurile litoralului românesc şi apele Deltei Dunării: ciprinide, crap, roşioara, babuşca, plătica, sunt prezentate şi răpitoare că somn, şalău, biban şi ştiuca. Secţia Peşti Exotici este o adevărat încântare pentru vizitatorii Acvariului. În bazinele sale înoată varietăţi de peşti care aparţin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale: varietăţi de peşte Piranha, peştele cuţit, peştele înger, peştele lopata, peştele pisica şi multe alte tipuri de peşti cu un colorit bogat. Acvariul de pe Faleza Constanţa este deschis de luni până duminică între orele 9:30 – 20:30, iar cei care vor să admire fauna marină trebuie să scoată din buzunar 8 lei (adulţi), respectiv 2 lei (elevi sau studenţi).

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367