REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Atribuțiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalți membri ai conducerii executive

Atribuțiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalți membri ai conducerii executive

Replica API 30 iulie 2016 | 00:00 159

Atribuțiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalți membri ai conducerii executive, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Banca Națională a României (BNR)

'În legătură cu reținerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Națională a României precizează că ancheta Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție vizează activitatea acestuia desfășurată înainte de încredințarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menționează că activitatea instituției se desfășoară normal, atribuțiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalți membri ai conducerii executive', se arată în comunicatul citat.

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Bogdan Olteanu, este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență și va fi prezentat, vineri, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. — Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susțin procurorii.

Sursa citată subliniază că, ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

DNA precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102