REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Au ajuns la SPITAL după ce au băut APĂ PLATĂ... ”PICANTĂ”

Au ajuns la SPITAL după ce au băut APĂ PLATĂ... ”PICANTĂ”

Replica API 16 septembrie 2021 | 00:25 5831

ACUZAȚII:

ACUZAȚII:

Acuzații la adresa unei bine cunoscute firme distribuitoare de apă plată! Un cuplu din Constanța acuză faptul că, după ce au băut dintr-o sticlă de apă plată, au ajuns la spital, simțindu-se rău. Cei doi spun că după ce au luat câteva guri dintr-o marcă de apă plată foarte apreciată ”le-au amorțit buzele și limba”. Acuzațiile nu se opresc aici. Aceștia reclamă și faptul că instituțiile abilitate nu i-au ajutat deloc în încercarea de a afla care a fost problema.

Alexandra Lascu a povestit cum s-au petrecut lucrurile: ” Ăștia suntem noi aseară, la spital. Și da, amândoi am avut nevoie de îngrijiri medicale după ce am consumat cel mai banal lucru…apă plată!!! Am adormit frumos copilul, am mâncat și noi ca oamenii cina la 11, apoi am băut apă…logic. Adi cum e drăguț mi-a dat mie să beau prima, am băut doua guri pentru că nu a intrat mai mult, după care a băut și el o gură din sticla asta nouă, pentru că mai băuse înainte din alta care mai avea puțin. Instant mi-au amorțit buzele și limba și chiar am zis “ce naiba e picantă apa asta!?!”. După ce a băut și el a zis același lucru. După câteva minute deja aveam tot corpul amorțit, tremuram, aveam urechile înfundate, pulsul ridicat și o stare de panică…amândoi!!!

Plimbați de la Ana la Caiafa

Cei doi susțin că, întrucât sticla nu era sigilată, inspectorii DSP (Direcția de Sănătate Publică) au refuzat testarea acesteia, trimițându-i la ANPC, în speță OJPC Constanța, iar aceasta din urmă i-a redirecționat la DSVSA (Direcţia Sanitar-Veterinară Şi Pentru Siguranţa Alimentelor): ” A sunat Adi la ANPC și i-au spus să meargă la DSP. Ajuns acolo l-au trimis la ANPC, logic, pentru că ei nu pot testa apa dintr-o sticlă desfăcută!!! WTF!?!? Păi după ce am băut din ea era sa mor, nu după ce m-am uitat la ea sigilată! Tot aici i-au mai spus să facă o sesizare scrisă pentru a se analiza apa din magazin și că ei nu se ocupa cu astfel de situații și să se ducă la DSVSA. La DSVSA au spus ca ei testează doar apa care este folosită in procesarea cărnii, dar totuși sa facă și aici o sesizare. A făcut sesizări în ambele locuri și i-au spus că apa pe care am băut-o o putem testa doar la un laborator privat. Deci, după 3 ore de plimbări concluzia este ca nu se poate…e frustrant!"

Ce spun organele de control

Contactați de ziarul Replica pentru un punct de vedere, reprezentanții DSP au declarat: ”O echipă din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică a recoltat probe pentru examen chimic și bacteriologic, urmând să primim rezultatele.” Și cei de la DSVSA au făcut deja un control la magazinul unde s-a comercializat apa, urmând ca în următoarele zile să comunice rezultatul analizelor apei din lotul celei vândute.

Cei doi nu au necesitat internare

La rândul lor, reprezentanții unității spitalicești ne-au declarat că femeia și bărbatul nu au avut nevoie de internare. ”Cei doi s-au prezentat la Spitalul Județean, li s-au făcut analize și nu au necesitat internare, plecând acasă în stare stabilă” au declarat pentru ziarul Replica, reprezentanții Spitalului Județean.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti analiza la apa carpatica care este din acelasi lot ca azi am cumparat o sticla de la o alimentara si tot asa,am baut foarte putina pt ca am simtit gust modificat si de vreo doua ore stau pe........tron
0
0
Daca nu comanzi de la noi,cred ca de la Voss era apa,sau Fiji ca Evian e de saraci.
1
0
Cam acum 5 ani am cumparat apa semi plata TUSNAD din Cora bratianu si vreau sa spun ca avea un gust foarte puternic de clor . Am mers la receptie si a venit un sef care a luat rapid apa , si am primit 2 pachete de cafea . Imi pare rau ca nu m-am dus cu apa la OPC . Este prea tarziu acum .
4
0
Am patit si eu o data cu Aqua Carpatica sa imi miroasa absolut imputit dupa cateva ore de la deschidere.
3
0
Poate dati si sursa
3
0
"au baut apa logic" hehe vegetarieni declarati .ce frunze ati mancat ?
7
1
dupa orele 19 nu se mai mananca !
8
3
Apa de la robinet. Lasati apa de la robinet in pahar o zi, dupa care incercati sa mirositi. Daca puteti, beti.
8
0
Deci despre Carpatica la PET de 2 L este vorba. Cel putin asta reiese din imagine. Decat sa beau apa plata prefer pe cea de la robinet pe care o beau de o viata fara sa patesc vreodata ceva.
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369