REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au crescut preţurile la taximetrele din Constanţa, dar ce facem cu calitatea serviciului?

Au crescut preţurile la taximetrele din Constanţa, dar ce facem cu calitatea serviciului?

Replica API 31 iulie 2017 | 23:55 489

Pretenţii

Pretenţii

Tarifele taximetrelor au crescut semnificativ în municipiul Constanţa, iar lumea urlă în stânga şi în dreapta nu de sumele pe care le dau pentru cursele efectuate, ci de faptul că au pretenţia să crească calitatea serviciilor oferite de taximetrişti. Aşadar, reamintim constănţenilor că există mai multe condiţii pe care maşinile care practică taximetria trebuie să le îndeplinească, iar şoferii ar trebui să aibă o conduită specială. Aşadar, un taximetru nu are voie să aibă mai mult de 10 ani vechime, însă mulţi apelează la un tertip pentru a fenta legislaţia în vigoare. Atunci când se apropie de termenul de 10 ani, în momentul în care se împlinesc 9 ani şi 11 luni, aceştia îşi reînnoiesc licenţa cu încă 5 ani, astfel încât o maşină poate circula şi până la 14 ani şi 11 luni.

De asemenea, nu este permisă circulația și prestarea de servicii de taximetrie a unui vehicul care a avut o componentă de caroserie schimbată și nu a fost uniformizată culoarea conform legislației. Mai exact, dacă o aripă a fost schimbată și nu a fost vopsită în culoarea galbenă, taximetristul nu are voie să iasă la muncă cu mașina. Însă, acest lucru nu prea se întâmplă. Multe mașini circulă cu o aripă, bară sau chiar ușă schimbată, chiar dacă culoarea nu a fost adusă la cea obligatorie. Pe lângă toate acestea, cea mai mare problemă a clienților face referire la atitudinea și prezentarea șoferului.

Oamenii se plâng de faptul că șoferul stă în pantaloni scurți, cu burta pe afară, unde persistă un miros constant de mahoarcă și transpirație, căci mulți nu respectă legea prin care este interzis fumatul în mașină, iar atitudinea unora este deplorabilă. Pentru toate aceste probleme, Camera Taximetriștilor va pregăti o informare în rândul șoferilor și, ulterior, corpurile de control ale taximetriștilor vor acționa în profida verificărilor șoferilor pentru a elimina aceste probleme, iar calitatea serviciului să crească în municipiul Constanța.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zoro iti dau muie tie, taximetristilor labagii si primariei
1
0
Tarifele nu au fost majorate din 2008, pe atunci salariu minim brut era 500 lei acum 1450. Voi comentatorii din inaintea mea habar nu aveti ca de fapt primaria a marit tarifele, de ex Romaris nu a fost deacord cu asemenea majorare, in schimb a fost amenintata ca daca nu se aliniaza ii va fii suspendata licenta de dispecerizare. Primaria anul viitor va inlocui flota ratc, cum vreti voi sa-si recupereze investitia?
0
1
Uber-ul da la muie tuturor taximetristilor cocalari ciori
1
0
Din toamna o sa scada tariful. Constanta are de departe cel mai mare tarif de taxi din Romania. Asteptam Uber sa scapam de cartelul organizat. nicio concurenta, toata lumea acelasi pret urias
1
0
azi la delfinariu toti cretinii refuzau cursele pe motiv ca ridica macar 30 de lei ... mai luau si clientii la misto ... tot exterminarea e solutia ...tigani nenorociti ...
2
0
baga mi as pula n voi de taximetristi hoti ca VOI sunteti mai multi care nu platiti taxe jegosilor, ciorilor, spurcatilor, javrelor, cocalarilor, scursuri ale societatilor ce sunteti, imputitilor, saraciilor, huaaaa
8
4
majoritatea fumeaza iar cand ii rogi ca sa stinga tigara se uita patrat la tine...unul zice "daca erai in Bucuresti te dadea jos!" ... pe bune ?! mai iesi din cloaca aia si du-te in Bucuresti, dar nu la Gara de Nord, ca acolo tot golani ca tine vei gasi.
7
2
Din ce in ce mai des in presa articole comandate de Uber , prost sa fii sa nu iti dai seama . Iar aia care sunt pro Uber ii intreb inainte de a comenta sa vada ce impozite si taxe plateste Uberul . Surpriza mai nimic off shore company . Pe cand taximetristii de oriunde din Ro emit bon fiscal iar daca nu iti dau bon poti cobori lejer din masina fara a mai plati
3
7
nici unul nu da drumul la aer conditionat desi e criteriu de acordare al licentei. transporta clientii intr-o sauna de masina
10
2
Niste jegosi,marea majoritate a taximetristilor.Dricuri cu vizitii jegosi mirosind a grajd.
8
1
trebuie sa iti reamintesc faptul ca totusi clientul plateste cursa, nu taximetristul..
6
1
Taximetristii sunt tot timpul de vina...nu sunt clienti care urca uzi si plini de nisip in taxiuri?...urc in taxiu si il vad ud pe bancheta...oare soferul a urcat ud in spate?...sa nu discutam...parerile sunt impartite...clientii sunt mai ceva...iar taximetristii au ajuns asa tot din cauza clientilori...unii
2
6
am avut un comentariu de bun simt in ce priveste clientul , de ce mi-l respingeti ? rusine corbule !
2
0
XMAN clientul normal ca este in tinuta de vara, doar este in vacanta sau nu. E client, nicaieri in lume nu exista o regula privind tinuta si conduita clientului. Insa soferul de taxi in mod obligatoriu trebuie sa aiba o tinuta decenta, sa nu vb neintrebat, sa aiba o masina curata int, ext., sa nu miroasa a tutun in masina sau sa asculte manele . Clientii folosesc geamurile ptr ca saraciile de soferi ori nu au ac, ori de carpa-n cur ce sunt nu-l folosesc. Tu nu ai copii? Daca se ridica in picioare pe bancheta le futi un cap in gura sau cum? E datoria ta dupa fiecare client sa faci curat!
6
3
si eu circul destul de des cu taxiul, este jalnic, sunt soferi care in afara faptului ca miros a transpiratie ingrozitor, mai si fumeaza in masina si cum asta nu e de ajuns, vorbesc si la telefon, o cursa de la CET la TOMIS 3 a durat 25 de minute pe soveja, pentru ca vorbea la telefon, si mergea cu 30 la ora, asa ceva nu se poate!nu a cerut nimeni sa vina la costum dar nici in slapi si pantaloni scurti, putina decenta!
10
0
Circul destul de des cu taxiul. De acasa la munca si inapoi. Cu 3 lei s-a scumpit cursa. Mi se pare f mult dintr-o data, tinand cont de serviciile de slaba calitate. Si mai ales acum pe caldurile astea, fara aer conditionat. E drept ca tarifele trebuiau modificate, dar treptat, intr-o perioada de timp mai mare, nu asa cu aproape 90 de bani pe km, dintr-o data!! Calitatea serviciilor de taximetrie lasa de dorit!
12
1
Mai prietene , dar de ce nu spui cum conduceti voi taximetristii ca niste bivoli , cum opriti unde va taie capul , cum nu dati prioritate. Ce ar trebui sa faca clientul? Sa va admire rapandulele de masini cu sute de mii de km , sa va plateasca 10 lei km , sa va plateasca toate taxele si voi sa beti bere la pet si sa spargeti seminte. Sper sa vina uber ca ei nu sunt asa fitosi
11
2
Cumva cei care solicita calitate sunt chiar cei lipsiti de civilizatie? Sunt cei care vor sa fie asteptati de taxi cand fac comanda cate 10 min chiar daca taxi-ul incurca toata circulatia? Sunt cei care vin ei in maiou sau cu fuste scurte ca s-a terminat materialul si au pretentia ca soferul sa fie la costum la 40 de grade? Cumva sunt cei care au copii mici si ii urca cu picioarele pe bancheta fara sa se gandeasca ca in urma lor vin alti clienti,pun sacosile cu alimente pe banchete fara sa gandeasca ca din acestea curg anumite lichide,umbla la usi si la geamuri ca si cum ar fi in masina lor?
7
10
La Mangalia in statiile LIDL si Nordiana un grup de tigani fac taximetrie cu masini de TX si VL sau GJ fara nici un fel de acte , ameninta taximetristii si soferii de microbuze si agaseaza calatorii. Tiganie curata , este primul lucru vazut de turisti in Mangalia. Numai politia rutiera se face ca nu vede si ince nu le-a ridicat numere de inmatriculare asa cum prevede legea. Blatistii ameninta ca sunt mana in mana cu politia si se pare ca au dreptate. Seara dupa ora 21 sunt mereu in statia de microbuz dar politia locala trece cu frica pe langa ei si amendeaza doar prostii. Rutiera la fel.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108