REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

AU DAT CĂRŢILE PE FAŢĂ! S-a rupt „lanţul de iubire” dintre preşedintele CJC şi vicele de la ALDE

AU DAT CĂRŢILE PE FAŢĂ! S-a rupt „lanţul de iubire” dintre preşedintele CJC şi vicele de la ALDE

Replica API 31 octombrie 2017 | 18:17 282

Ţuţuianu a preluat frâiele sistemului sanitar din Constanţa! L-a înlăturat pe Learciu şi i-a dat ultimatum lui Grasa

Ţuţuianu a preluat frâiele sistemului sanitar din Constanţa! L-a înlăturat pe Learciu şi i-a dat ultimatum lui Grasa

Daniel Learciu, Horia Ţuţuianu, Claudiu Palaz/ Horia Ţuţuianu, Cătălin Grasa

În cursul verii, când tot politicianul îşi căuta „de lucru” pe litoral, la şcolile de vară menite să instruiască activul de partid, liderii coaliţiei de Guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, îşi transmiteau bezele. Înainte de un eveniment ALDE la Constanţa, Dragnea l-a vizitat pe Tăriceanu, prilej cu care au declarat că... neînţelegerile dintre reprezentanţii celor două partide, legate de numiri pe funcţii ori alte asemenea, sunt... pe cale de rezolvare. Ba, spuneau cei doi, e doar o chestiune de comunicare.

Luni, 30 octombrie a.c., „lipsa de comunicare” de la Constanţa a culminat cu retragerea unor atribuţii! Asta, în timp ce la centru Liviu Dragnea îşi serba ziua, Călin Popescu Tăriceanu era invitat, iar cei doi au ieşit la declaraţii demonstrând cât de bine se înţeleg. Ei. La Constanţa... reprezentantul ALDE e „pus la colţ” în Consiliul Judeţean chiar de către preşedintele PSD al CJC.

După aproximativ un an şi jumătate în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Daniel Learciu, a asigurat coordonarea managerilor de spitale din judeţ, preşedintele CJC Horia Ţuţuianu a hotărât ca începând de luni, 30 octombrie, să fie el coordonator în locul vicelui. Preşedintele CJC a punctat că, o dată pe săptămână sau chiar la 2-3 zile, va cere un raport de activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ. Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de consiliu, după ce consilierii au ieşit din sală.

De precizat că fix înainte de anunţul preşedintelui CJC, Daniel Learciu a părăsit sala, în ea rămănând presa, Horia Ţuţuianu şi managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa. De menţionat că Learciu nu părea a fi în necunoştinţă de cauză cu decizia luată de Ţuţuianu. Acesta a declarat, pentru „Replica” de Constanţa: „Mi-au mai rămas atribuţiile legate de urbanism şi gestionarea deşeurilor. Legat de coordonarea spitalelor, avem puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Constanţa”.

Revenind la conferinţa de după anunţ, Ţuţuianu şi Grasa au vorbit despre viitoarea colaborare şi importanţa implicării şi a unei bune coordonări din partea Consiliului Judeţean, în mod special cu privire la Spitalul Judeţean Constanţa. „Ştim cu toţii că anul trecut, în mai am preluat într-o perioadă mai mult decât dură conducerea Spitalului Judeţean, cu o echipă, au urmat schimbări, atât la nivelul directorului de îngrijiri, avem un nou director medical, o să avem şi director financiar-contabil, astfel încât să putem să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus în faţa CJ şi a constănţenilor: să funcţionăm 24/24, 7 zile din 7 fără sincope şi să funcţionăm pentru pacienţi, pentru personalul meu - şi dânşii trebuie să aibă confort, şi să putem să participăm la planurile pe care ni le-a propus vizavi de construcţie, vizavi de apariţia unor noi structuri.

Indiferent cum am vrea să facem, actul medical într-un spital de aceste dimensiuni, fără să suporte modificări din 1989, ne duce într-o zonă în care gestionăm o situaţie relativ de criză. Este singurul spital de urgenţă fără un spital de pediatrie, fără un spital municipal multifuncţional, în contextul în care aici sunt toate urgenţele din judeţul Constanţa, urgenţa din Tulcea şi de un sezon estival. Anul trecut au fost 1 milion de turişti. Urgenţele sunt făcute în acest spital”, a spus Cătălin Grasa. Întrebat de colaborarea cu Daniel Learciu, Grasa a răspuns evaziv.

„Am colaborat... a fost o colaborare! Într-un fel... puţin mai atipică, pot să zic. Uşile deschise au fost tot timpul la noi. Conducerea spitalului a dat dovadă prin transparenţă. Deciziile sunt comune cu CJC. Eu sunt un administrator. În primul rând, sunt medic chirurg. Din 1981 sunt în acest spital. Am mai operat, dar mai rae, şi îmi e poftă! Un lucru pe care vreau să spun este că acest spital este ultima zonă de câmp de luptă. Nu cred că trebuie să aplaneze suspiciuni, ieşiri în mass-media care ar putea să debusoleze echilibrul”, a adăugat Grasa.

De menționat că Țuțuianu i-a făcut un ultimatum lui Cătălin Grasa, cu privire la poziția lui ca manager, în sensul că dacă nu va da dovadă de randament și dacă nu va debloca problemele existente în cadrul unității spitalicești, vor discuta în „alți termeni” din vară.

„Săptămâna viitoare, ne vedem în Spitalul Județean. Aștept echipa de lucru, urmând ca în perioada următoare să facem o conferință de presă să vă prezentăm echipa de lucru de la Spitalul Județean Constanța. Aștept de la dumneavoastră randament, aștept ca în perioada următoare să îmi deblocați toate problemele care sunt în cadrul spitalului. Dacă nu, la anul, în vară, vom discuta în alți termeni”, a spus Horia Marius Țuțuianu.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218