REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Au fost demolate şi ultimele două barăci insalubre din Mangalia. Cristian Radu: ‘Măsura a dus la scăderea infracţionalităţii’

Au fost demolate şi ultimele două barăci insalubre din Mangalia. Cristian Radu: ‘Măsura a dus la scăderea infracţionalităţii’

Replica API 14 noiembrie 2019 | 02:17 591

Primăria Mangalia a demolat, miercuri, ultimele două construcții insalubre de la marginea cartierului de case al orașului. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că, toți cei care au locuit în respectivele barăci au primit anterior somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. În clădirile respective au locuit peste 10 familii, care acumulaseră datorii mari la chirie și utilități sau care nu aveau forme legale. Primele evacuări din aceste imobile au început încă din luna mai a anului în curs, în baza deciziilor instanței. Ultimele familii au fost evacuate fără incidente, chiar înainte de demolare, deși au primit ordin de evacuare de la executorul judecătoresc cu două săptămâni înainte.

„Încă de acum doi ani, am demarat procedurile de dezafectare a celor șase barăci insalubre, iar în urma expertizelor tehnice am constatat că acele construcții au un grad ridicat de prăbușire. Zona respectivă devenise un focar de infecție, adăpostea diverși indivizi care săvârșeau tot felul de fărădelegi, iar acest lucru nu mai putea fi tolerat. Întreaga zonă va fi curațată și igienizată, urmând ca aici să construim locuințe sociale pe bani europeni, care vor fi atribuite doar celor care au un loc de muncă și sunt buni cetățeni ai acesui oraș”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. Proiectul de realizare a locuințelor sociale, cu fonduri UE, în locul barăcilor, este într-un stadiu avansat de evaluare și analiză, urmând să intre în faza de precontractare.

Edilul a mai precizat că în respectivele barăci locuiau zeci de oameni în câte o cameră, toţi cu adresele de buletin pe aceeaşi cameră: „Erau persoane aduse de administraţia locală din 1996- 2007, folosiţi ca masă de manevră la vot. Nu plăteau taxe, nu aveau locuri de muncă. Demolările au venit ca urmare a numeroaselor solicitări din partea cetăţenilor care au case în acea zonă. Ca urmare a acestui demers de curăţare a zonei, infracţionalitatea a scăzut, iar datele sunt cuprinse în rapoartele oficiale al Poliţiei. A durat atât de mult procedura de demolare, pentru că pentru fiecare familie în parte a fost câte un proces distinct”. „Vreau să fie foarte clar: au plecat de acolo doar cei care locuiau făsă să plătească, cei care nu aveau locuri de muncă, cei care furau de la cetăţenii oraşului. Persoanele cu locuri de muncă, cei care au copiii la şcoală, au fost deja mutaţi în alte locuinţe sociale”, a adăugat Radu Cristian.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/mangalia-au-fost-demolate-ultimele-doua-baraci-de-la-marginea-orasului-408738/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vor muta in Henry Coanda. Cineva nu a inteles ca ghetouri gen Coanda cresc infractionalitatea prin adunarea delicventilor intr-un singur loc unde se imprietenesc si se indeamna reciproc la fapte de "vitejie" golaneasca. Sau chiar se organizeaza. La Mangalia s-a procedat corect. In Constanta vom avea probleme.
10
0
Hoti sint la primarie acolo se fura milioane nu la baraci
7
5
La Baraci era cuibul de votanti ai fostului primar Zanfir Iorgus.El i-a adus de prin zona Galatiului in anii 2000 si le-a dat casa.Nici nu plateau ceva acolo.Radu este cel care a pus lucrurile intr-o ordine fireasca.Big like
15
6
Bravo! Hai la Constanta sa ne scapi de astia din Henry Coanda.
15
1
Cand construiti, cand daramati.Tot voi, ca doar n- a cazut din cer acest cartier" la baraci".Ce metoda, ii darami adapostul, il lasi pe drumuri ca nu are un loc de munca si el infractorul de ieri, dintr-o data s-a cumintit.Sa moara ma-sa !
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369