REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.2° Constanța Sâm., 13 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6789
33.2° Constanța Sâmbătă, 13 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6789
 

Au fost identificaţi criminalii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu omorât în propria casă

Au fost identificaţi criminalii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu omorât în propria casă

Victor ROTARU 16 noiembrie 2023 | 10:33 1937

Anchetatorii au reușit să îi identifice pe cei trei autori ai crimei de la Sibiu. Potrivit anchetatorilor, cei trei bărbați ar fi din Dolj. 

Au fost identificati criminalii lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu omorat in propria casaAdrian Kreiner

Până în acest moment, niciunul dintre ei nu a fost reținut. Se ia în calcul ipoteza ca aceștia să fi părăsit țara. Identificarea a fost făcută cu ajutorul probelor ADN ridicate din mai multe locații, dar și pe baza declarațiilor mai multor martori.  Noaptea trecută, anchetatorii au percheziționat domiciliul unui bărbat care, în acest moment, se află în custodia poliției. Acesta este suspectat că i-ar fi găzduit pe cei trei indivizi la el și i-ar fi transportat.

Cine este Adrian Kreiner. Care a fost miza uciderii sale

Adrian Kreiner s-a născut pe 18 martie 1973 în Sibiu, sub numele de Mercurean. În anii '90 a emigrat în Austria, s-a căsătorit și a luat numele soției. În 1997 a renunțat la cetățenia română pentru a o dobândi pe cea austriacă. A revenit în România la începutul anilor 2000.

Adrian Kreiner are o fiică, Vanesa, în vârstă de 23 de ani. Crescută de mamă în Austria, fiica s-a mutat în ultima vreme în România, unde urma să preia din afacerile tatălui. Bărbatul era asociat în cinci firme în România, alături de oameni de afaceri austrieci și români. Cea mai importantă companie pe care o administra este colosul Mat EC, pus pe picioare în 2005.

Societatea produce piese pentru industria auto, energie solară și în 2019 depășise cifra de afaceri de 100 de milioane de euro. Cea care îi stă lotul lui Kreiner, de 18 ani, Adriana Viliginschi, este și ea asociată în alte două firme care au ca obiect principal de activitate agricultura și prin care Kreiner lansase o criptomonedă.

Pe 6 noiembrie, la ora 2:30 trei persoane mascate au intrat în casa omului de afaceri, situată pe aceeași stradă și la câteva sute de metri de reședință a președintelui Klaus Iohannis. Adrian Kreiner a fost legat de mâini și de picioare și bătut. Și de aici se nasc trei ipoteze pe care merg acum și anchetatorii. La prima vedere, mobilul crimei pare a fi jaful. Din casă cei trei indivizi au plecat cu mai multe ceasuri scumpe, spun tot procurorii, fără a preciza valoarea acestora.

În locuință mai erau fiica și iubita lui Kreiner. Cea din urmă dormea la momentul atacului, spun procurorii în primul comunicat, iar fiica a fost bruscată și amenințată cu arma de către unul dintre atacatori, sub privirile afaceristului, pentru a le arăta locul în care sunt ascunși banii, dar niciuna nu a fost rănită. Atacul l-a vizat direct și exclusiv pe Adrian Kreiner. Potrivit unor surse, cei trei indivizi nu au stat foarte mult în imobil, cel mult 40 de minute. Au intrat, l-au bătut, au răvășit casa, au luat câteva ceasuri și au plecat la ora 2:58. Erau deja fugiți atunci când fiica lui Krainer a sunat la 112.

Una dintre camerele de supraveghere din oraș i-a surprins mergând pe jos, cu cagule pe față, la mică distanță de locul atacului. Tâlharii au acționat profesionist, nu au folosit mașină ca să nu poată fi identificați, nu au vorbit între ei în casă, au purtat mănuși, cagule și au transmis un mesaj clar.  Adrian Kreiner a fost lăsat inconștient în casă și a murit apoi pe patul de spital, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul a fost pont Ei care au întrat peste pont au belit pulaaa la vârsta pe care o au sau lins la găoazăă pentru cîți va zeci de ani de căciulă Nu mai apuca nici Crăciunul nici revelionul
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191