REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Au fost OBȚINUTE toate AVIZELE pentru construirea blocului tip hotel din Mamaia Nord!

Au fost OBȚINUTE toate AVIZELE pentru construirea blocului tip hotel din Mamaia Nord!

Replica API 12 decembrie 2019 | 10:01 402

Au fost obținute toate avizele pentru construirea blocului tip hotel, în Mamaia Nord, următorul pas fiind obținerea autorizației de contrucție. Totul pare destul de simplu, însă, în spate, stă o muncă titanică, cu mențiunea că toată procedura de obținere a acordului de mediu a fost demarată încă din luna aprilie.

”După noua legislație, în primul rând se predă toată documentația la Agenția de Mediu. Aceasta conține o cerere tip, o notificare în care spui despre ce este vorba, în câteva cuvinte, în investiție, actul de proprietate (care este cel mai important), coordonatele Stereo70, care, la fel, sunt foarte importante. Pentru că toate terenurile sunt în aceste coordonate. Cei de la Apele Române, spre exemplu, sunt interesați, mai ales în zona de plaje, ape, să nu se intre pe teritoriul lor, iar cei de la Mediu verifică dacă investiția respectivă intră în ROSPA și ROSCI, rezervații naturale. ROSPA – pentru păsări, ROSCI- plante, animale etc., apărate de lege. Ei verifică dacă intri într-o rezervație. Apoi, certificatul de urbanism, buletinul, cadastrul și intabularea terenului și proiectul efectiv. Așa cum am spus, aceste documente se depun la Mediu. Acolo, după ce este analizată documentația, care trebuie să fie completă, va intra în ședința CAT – pentru acordul de mediu. În continuare se mai plătesc niște taxe, se dau anunțuri, după care se ține alt CAT. Aici s-a hotărât să se facă studiu de impact, fiind în stațiune, și, de asemenea, s-a cerut un alt aviz, atunci când am fost eu contactat de către domnul Panait Ilie (beneficiatul proiectului – n.r.), adică pe 28.05.2019. Astfel, am preluat sarcina și am facut documentația ca să obțin avizul de gospodărire a apelor. Apoi, am făcut studiul de impact și așa mai departe ”, a declarat, pentru ”Replica”, expertul evaluator Viorel Costache, atestat de Ministerul Mediului pentru studiul de mediu și de Ministerul Apelor și Pădurilor pentru elaborarea documentației de gospodărire a apelor.

Iar aceasta este doar una dintre etape, cu mențiunea că toată procedura de obținere a avizelor a început încă din aprilie anul acesta. Este vorba de avize obținute de la Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu, Instituția Prefectului, Autoritatea de Sănătate Publică, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Constanța, DSVSA, Asociația Black Sea SPA, ONG Mare Nostrum, Eco Watch. Astfel, după o lungă procedură, acordul de mediu a fost eliberat pe 19.11.2019, iar toată documentația a fost acum depusă în vederea emiterii autorizației de construcție.

Menționăm că este vorba despre construire imobil hotel – apartamente cu alimentație publică la parter S=P+12-15+terasă circulabilă, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, zona Mamaia Nord, careu C4, lot 3B, Aleea Lamia, nr. 16, beneficiar Panait Ilie.

L.I.

foto: imobiliare.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218