REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Au fost plantaţi copaci în Parcul 'Regina Maria' din zona Casei de Cultură. Întreaga zonă urmează să se transforme - VIDEO!

Au fost plantaţi copaci în Parcul 'Regina Maria' din zona Casei de Cultură. Întreaga zonă urmează să se transforme - VIDEO!

Replica API 22 noiembrie 2019 | 20:29 660

Parcul din zona Casei de Cultură a Sindicatelor, denumit de curând parcul 'Regina Maria' a avut parte de un eveniment festiv cu ocazia Zilei Dobrogei. Pe 14 noiembrie a.c., s-au împlinit 141 de ani de când Dobrogea s-a alipit la Patria-mamă. Timp de 10 zile județele Constanța și Tulcea sărbătoresc acest eveniment de o intensitate istorică enormă.

De aceea, joi, 21 noiembrie a.c., a avut loc dezvelirea pietrei ce marchează denumirea parcului care nu cu mult timp în urmă, nu avea o denumire proprie.

La inițiativa Colegiului Național de Arte 'Regina Maria', Universității 'Andrei Șaguna', primarului Decebal Făgădău, dar și prin votul consilierilor locali, proiectul s-a implementat iar parcul are un nume, 'Regina Maria'.

Studenții, elevii dar și reprezentanții primăriei prin edilul municipiului, Decebal Făgădău, suprefectul Ionuț Done și președintele universității, Aurel Papari au fost prezenți la acest eveniment festiv.

Numele parcului a fost adoptat ca urmare a demersului Universităţii Andrei Şaguna şi a Colegiului de arte. De menţionat că în parc au fost plantaţi, cu această ocazie, şi noi arbori. Întreaga zonă îşi va schimba înfăţişarea, în următoarea perioadă.

”De câtiva ani de zile lucrăm la un proiect, un proiect care înseamnă regenerarea întregii zone și transformarea acesteia într-un parc. Nu puteam să lăsăm lucrurile nefăcute până când vom terima proiectul, cu licitații și cu toată această nebunie a formalismului care a cucerit România, contestații, proceduri și fiecare dintre noi simte lucrul acesta. Așa că ne-am gândit ca dincolo de propunerile pe care le-a făcut Universitatea ”Andei Șaguna”, de a da un nume acestui parc, să începem să punem piesele de puzle, să aducem oamenii aici, în această zonă, este cel mai important. Pe lângă cele două locuri de joacă, care, mă bucură că le văd pline de viață ziua, dar mă întristează urmările vieții de noapte. Mă bucur că cele două instituții care trăiesc într-o simbioză aici, Colegiul Nțional de Arte ”Regina Maria” și Universitatea ”Andrei Șaguna”, au venit cu o propunere care, în cele din urmă, după alte două încercări refuzate, au venit cu această propunere de suflet ”Regina Maria”, a inimilor noastre. Vreau să vă spun că oamenii mă vor vedea foarte des aici pentru că avem de muncă mult, pentru două vieți, cel puțin această zonă”, a declarat edilul municipiului, Decebal Făgădău.

De precizat că placa pe care stă scris numele parcului a fost realizată prin grija societăţii Mesta Marmură şi Travertin SRL.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum cu drag va mai semna niste autorizatii de constructie pe spatii verzi... hai sictir tzaranoi spagar !
1
0
Bravo PSD bravo Fagadau
0
6
Trebuia sa se numeasca Trianon ! Dar nuuu...doamne fereste sa ii suparam pe bozgori ! Pastele matii de putoare Fatalau !
5
1
Degeaba Fagaboule!!! Esti pe faras bai javra cretina!
8
0
Planteaza pomi astazi.....si apoi vrun bloc cu 10 etaje....sau vine POMACOSTUL specialist in asa ceva primavara planteaza pomi si toamna ii scoate si ii arunca pe aceasi spatii verzi...cate au mai ramas desigur...asa s-a intamplat pe fasia din fata Dedemanului nord,in fata Metro nord,poarta 6 etc...si pe ce bani?!...pe bani grei ai constantenilor.....nu s-au sinchisit macar gropule pomilor ce i-au scos si aruncat sa le acopere!
7
0
Este in regula sa faci parcuri si sa cinstesti numele inaintasilor. Totusi nu simtiti ca acest lucru se intampla numai cand se cer voturi, ca toate se misca numai in campanie.? Cata fatarnicie !!
6
1
Acest Fagadau,un nemernic si un prefacut, se trezeste numai in campania electorala.Fagadau,la anul te trimitem acasa ! Esti puturos si incompetent.
7
0
Foarte bine, foarte frumos, dar mai si udati-i vara. Cea mai mare parte dintre ei se usuca din primul an.
5
1
felicitari, ai inaugurat o piatra!
11
0
NU CALCA IARBA ! FUMEAZO ! CA SA PLANTEZI COPACI TREBUIE SA DAI LA LOPATA NU SA TE TII DE COPAC 2. DE BISERICA AIA IN PARAGINA CE POTI SA NE ZICI ? SAU NU INTRA IN PLANUL DE PRIMUL MANDAT SI MAI SPERI LA ALTU... PS. SA TE DUCI LA BEIDAU SA CANDITEZI NU TE MAI INGHITIM NICI CU LAMAIE
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102