REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Au fost prinşi cei doi indivizi fugiţi din ţară care au dat atacul la un studio foto din zona Delfinariu

Au fost prinşi cei doi indivizi fugiţi din ţară care au dat atacul la un studio foto din zona Delfinariu

Replica API 25 decembrie 2013 | 00:00 200

Poliţiştii constănţeni i-au prins pe cei doi indivizi care au dat "atacul" la un studio foto din zona Delfinariu, Foto Pro Digital, care figurau ca fugiţi din ţară. Ca atare, urmare a cercetărilor efectuate în cazul furtului respectiv, comis la data de 2.12.2013, când s-a sustras aparatură profesională de fotografiat în valoare de 55.000 lei, poliţiştii Secţiei 1 Constanţa au depistat, la data de 23.12.2013, pe Moldoveanu Gheorghe Cătălin şi Pătru Dumitru Marian, ambii din Cobadin, aceştia fiind prezentaţi la Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare. Instanţa a dispus arestarea acestora pe o perioadă de 30 de zile sub aspectul săvârâirii infracţiunii de complicitate la furt calificat, respectiv furt calificat. Cei doi bărbaţi au fost fiind introduşi în arestul I.J.P. Constanţa, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Furturi, percheziţii şi urmăriri ca-n filme!

Mai mulţi hoţi au fost prinşi de poliţiştii constănţeni, după ce au spart un studio foto, Foto Pro Digital, situat în zona Delfinariu, de unde au furat bunuri în valoare de 55.000 de lei. Este vorba de 5 bărbaţi, unul având calitatea de tăinuitor, toţi din Cobadin. La domiciliul acestora au avut loc percheziţii, unde oamenii legii au găsit mai multe bunuri, constatând că este vorba de nişte spărgători de societăţi comerciale mai vechi în breaslă. Unul a fost arestat, pe când doi au fugit din ţară, în Anglia şi Germania. De asemenea, menţionăm că trei suspecţi au fost prinşi în flagrant, la staţia de taxare de la Feteşti, ei îndreptându-se spre Braşov, unde urmau să valorifice aparatura foto furată. Mai exact, în noaptea de 1 spre 2 decembrie a.c., prin forţarea uşii de acces cu un instrument denumit gură de lup, ei au pătruns în sediul societăţii comerciale Foto Pro Digital, situată în zona Delfinariu, de unde au furat aparatură tehnică în valoare de 55.000 de lei."Cu ocazia percheziţiilor efectuate, cele 5 pe care le-am făcut în cursul zilelor de joi şi vineri, au fost recuperate mai multe bunuri provenite din furturi, care urmează a fi documentate în sensul de unde au fost sustrase. Ţin să precizez că din cei patru care au fost identificaţi, doi au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare, unul fiind arestat pentru 29 de zile. Este vorba de Cristian Turcu. Doi învinuiţi se sustrag cercetărilor penale, sunt fugiţi din ţară, pe teritoriul Angliei şi Germaniei.", spunea la acea dată Valentin Ciovică, şeful Secţiei 1 Poliţie.

Primul care s-a ales cu mandat de arestare este Cristian Turcu, iar cei doi fugiţi în străinătate sunt: Moldoveanu Gheorghe Cătălin şi Pătru Dumitru Marian, acum fiind şi ei prinşi. La acţiunea de furt a mai participat şi Dincuţă Laurenţiu, pe când Turcu Dumitru este tăinuitor. Bunurile au fost recuperate.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218