REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Au fost votate taxele şi impozitele pe 2018. PMP a votat alături de PSD – iată cu ce condiţii!

Au fost votate taxele şi impozitele pe 2018. PMP a votat alături de PSD – iată cu ce condiţii!

Replica API 29 decembrie 2017 | 00:17 265

Proiectul taxelor și impozitelor locale a trecut cu 15 voturi pentru, 6 împotrivă (PNL) și 2 abțineri (Romeo Rezeanu și Horia Căliminte), în cadrul Ședinței de Consiliu Local de joi, 28 decembrie anul curent. Au fost acceptate și amendamentele celor de la PMP cu privire la aceat proiect, cel mai important fiind cel cu referire la taxa de salubritate. În proiectul inițial se menționa majorarea de la 3 la 7 lei. Odată cu votarea amendamentului, această taxă va fi de 5 lei/lună începând cu 1 ianuarie 2018.

„Privind taxa de salubrizare, am analizat bugetul publicat pe site-ul Primăriei, am constatat un deficit inițial de peste 300 milioane lei, situația nu este tocmai fericită și considerăm că trebuie diminuată subvenția, dintr-un calcul simplu se recuperează în jur de șase milioane și propunem ca taxa de salubrizare să crească la doar 5 lei pe lună. De asemenea, subliniem: necesitatea îmbunătățirii serviciilor de salubrizare, o verificare mai serioasă a prestatorului.

Privind taxa de spectacole, în forma actuală exista până la 2% pentru manifestări artistice și competiții sportive și 5% pentru alte activități artistice. Nu trebuie să existe nici un fel de diferențiere între activitățile artistice, motiv pentru care propunem 2% pentru orice manifestare artistică sau competiție sportivă”, a spus consilierul PMP, Alexandru Zabara, care a vorbit în numele reprezentanților PMP din Consiliul Local. De punctat este faptul că în sală se afla și liderul PMP, Claudiu Palaz, care a plecat după ce au trecut amendamentele PMP.

Desigur, liberalii au depus cinci amendamente, citite de către Cristina Văsii. Amendele făceau referire la pragul taxei pentru zona A, la impozitul pentru clădirile nerezidențiale, la taxa de salubraitate (să rămână la 3 lei), la taxa plătită de cei din stațiunea Mamaia și la taxa pentru echipamentul sportiv. Niciun amendament nu a trecut.

Proaspăt reîntors printre colegii săi din consiliu, Romeo Rezeanu a venit și el, sprijinit de colegul Horia Căliminte, cu un amendament: a propus o taxă pentru PFA în creștere identică cu cea pentru persoanele fizice.

„Noi propunem ca această creștere să fie de doar 25%, spre deosebire de amendamentul PMP, prin care creșterea de 100%, noi propunem altceva. Am citit toate motivările. Ce nu se ia în calcul este situația medicilor de familie, care nu își pot mări tarifele cum își doresc. Au un plafon dat de valoarea punctului consultației și valoarea punctului per capita. Anul acesta, punctul per capita a fost crescut de la 4,4 la 4,6, adică o creștere de 5%.

Cu alte cuvinte, acestor oameni li s-a permis o creștere a veniturilor de doar 5%, după cum știți, de la 3 ianuarie, nu vor mai acorda consultații gratuite și vor intra în grevă, ori noi practic dacă mărim taxele și impozitele punem bomboana pe colivă. De ce să acceptăm o creștere de 100%, când se măresc și taxele pentru angajați! Toate aceste taxe sunt plătite în cadrul acelui plafon. De aceea, amendamentul nostru strict referitor la PFA pentru spațiile nerezidențiale să se crească în limita creșterii pentru celelalte persoane fizice. PFA este prima formă de antreprenoriat și cea mai vulnerabilă”, a spus consilierul Rezeanu.

Făgădău a făcut o promisiune pentru breasla medicilor de familie. „Pentru medicii de familie putem să facem, cu Direcția de Sănătate Publică și putem, cu avizul Consiliului Concurenței, să gândim o schema de ajutor de minimis. Noi nu putem insera o departajare la persoanele juridice”, a răspuns Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeti ca intereseaza pe javrele alea de acolo de unde ori fi, chipurile de majorarea taxelor; ii doare in pix de prostime ca ei tot nu platesc nimic. Sanatate.
0
0
Cred ca voi nici nu stiti pe ce lume traiti -taxe mrite pt un oras mizerabil fara nici o regula de respectat de propr de ciini --luati ex bun de la primarul robu al timisoarei
0
0
mariti sa vina spaga la mazare
0
0
In ce hal a ajuns Consiliul local Constanta! Cui ar trebui sa ii fie rusine?!?
2
1
OAAAU I SE CITESTE INTELIGENTA PE FATA CELU CU BARBA CARE RIIDE TIMO LA OBIECTIV. CU SIGURANTA II COLEG CU PALAZ SI COLONELU TURCELU. PIMP-UL II VAI SI VAI IN CONSIL.NU MAI VB AICI DE TRASEISTUL OPORTUNIST INDRAGOSTIT DE BANUL PUBLIC PALAZ.SA FI INCERCAT DE LUCRU IN PRIVAT II RECOMAND.
2
0
javrele din pmp niciodata nu au castigat vreun scrutin dar ei sunt la butoane langa ciuma rosie psd.palaz un makedon prost avid de putere ar vinde-o pe masa numai sa fie sef,mars la oi mai branzare ca politica nu e de tine.
2
0
Ce baiat bun esti tu Claudiule? Mangle....mangle...si iar mangle.Sa va fie RUSINEEEEE!!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367