REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Au început certurile pe locurile de parcare: ‘Bă, băiatule, dacă-ţi dau o tablă-n dinţi..!!!’

Au început certurile pe locurile de parcare: ‘Bă, băiatule, dacă-ţi dau o tablă-n dinţi..!!!’

Replica API 3 iulie 2018 | 00:20 1040

Constanţa style

Constanţa style

Începând de joi, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv, deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare.

Oricine poate folosi acel loc de parcare în intervalul menționat. Pentru că cei care deţin autorizaţie şi-au marcat cât mai bine locul de parcare, prin stâlpi care împiedică orice alt autoturism de a-l ocupa, consilierii locali constănţeni au votat pentru a elimina această însuşire de locuri pe timpul zilei! Aşadar, cei care deţin autorizaţie pentru un loc de parcare trebuie să ştie că este valabilă între orele 17.00 şi 8.00. Cei care deţin autorizaţie pentru locul de parcare şi nu respectă legea vor fi amendaţi cu suma de 1.000 lei.

Hotărârea a fost votată în Consiliul Local Municipal Constanţa, însă, momentan, nu prea este respectată! Iar constănţenii nici nu au motiv să respect încă decizia privind orarul: “Mai durează circa o lună de zile, momentan se aşteaptă ca Prefectura să spună dacă hotărârea este în conformitate cu legea, iar apoi urmează să fie montate noile plăcuţe”, au precizat reprezentanţi ai administraţiei locale. Prin urmare, staţi liniştiţi, nici Poliţia Locală nu va ieşi la “vânătoare”, să-i amendeze pe cei care nu respectă noile reguli!

Însă, vestea hotărârii adoptate joi a ajuns în atenţia opiniei publice. Într-un articol anterior, „Replica” vă prezenta reacţii ale oamenilor, fie pro, fie contra. Ieri, o verificare în teren a arătat şi cum se derulează lucrurile: unii au crezut că sunt obligaţi să lase plăcuţele „rezervat” la pământ, alţii le-au ridicat (după cum se vede în imagini).

În scurta trecere în revistă a situaţiei din parcări, reporterii „Replica” au asistat şi la o scenă mai puţin plăcută, undeva în zona Cireşica! Un cetăţean se luase la harţă cu proprietarul unui loc de parcare: „Lasă, nene, plăcuţa jos, că nu e ora 17.00 şi te reclam la Poliţie”. Reacţia nu s-a lăsat mult aşteptată: “Bă, băiatule, dacă-ţi dau o tablă-n dinţi..!!!”, a spus proprietarul, după care şi-a văzut de drum.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/programul-de-folosire-a-parcarilor-platite-de-constanteni-la-schimb-cu-retragerea-unor-puz-uri-359924/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A ti observat cine sant si consilierii primariei Constanta ? Toti la pachet niste Neica Nimeni Vai de mamele lor!
2
0
Eu am o idee si mai buna. Sa si schimbe vecinii locurile intre ei. Si asa nu mai ai nimic de comentat. Eu la tine tu la mine. Caz rezolvat.
4
0
Poate uita vecina semnalul cu placuta si dai sa-i ridici lu' barbatesu fustita!! Sa vezi ce platesti loc de parcare la reanimare.
0
0
De ce dezinformati cititorii? hotararea nu este in vigoare. Dupa intrarea in vigoare vom putea vorbi despre respectarea sau nerespectarea ei. Pana ar trebui sa informati in mod corect cititorii.
3
0
In primul rand consider ca orice regula este mai buna decat haosul actual.. Dupa ce s-a bagat plata pe SMS pe b-dul Tomis toate locurile de parcare erau goale. Dupa ce au aflat golanii ca politia loca nu are un instrument la indemana ptr. a-i amenda pe cei care nu platesc.. toate locurile de parcare sunt din nou pline. Cand mergeti in orice oras civilizat din Europa nu platiti parcarea pe strazi pana la ora 18...? Dupa aceasta ora locul nu mai poate fi platit ptr. ca devine parcare rezidentiala... IN TOATA LUMEA CIVILIZATA E LA FEL. La noi nu...Noi ii injuram pe consilieri...
8
2
Ati pus botu' la PSD? Asa va trebuie.
8
0
Hhh... avem noi grija
2
0
Cata gargara fac cei care au locuri platite ? Asa nemultumiti sunt ca vai domnule ei platesc si altii parcheaza, parca ar fi parcarea lui taica-su! Oameni buni , intelegeti ca e bun comun. Eu propun sa nu mai plateasca nimeni ! Daca vrei parcare , plateste klumea 5000 de lei pe an si atunci nu mai comentez. Dar la 170 lei pe an nici nevasta-ta nu te baga in seama! Asa ca , coicul mic si joc de glezne! E foarte buna hotararea! Felicitari cosilierilor!
4
11
Treaba cu ridicatul placutei e valabil. Eu am vorbele cu vecina si cand barbatul ei nu e acasa ea ridica placuta, eu stiu , marg la ea si ii ridic fustita! Lasati placutele, sunt semnale bune!
4
2
Sunt de acord si cu unii dar si cu ceilalti. Eu cand am parcat pe locul cuiva sau presupus al cuiva, am pus un afis in geam cu nr de tel. Simplu si civilizat. Suna-ma si scot imediat masina de pe locul tau. Nu e nevoie de politie, tiganie si drama sau mai rau, avarierea masinii. Mi se pare o solutie buna de compromis indiferent daca stau 5 minute sau 5 ore pe locul ala.
16
1
alo, politia locala, veniti in cartierul de tineri din baba novac sa vedeti cate placute ilegale s-au montat, cand le desfiintati?
18
1
Multe table sunt puse abuziv . Nu au contract cu primariea dar au pus table cu nr auto . Pe ZMEUREI , pusese unu chiar langa depozitul de gunoi menajer o sarma care era legata de batator de covoare si un carton cu nr ca si cum masa il cacase acolo . Isi revendicase locul de nu putea omu sa mai bata un covor .
13
1
s-a dus traian, acum presedinte e tolomac.
8
4
Mai boilor, gasiti solutii de a amenaja locuri de parcare nu de a se lua lumea la cearta ca avem si asa destul balamuc in tara! nu asta-i solutia, sa platesti loc de parcare cu valabilitate intre orele 17.000-08.00. Sigur nu sunteti normali la cap!
20
4
Si dosar penal, politia locala si-a gasit activitate si bani multi. Mai sunt de demolat multe garaje vezi in spate la Rapsodia , Irish pub etc etc, proprietarii de garaje sa-so achite demolarile, inauntru mobila veche, nici o masina. Oricum nu mai au ce face cu vechiturile...!
13
0
Singura solutie este sa votati miscarea populara si pe presedintele Traian
4
10
In articol scrie ca incepand de joi, rezvarea e valabila de luni si pana vineri, inclusiv sambata, duminica si de sarbatorile legale. Multumesc Alex, mai clar de atat nu se putea.
7
1
incitare la violenta tocmai au facut rezeanu cu babu, stai sa vezi acum conflicte.
4
2
Daca sunt in concediu si plec dimineata si ma intorc dupa o ora si gasesc locul ocupat ?! Ce fac ca oamenii sunt cu treburi la palja , la servici, astept pana seara la 17 sa se elibereze locul ?? Mare prostie cu legea asta !!! Alta situatie cand locul este ocupat si imi strica si tarusul care este jos ,cu cine ma bat ??? Sau lasa murdar sau uita sa mai plece la orele 17 !!??!!
12
3
Rezeanu nu mai are ce face la el la stomatologie si acum se ocupa de tablitele din parcari ca sa i faca pe oameni sa se bata intre ei.Rusine!!!!!!!!!
12
2
atata timp cat tu ai platit ani de zile si platesti in continuare taxa aia de ce sa lasi pe altul sa parcheze masina pe locul tau?! pai atunci....sa ceara fiecare proprietar bani in schimb de la cei care vor sa parcheze, nu? adica....cum e posibil asa ceva?! ia sa se ia la controlat toate masinile si jafurile de pe strazi sa fie scoase, sa vezi ce se reduc substantial masinile si raman mult mai putine....restul? mai circulati cu ratc ul ca nu va cad epoletii!!! s a umplut constanta de rable si de vitezomani cu masini de bulgaria care si pierd bucati de caroserie in curse infernale!
11
2
Tigania si prostia a fost atunci cand s-au cerut bani pe aceste parcari, acum e greu sa mai revii la normal.
15
1
In loc sa se construiasca parcari supraetajate in fiecare cartier, fac misto de voi ca sa va dati in cap. Respectati-va reciproc indiferent de deciziile lor si faceti presiuni pentru dezvoltarea orasului.
19
2
Asta inseamna psd -ul la putere !
15
3
O masina a politiei locale sta in fata blocului lu Rezeanu sa ii faca loc sa isi parcheze masina. Oras de tampiti am ajuns. Astia chiar ne iau de prosti...
16
1
Tablitele au fost platite din banii nostri si acum vor sa ni le ia. Sa ne dea banii pe ele. Au costat cateva milioane bune, dar astia se cred stapani in orasul asta! Sa le dea cu tabla in dinti lu Babu si Rezeanu ca ei au facut mizeria asta de lege.
16
3
Cei de la Confort urban ar trebui sa faca frecvent verificari cui inchiriaza si nu doar sa isi primeasca banii. Pe strd. Dezrobirii in dreptul blocului ID5 este un loc inchiriat de un ''domn'' care are firma la parterul unei scari. Problema este ca si-a pus singur un lant de 5 metrii si tine 2 locuri ba mai mult daca ii atragi atentia ameninta si lasa bilete in parbrize. Nu stiu daca ii vin 3 masini pe luna la firma dar nu asta este problema ci faptul ca isi insuseste 2 locuri degeaba. Asa inchiriem si noi un sg loc si montam un lant de 10 metrii si parcam toata scara.
10
1
Penalilor , multi au platit ptr locurile de parcare , deoarece asa s a recomandat. Acum spuneti ca nu sunt valabile ... Tipic sistemului mafiot !
10
2
Totul este o vrajeala. Nu moare nimeni daca cineva iti ocupa locul 10-15 minute. Eu cred ca tine de bunul simt al fiecaruia. Eu nu ma supar daca cineva imi ocupa locul de parcare, temporar vorbind. Ma intereseaza cel mai mult sa fie liber noaptea. Problema este cu locurile de parcare ocupate de firme, de banci, de baruri..acolo ar trebui sa se aplice legea asta. Nu la locurile de parcare din fata blocului. Dar traim in Romania si orice este posibil. Eu unul nu as parca in locul altora peste noapte. Nu as risca. Dar ma rog..
10
9
Stalpi au fost montati tot de primarie ,dupa ce obtineai autorizatia si era obligatoriu sa fie ridicat stalpul dupa ce paraseai locul de parcare
15
2
IN ALVEOLELE STRADALE CE APARTIN CONFORT URBAN TAXA ESTE DE APROX 120 RONI PE LUNA ...!!!
6
3
Pai sa le scoatem de tot!
8
1
Vor iesi conflicte grave , primaria provoaca ura si dusmanie intre oameni . Ai platit ai locul ! ... DE CE NU RIDICATI RABLELE ABANDONATE SI DISTRUGETI LANTURILE ILEGALA , BOLOVANII PUSI DE CEI CARE NU PLATESC . ....INCLUSIV GRADINILE DIN FATA , CINE LA PERMITE SA INGRADEASCA SI SA ISI FACA POARTA SI CORT CU GRATAR ?????ELIBERATI DOMENIUL PUBLIC DE CEI CE IL OCUPA ILEGAL !
27
1
Grigore tu parchezi in curtea scolii si fitu joaca fotbal in parcare dribland tablitele
10
1
foarte buna legea, toti mogaldanii tineau locul ocupat cu table ridicata si ma chinuiam sa parches unde era liber
10
17
Regula s-ar putea aplica cand se vor civiliza romanii...pana atunci nu se vor elibera locurile de parcare la orele stabilite, la noi domneste proasta crestere!!
18
0
Primaria sa dea banii inapoi la toti pentru "tabla" aia pe care ne-a obligat sa o cumparam. Ca la taxa auto. Acostat 180 Lei. Si atunci nu o sa mai avem ce ridica. Daca nu, asta cam arata a tzeapa ...pe fatza,.
21
6
Iar au reusit asa zisii politicieni locali sa invrajbeasca oamenii intre ei,prin adoptarea unei hotarari discutabile... Prefectul sa-si faca datoria si sa retrimita actul inapoi la primarie, pentru refacere,in spiritul legii si in favoarea cetatenului.Daca nu,horararea sa fie atacata in contencios administrativ...
15
2
Am si eu o propunere, curtile scolilor nu pot fi transformate in perioada vacantei in locuri de parcare pentru masini sau ca statii de taxiuri? Oricum sunt inchise cu lacatul si nu au voie sa se joace copii in ele.
11
12
Fatalaul de Fagadau sa aleaga intre Tirgsor si Costa Rica.Promitem sa nu-l urmarim.
18
5
Dar e ceva normal! O tabla-n dinti,un levier in nara....e ceva normal in Ro pt importanta unui cotet de masina.
10
4
Asa se intimpla cind nici primaria si nici locuitorii nu vor sa rezolve problema in mod real.
11
2
atunci sa fie taxa la jumatate si sa se restituie restul celui care a platit tot anul
15
2
Si cand vi in vizita o ora la cineva n ai unde sa lasi masina ca sar de cur proprietarii . Foarte buna hotararea asta.
14
20
Masura asta trebuia de mult aplicata si mai astept una: locurile de parcare ale primariei si ale institutiilor statului sa fie acordate cetateanului intre orele 17,30 - 07,30
31
8
Galagia si executarea,toti aveti simtul proprietatii,pofta-n cui si puneti tablele la voi in sufragerie.
14
15
O tampenie.Asta ne mai lipsea.Primaria e dusa rau.Si pensionarul ce face ? V-ati gandit la toate categoriile sociale?O sa cer banii Si KK pe locurile voastre de parcare.
16
7
vezi ce ai facut fatalaule cu consilierii tai? i-ai invrajbit pe locuitori...
22
2
Lege care favorizeaza smecherii care nu platesc nimic, ca sa paraziteze locurile altora. Sa vezi de acum tiganeala si scandaluri zilnice. Lege data de comunisti idioti
30
7
Tara de papauasi! Unde plm intro tara civilizata vezi kkturi de genul asta cu tablite si ruginiturii amplasate unde te astepti mai putin. Unde i s-a nazarit unui meltean a pus o tabla si s-a facut stapan. Data viitoare, cand, mai iesi la vot, nu uita sa-ti ridici fustitza, pardon, tablita. Politia licala sa iasa la vanatoare de infractorii nu de caii verzi .
26
7
ASTA NE MAI LIPSEA....ORICUM TOTI SINT INTARITATI LA MAXIM....''OM VEDEA''......APROPO NU AM NEVOIE DE LOC DE PARCARE.
9
2
Popor de golani
22
2
Nu crezi ca, prin acest articol, inciti la violenta ???? Daca vrei sa te credem ca dialogul povestit in finalul articolului tau este real , ar trebui sa ai o inregistrare video pe undeva...daca nu...este incitare la violenta !!
33
11
Realist titlul.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614