REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au început înscrierile la Ovidius. Rugină: Am introdus admiterea online pentru facultățile care și-au asumat acest risc de modernizare

Au început înscrierile la Ovidius. Rugină: Am introdus admiterea online pentru facultățile care și-au asumat acest risc de modernizare

Replica API 14 iulie 2015 | 23:15 198

1.400 de locuri de cazare pentru studenţi

1.400 de locuri de cazare pentru studenţi

Universitatea „Ovidius” din Constanța a dat startul, luni, 13 iulie, înscrierilor la sesiunea de admitere 2015. Pentru cele 16 facultăți au fost scoase la concurs: studii universitare de licență: 1.375 de locuri fără taxă pentru învățământ cu frecvență, 2.605 locuri cu taxă pentru învățământ cu frecvență, 575 locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă (ID/IFR), 414 locuri cont propriu valutar (CPV). De asemenea, pentru studiile universitare de masterat au fost puse la bătaie 620 de locuri fără taxă, 1.929 locuri cu taxă, 167 locuri cont propriu valutar (CPV), iar pentru studii universitare de doctorat: 12 locuri cu frecvență (fără taxă, cu bursă), 13 locuri cu frecvență redusă (fără taxă, cu bursă), 83 de locuri cu taxă.

În ceea ce privește înscrierilor de licență, rectorul prof.univ.dr. Sorin Rugină spune că fluxul de candidați există, semn că imaginea Universității Ovidius s-a reabilitat după scandalul din anul 2013, când Dănuț Epure a fost arestat pentru infracțiuni de corupție. „Anul acesta predomină elementele pozitive, avem elemente care ne ajută să creăm o imagine bună. Estimăm că anul acesta, la admitere, va fi o afluire de candidați. Înscrierile au început deja, sunt foarte mulți candidați, semn că va fi o competiție. Să sperăm ca fiecare candidat să-și găsească locul în universitatea noastră. Sunt convins că foarte mulți absolvenți se vor prezenta la Universitatea Ovidius“, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, prof.univ.dr. Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius. Conducerea unității de învățământ superior a încercat, și a reușit, de altfel, să modernizeze sistemul de înscriere a candidaților la facultate. Așa că, începând cu acest an, absolvenții claselor terminale vor avea posibilitatea să-și depună dosarele online, fără să fie nevoiți să bată drumul până la Constanța. Este vorba despre facultățile de Litere, Arte, Construcții, Istorie și Științe Politice, Matematică și Informatică, Științe ale Naturii și Științe Agricole și Teologie. „Am introdus admiterea online pentru facultățile care și-au asumat acest risc de modernizare, pentru viitorii candidați care, poate, nu-și permiteau să ajungă la Constanța pentru a se înscrie. Acesta e un mare avantaj”, a spus rectorul Rugină. Și, dacă totuși intenționează să vină la sediul UO și nu reușesc să se înscrie în ziua respectivă, reprezentanții Universității îi vor ajuta pe candidați cu...o noapte de cazare gratuită. „Studenții care nu reușesc să se înscrie, pot sta o noapte în cămin. Vor atașa la dosarul de înscriere o cerere prin intermediul căreia solicită acest lucru”, a declarat prorectorul dr. Eduard Circo. Pentru că tot a venit vorba despre cămine, trebuie precizat faptul că reprezentanții universității vor depune la dispoziția studenților aproximativ 1400 de locuri de cazare.

Calendarul admiterii 2015 la facultate este următorul:13 – 24 iulie: înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare; 13 – 20 iulie: înscrieri pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probă practică, vocațională); 21 – 26 iulie: susținerea probelor de concurs (în funcție de calendarul fiecărei facultăți); 1 – 10 septembrie: înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare; 1 – 8 septembrie: înscrieri pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probă practică, vocațională); 9 – 11 septembrie, susținerea probelor de concurs (în funcție de calendarul fiecărei facultăți). Afișarea rezultatelor se va realiza în funcție de calendarul probelor de concurs al facultății respective, atât la avizierul acesteia, cât și pe site-ul UOC.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108