REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Au început lucrările de restaurare a unei biserici - monument istoric, din Mangalia

Au început lucrările de restaurare a unei biserici - monument istoric, din Mangalia

Replica API 2 decembrie 2019 | 00:00 221

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, lucrările de reabilitare și restaurare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - clădire monument istoric. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare de peste 11 mil. de lei.

Lăcașul de cult, cu o vechime de peste 100 de ani, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța, va fi reabilitat din punct de vedere arhitectural și va fi dotat cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi refăcute fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență. De asemenea, alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și a unui lumânărar. Toate cele patru fațade ale monumentului istoric sunt considerate reprezentative. ”Imediat ce problemele lăcașului de cult au fost semnalate de către conducerea parohiei, am elaborat și depus documentațiile necesare pentru obținerea finanțării. A fost un parcurs greu, având în vedere încadrarea clădirii în patrimoniul istoric, dar, iată că, astăzi, suntem cu schela în interiorul bisericii pentru a pune în valoare acest monument istoric”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

În prezent, Primăria Mangalia are în derulare încă două proiecte cu fonduri UE, care vizează reabilitarea infrastructurii în stațiunile Saturn și Neptun. ”Precizez că toate aceste proiecte cu fonduri UE, la care am început lucrările în această toamnă, au fost depuse pe noile axe de finanțare europeană în anii 2016 și 2017. Am intrat cu lucrările în teren, după 2-3 ani de întocmire, analiză și evaluare a tuturor documentațiilor tehnice aferente acestora, precum și după parcurgerea etapelor legale de licitație. Din păcate, unii politicieni locali dezinformează populația că am început lucrările în anul preelectoral. Toți cei interesați pot verifica traseul documentelor, care sunt publice atât la Primăria Mangalia, cât și la instituțiile guvernamentale”, a subliniat primarul Radu Cristian.

El a mai spus că, în perioada imediat următoare, vor fi alte trei proiecte cu fonduri UE, respectiv modernizarea falezei Mangalia – Saturn, reabilitarea unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, precum și modernizarea pieței centrale a orașului.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
don radone mille grazie. Nici pe vremea lui Lorenzo de medicis io non trovato quante dinero.Grazie .Il grande futadore dei bambini romeni
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369