REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Au început NEGOCIERILE pentru noul guvern. Cine pleacă, cine vine

Au început NEGOCIERILE pentru noul guvern. Cine pleacă, cine vine

Replica API 16 ianuarie 2018 | 14:29 436

Președintele Iohannis încă nu a propus-o pe Viorica Dăncilă, susținută de PSD-ALDE, pentru funcția de prim-ministru, dar liderii coaliției au început deja negocierile pentru funcțiile de miniștri, relatează stiripesurse.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că există posibilitatea ca o parte dintre actualii miniştri ai cabinetului să facă parte din viitorul guvern şi a spus că "fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea". "Există posibilitatea, dar fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. (...) dacă îi vom propune ca un actual membru să nu rămână vom avea argumente serioase. Deci va fi după o discuţie, poate pentru unii dureroasă, dar necesară", a spus Dragnea într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Prima și cea mai importantă este schimbarea de la Ministerul Educației, potrivit unor surse din partid. Actualul ministru, Liviu Pop, va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.

La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății. Potrivit surselor din partid, aceste două schimbări sunt deja bătute în cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu. De altfel, ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Ultimii sosiți în Guvernul Tudose vor avea sorți diferite. Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coaliție. În mod cert, favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE. Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii. Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).

Schimbări ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport, mai notează stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati fost avortati si ati ramas cu sechele . Sunteti doi ratati , ofticati si complexati . Daca voi sunteti urati si prosti , altul mos senil , stati in pula mea in casa , sunteti descvreierati , pericol public .
0
0
Sunteti tampiti cu Marghioala care in 8 ani a vorbit o data 5 minute in Parlamentul European si a incasat 9000 eur lunar? La moarte criminalilor!
3
1
Nu credeam ca presedintele va accepta o noua propunere a partidului comunist PSD in functia de premier.Am analizat aceasta acceptare a dnei dancila si am ajuns la concluzia ca;-Johannis este un comunist securist acoperit ;Johannis este mason nu decide el desemnarea primului ministru;-nu trebuia sa ma astept la altceva din partea acestui comunist securist acoperit afland ca parinti lui traiesc in germania cu chirie,un presedinte care nu-si reintregeste familaia este un tradator atat fata de romania cat si de parinti lui care stau cu chirie in germania;-este las ,lacom incat nici copii nu a vrut
2
1
dna.Andronescu,va fi minstrul educatiei,toate televiziunile vor suspina profund...domnia sa era LIDER de audienta ...pacat...cum deschideai televizorul,dna.Andronescu....schimba-i canalul..tot dna. Andronescu......
2
1
DRAGNEA la puscarie!!! Asta e cel care face tot raul in tara. Un conducator care taie si spanzura pe cine vrea , fara sa il intereseze de tara. Se duce totul naiba de la el. Sa il blocheze Iohanis pe animalul asta prost numit Dracnea
3
2
Alta tembela , daca spune ca Pakistanul si Iranul sint in uniunea europeana va dati seama ce bijuterie de prim ministru vom avea ! Tara este deja in metastaza inteligenta asta o sa ne decupleze de la aparate !
4
2
Au venit japonezii sa ne roage cu investitii iar ei i-au plimbat aiurea prin buc. Sa treaca timpul pt ca ei aveau treaba sa se certe
4
2
cheama repede pe serbanescu, sfrija,nan, sa dea limbute de consolare
4
1
Se respinge propunerea PSD pentru functia de marioneta. Ventrilocul a fost prins la furat si se asteapta Castrarea. Mai dureaza pana in primavara.
3
1
Cine va recomanda dna,vocea sau talentul dvs?Nici vocea si nici talentul ci,famiglia!
9
3
Mai ciumatilor, sariti din lac in put cu "tantita" asta ! Suntem de rasul lumii! Voi schimbati guvernele ca pe sosete. La romani, romanii adevarati chiar nu va ganditi !? V-ati facut si va faceti de rusine, poporul va suporta, sunteti iresponsabil cu Dragnea in frunte... Oare pana cand !?
12
3
Gargamel la justitie? La sanatate bine ca pleaca era varza, oricum guvernul babataia duce in cap tara.
6
3
pregatirea noului guvern. dupa gratii, acolo va este locul, pe perioada nedeterminata. A ordinari si iresponsabili ca voi nu a mai vazut Romania- la puscarie , pe viata. Mai avem o sansa , poate pres dorneanu renunta, din constiinta, in cazul in care a avut-o si o mai are, la pozitia de ghiocel si va face ceea ce se impune
8
3
Suntem de rasul lumii! Tampitii astia schimba guvernul mai ceva decat chilotii, si aia ii mai aerisesc putin si-i mai poarta ceva timp. Asa se intampla cand miloane de romani voteaza fara sa se gandeasca la consecinte iar la putere ajunge o gasca de nenorociti care nu vor decat sa fure fara sa faca puscarie. Iar noi, ca prostii, credem tot ce latra javre ca Dragnea si Tariceanu. Acum si tov Stroe a luat un sut in cur, si figurantul Dobre iar curand o sa-si piarda toate functiile pt ca Dragnea este ranchinos. Nu ca ei nu merita flitul, dar Cta e acum pe lista neagra.
18
3
Guvernul viorica pasarica.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102