REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Au început să curgă amenzile pe litoral: sunt "vânaţi" vânzătorii ambulanţi

Au început să curgă amenzile pe litoral: sunt "vânaţi" vânzătorii ambulanţi

Replica API 7 iulie 2012 | 00:00 141

Taxaţi de jandarmi, a doua zi sunt iar la datorie!

Taxaţi de jandarmi, a doua zi sunt iar la datorie!

Jandarmii au intrat în acţiune: prind vânzătorii ambulanţi de pe plaje, le confiscă marfa şi îi sancţionează. Însă, comerciantul, tot comerciant. "E a treia oară când mă prinde dar tot o să vin. Nu plătesc amenzile pentru că nu am bani. Asta e, n-am ce să fac", au spus cei care strigă "ia porumbul, neamule".

Comerţul ambulant de pe plaje a intrat în vizorul autorităţilor locale. Pentru a curăţa plajele de vestitele lozinci precum "porumb cald avem", jandarmii au luat la picior nisipul fierbinte. Atât le-a trebuit întrucât munca a devenit de-a dreptul asiduă, vânzătorii ambulanţi fiind prezenţi "la datorie" în număr nu tocmai mic. În soarele amiezii şi cu găleţile târâte mai mult decât cărate, două femei îşi masau tălpile în nisipul scorţos în ideea de a mai scoate ceva bani. Însă, ziua le-a fost "stricată" de autorităţi, care le-au luat la întrebări, acestea rămânând şi fără marfă dar şi cu o usturime aprigă la buzunare. "Este o acţiune a Jandarmeriei Constanţa, care urmăreşte vânzătorii ambulanţi de pe plajă, li se întocmeşte procese verbale, mergem la poliţie şi li se dă amenzi. Din păcate sunt foarte mulţi, numai eu am dat şase sancţiuni într-o singură zi", a declarat, pentru "Replica", plt. Ciobanu din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa. Însă, din câte se pare, vânzătorii ambulanţi nu se lasă cu una, cu două, cele două tinere descrise mai sus precizând că vor continua cu această "afacere" şi în zilele următoare, iar amenzile vor rămâne neplătite. "Ce să se întâmple, ne-a prins pe plajă cu porumb. Vând pe plajă de când a început vara, este pentru a treia oară când mă prinde şi de fiecare dată îmi confiscă marfa şi îmi dă amendă. Vă daţi seama că nu plătesc, dacă aveam bani, câte 1.000 de lei, nu mai vindeam aici. Nu ştiu ce o să se întâmple, om vedea. Asta e", a precizat una dintre cele două tinere care vindeau porumb pe plajă, în zona hotelului Victoria din Mamaia, şi care au fost prinde de jandarmi. Potrivit jandarmilor, acţiunile de control vor avea loc zilnic, pe toată durata zilei, iar sancţiunile sunt de 1.000 de lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218