REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

AU ÎNNEBUNIT! Pentru un loc de parcare defrişează spaţii verzi şi pun în pericol conductele subterane!

AU ÎNNEBUNIT! Pentru un loc de parcare defrişează spaţii verzi şi pun în pericol conductele subterane!

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:19 426

Prea multe maşini, prea puţine parcări

Prea multe maşini, prea puţine parcări

Lipsa locurile de parcare constituie o problemă zilnică şi care aprinde scântei în rândul constănţenilor. Sunt din ce în ce mai mulţi şoferi şi maşini, iar locurile de parcare sunt limitate. Lăsând deoparte haosul de pe timpul zilei, constănţenii nu au unde să îşi parcheze maşinile când ajung seara acasă. Astfel, de cele mai multe ori se lasă cu ameninţări şi injurii între vecini pe cele câteva locuri din jurul blocului.

Locurile de parcare sunt căutate de şoferii constănţeni mai ceva ca pâinea caldă. Asta pentru că de ani de zile numărul redus al locurilor de parcare îi determină pe şoferi să îşi piardă răbdarea căutând minute în şir un loc cât de cât încăpător pentru propriul autoturism. De cele mai multe ori, lipsa acestor locuri de parcare a aprins scântei între şoferi.

De data aceasta, putem spune că afectaţi de lipsa locurilor de parcare sunt constănţenii care atunci când ajung acasă, noaptea, nu găsesc un loc în care să îşi poată lăsa maşina. Cu problema aceasta se confruntă şi locatarii unui bloc situate pe Aleea Berzei din municipiul Constanţa. Aceştia au ajuns la limită şi, din inventivitate sau pură disperare, şi-au achiziţionat jaloane pentru a pune stăpânire pe câte un loc de parcare… în regim permanent, deşi este ilegal.

„Priviţi locatari care îşi autoproclamă spaţiul public ca loc personal de parcare prin simpla amplasare a unui con de siguranţă. Am încercat să îmi obţin de la Primăria Constanţa un loc pe care să plătesc bineînţeles taxă aferentă, însă pe sub porţiunea de gradină defrişată efectiv şi transformată în locuri de parcare trece o conductă şi nu se pot desemna locuri de parcare, dar dacă parchezi pe vreun loc "rezervat" se lasă cu ameninţări şi distrugere. Locul este pe Aleea Berzei nr 4 bloc K2/H2 din municipiul Constanţa”, a declarat Marius P., sesizând totodată autorităţile locale despre acest caz.

De asemenea, un alt constănțean a dorit să achiziționeze un loc de parcare în mod legal. “Eu am fost să îmi iau un loc de parcare de la primarie... și am primit răspunsul că locurile de pe trotuar nu mai sunt legale și că nu mai au drept de închiriere. Dacă este așa... de ce vecinii își ridică plăcuțele? Că din câte mi-a zis doamna de acolo nu mai au voie. Când m-am luat cu un pensionar la cearta și i-am cerut să îmi arate autorizația plătită pe anul acesta a plecat bombănind. Acesta și-a montat plăcuță cumpărată din comerț, neautorizată. Mie mi se pare aiurea cu parcările plătite.Până la urma toți stăm acolo și ar trebui să avem drepturi egale de parcare.”, a precizat acesta.

Reamintim că în luna ianuarie 2017 Primăria Constanța a publicat regulamentul privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/reguli-iata-cate-locuri-de-parcare-trebuie-amenajate-in-functie-de-tipul-de-constructie-304157/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt un tatar imputit si nebun, ma numesc GEMALEDIN NAGI, locuiesc pe Strada Partizanilor nr 7A, in Constanta. Am numerele de telefon: 0341.803.574, 0241.691.846, 0722.543.501. Chiar daca adresa mea este in Coiciu, eu mi-am facut iesire din curte in spatele blocului LV22 si am pus stapanire pe o parte din curtea blocului. Acolo imi plimb eu javra de caine, care se caca non stop. Daca doreste vreun locatar al blocului sa intre pe terenul respectiv, la care are tot dreptul, sar la bataie. Chiar daca am 50 de kile si arat ca moartea in vacanta... Astept sa ma sunati, sa va cacati in gura mea!
1
0
Primaria ar trebui sa renunte la aceasta taxa pt parcari si sa dea un comunicat precum ca aceasta taxa nu mai este in vigoare si sa se mearga pe principiul cine vine primul ala parcheaza si cu asta basta... Asa se vor potolii spiritele si intra romanul in...civilizatie !!!
1
0
Imaginea este din zona pietei IL Caragiale aleea Berzei,in zona mai sunt parcari pe spatiul verde.
1
0
alooo machidonii,mai vindeti-va din masinile familiei!sunt nesimtiti din etnia albaneza care au cate 3 masini,ca si cum daca ai ca om 3 masini devii mai interesant sau mai destept...tot un bou de machedon ramai,stati linistiti.astia si tiganii manelisti sufoca orasul.
1
0
eee la abator sunt mai smecheri isi asfalteaza gradinile blocului si pun gard ! Au mai pus si un caine lup si pune pe lume cand face gratar ! La abator acolo inca este zona rurala .
3
0
Am vazut locuri de parcare "rezervate" - cu numarul autorizatiei emis de primarie pe sosea, carosabil sau cum dracu vreti sa-l numiti. Adica nu in parcari amenajate. Daca vreti edificari in teren, doua exemple: pe Cismele, la Ciresica, langa gangul care duce in piata, pentru G4S si me EMinescu, langa inspectoratul scolar, pentru USS nr de masina. Legal NU este posibil. Doar abuziv. Melitia nu se sesizeaza, dar face razii sa tunda pletosi si sa prinda bisnitarii de tigari!
1
0
Prostilor, data viitoare sa votati miscarea poPULAra
1
1
Daca venea alt primar sanatos la minte si mai putin idiot decat Mazare sau Fagadau nu autoriza benzinarii in parcarile deja existente nu construia pe spatiile verzi nu vindea terenurile publice,parcarile si spatiile din preajma blocurilor.Mama voastra de hoti bolsevici ! Nu mai scapam in veci de voi,panaramelor ! Ai inteles,mai prostovane si lingau de pesedei ?
3
1
Se intampla asta si pentru ca sunt persoane care au 2-3-4 locuri de parcare platite,si alti nici unul....sunt tare curios pe ce baza se dau aceste locuri de parcare...ar trebui sa existe o modalitate prin care,in cazul in care cineva nu mai vrea locul sa il poata lua oricine...da nu locul de parcare se lasa mostenire...ce inseamna asta?
1
4
si daca venea alt primar iti facea loc de parcare pe bloc sau cum ?!?!?!
3
5
Daca ati ales doi primari idioti la sefia Primariei Constanta asa va trebuie.Mama voastra de prosti.
8
3
Ia bagati sisteme electronice de taxare peste tot. . 1e ora ca in orice tara civilizata.
4
1
platesti ai loc, vreo moca, te duci si cauti
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218