REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Au montat limitatoare de viteză PE BANII LOR, cu APROBARE! Ce a urmat e revoltător!

Au montat limitatoare de viteză PE BANII LOR, cu APROBARE! Ce a urmat e revoltător!

Replica API 5 iulie 2016 | 01:48 2516

Se întâmplă în Constanţa, în celebrul cartier Compozitorilor!

Se întâmplă în Constanţa, în celebrul cartier Compozitorilor!

Situaţie incredibilă în cartierul Compozitorilor din municipiul Constanţa, considerat a fi unul „rezidenţial”, dar unde locuitorii au întâmpinat probleme ba cu branşarea la curent, ba cu trecerea la stadiul de străzi pietruite, maxim asfalt! Unica stradă asfaltată din zonă a devenit un soi de pistă pentru raliuri, aşa că oamenii, îngrijoraţi pentru siguranţa lor, au pus mână de la mână şi au achiziţionat limitatoare de viteză.

Au discutat cu autorităţile şi au primit OK-ul pentru a monta limitatoarele, numai că... ce să vezi?! Unul dintre locuitorii zonei, „mai cu moţ”, a intervenit pentru a pune situaţia la punct! Nu i-a convenit că oamenii au avut iniţiativă, comentând că... limitatoarele cumpărate de vecini sunt prea înalte! S-a iscat o întreagă tevatură şi, fiindcă vorbim despre un domn despre care se aude că ar avea o „funcţie înaltă”, subalternii Primăriei Constanţa au trecut la acţiune!

Asociaţia de locatari de la blocul LV3 şi proprietarii altor câteva case din cartierul Compozitorilor din Constanţa au montat în urmă cu ceva timp câteva limitatoare de viteză pe strada Rapsodiei, din cauza „pistei de raliuri” în care se transformase zona. Se pare că, fiind singura stradă asfaltată din cartier, cei mai mulţi aleg să circule pe ea pentru a ieşi înspre bulevard, însă unii întrec măsura, după cum susţin locatarii.

„Era pistă de raliuri. Îşi testau maşinile pe aici. Au călcat câinele unei vecine care era ţinut în lesă. Au trecut peste el şi nici nu s-a oprit”, ne-au relatat locuitorii. Pe ei îi sperie şi faptul că există un garaj în blocul din zonă, care se află la demisol şi reduce mult vizibilitatea la ieşire. Pe de altă parte, mai mulţi şoferi s-au plâns că limitatoarele apărute pe strada Rapsodiei sunt prea înalte!

Urmare a acestor reclamaţii, reprezentanţii Confort Urban au venit la faţa locului, pentru a evalua situaţia şi au decis că... se impune demontarea limitatoarelor cu care tot ei au fost de acord în primă fază, conform unui contract încheiat în acest sens şi după discuţii şi cu reprezentanţii Poliţiei Locale! Locatarii care au plătit limitatoarele s-au chinuit în zadar să convingă Confort Urban să renunţe la hotărâre: au obţinut doar o amânare, iar în cursul zilei de ieri s-a produs inevitabilul! Limitatoarele au fost înlocuite cu unele „mai line”. Cu alte cuvinte, oamenii au aruncat bani pe Apa Sâmbetei!

Geanina DRĂGOI, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614