REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Au răsărit MORMANE de GUNOI în mai multe INTERSECȚII

Au răsărit MORMANE de GUNOI în mai multe INTERSECȚII

Replica API 9 noiembrie 2020 | 00:00 2169

Constănțenii par că nu vor să evolueze sub nicio formă. Chiar dacă primarul, Vergil Chițac, împreună cu directorul Polaris M Holding, Eduard Martin, se zbat să găsească un plan pentru a face curățenie, iată că unii constănțeni nu vor să evolueze și își bat joc de munca altora. Mai exact, aceștia folosesc coșurile de gunoi stradale, da, cele micuțe, unde ar trebui să fie doar chestii de dimensiuni mici, pentru a-și arunca sacii de gunoi menajer din locuințe.

Constanța este împărțită în două în ceea ce privește curățenia. Unii constănțeni militează pentru un municipiu curat, fără gunoaie, iar unii își demonstrează nesimțirea și lipsa simțului civic și își lasă „punguța” cu gunoi pe unde apucă. Păi ce, oricum trece mașina și le ia, nu? Deunăzi, un constănțean domiciliat în zona Inel 1 ne-a sesizat un astfel de caz. „Trec în fiecare dimineață pe aici și aproape zilnic întâlnesc o astfel de imagine. Măi, dacă nu ar exista ghene de gunoi în orașul acesta aș mai zice să faci așa ceva dar ce naiba... Mă mai uit și eu pe internet și văd tot felul de postări că e orașul murdar, că e gunoi, că e praf, că nu știu ce. Pentru ce să mai emitem pretenții dacă noi suntem încă în evul mediu? Ne dăm mari civilizați și noi ne aruncăm gunoiul pe unde apucăm... hai mă... ce naiba” ne-a declarat un constănțean supărat.

Directorul Polaris supărat pe acest tip de cetățeni

Aceste fapte au fost evidențiate chiar de directorul Polaris M Holding, Eduard Martin, la o întâlnire cu primarul Vergil Chițac. Martin vorbea despre lipsa de educație a unor oameni ce își deversează gunoiul menajer în coșurile stradale, ceea ce nu este deloc omenește și civilizat.

„Sunt extrem de multe locuri în Constanța, unde oamenii aruncă gunoiul pe unde apucă. În loc să arunce acasă în containere sau în pubele, îl depozitează în mijlocul străzii, lucru pe care nu am reușit să le înțeleg niciodată. Lângă coșurile stradale, oamenii își depozitează gunoiul din locuințe. Atunci când într-un coș stradal avem 10 saci de gunoi, evident că toată lumea spune „este vina Polaris”, dacă avem un morman de gunoi la o intersecție, lumea spune „este vina Polaris”.

Noi suntem și vom fi dispuși în continuare să facem această curățenie generală, sau să contribuim. Rugămintea noastră este să încercăm să îi identificăm pe cei care fac lucrurile astea. Dacă o curățenie se face în doi, dacă pot spune așa, cel care face mizerie trebuie să-și elimine deșeurile în mod organizat. În alte localități nu există așa ceva, sau se întâmplă foarte, foarte rar. De exemplu, am mers recent în Brătianu iar la ora 7.00 era un morman de gunoi la un coș stradal” a declarat Eduard Martin.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218