REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Au UITAT de RESTRICȚII și au DAT IAMA în MALL-uri! Video

Au UITAT de RESTRICȚII și au DAT IAMA în MALL-uri! Video

Replica API 21 decembrie 2020 | 00:06 8892

A fost ultimul weekend înainte de Crăciun și, după cum bine era de așteptat, constănțenii au dat fuga în marile centre comerciale. Au umplut magazinele în căutarea cadourilor perfecte, în ciuda restricțiilor din pandemie. În mall-uri au fost cozi la magazine exact ca în vremurile bune. Menționăm că oamenii legii au dat amenzi pe bandă rulantă weekendul acesta.

Ultimul weekend înainte de marea sărbătoare a iernii, Crăciunul, nu-i putea prinde pe constănțeni altundeva decât în marile centre comerciale. Aceștia au dat iama în magazine și supermarketuri în căutarea cadourilor perfecte. Și de această dată, se pare că au uitat de măsurile și regulile impuse de către autorități. Semn al aglomerației a fost și la intrarea în parcările marilor centre comerciale unde s-au format cozi de mașini. Prin urmare, mall-urile au fost pline încă de la primele ore ale dimineții. A fost greu de crezut că distanța minimă de 2 metri între persoane a putut fi respectată. În imaginile prezentate, puteți observa cum nimeni nu mai respectă nici măcar o regulă.

Masca sub nas este la modă

Prinși de febra cumpărăturilor, unii dintre constănțeni au uitat că este obligatoriu purtarea măștii de protecție. În imaginile surprinse, putem observa cum femeia încalcă cu bună știință regulile impuse și nu poartă mască, chiar dacă magazinele erau pline.

Amenzi pe bandă rulantă

Oamenii legii au efectuat razii peste razii weekendul acesta, atât sâmbătă cât și duminică, aplicând amenzi.

Polițiști din cadrul Secției 2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrelor comerciale de pe raza de competență, au identificat, în cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie a.c., 6 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 30.000 de lei. Potrivit informațiilor noastre, este vorba de centrele comerciale Vivo și Tom. La centrul comercial Tom polițiștii au găsit nereguli la o insulă cu obiecte personalizabile, la o florărie, la un magazin de încălțăminte și la un magazin de jucării și anume Noriel. La Vivo au fost găsite nereguli la un magazin de haine și la magazinul de jucării Noriel.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, polițiști din cadrul Secției 2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrelor comerciale de pe raza de competență, au identificat 5 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 45.000 de lei. Potrivit informațiilor noastre, în incinta centrului comercial Tom, un magazin de încălțăminte și un magazin de jucării nu au respectat măsura suspendării temporare a activității, iar la centrul comercial Vivo este vorba despre o librărie, un magazin de haine și un magazin de jucării. Ar fi vorba despre aceleași magazine care au fost sancționate și sâmbătă, 19 decembrie, cu câte 5.000 de lei, printre acestea numărându-se și magazinul Noriel. De data aceasta, amenzile s-au dublat, ajungând la 10.000 de lei. În aceeași zi, alte 4 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității au fost sancționate de polițiștii constănțeni. Aceștia au aplicat 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 40.000 de lei. Tot duminică, polițiști din cadrul Secției 1, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona City Park Mall, duminică, 20 decembrie, au identificat 2 puncte de lucru ale unor societăți comerciale, fiind vorba de Noriel și Cărturești, care nu respectau prevederile legale, în ceea ce priveşte măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 10.000 de lei. Precizăm că magazinele Noriel din Constanța au fost sancționate de 4 ori în acest weekend. De trei ori sâmbătă și o dată duminică.

Video:

Andreea VREJOIU, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amenzi pt ce ?Sunt firme particulare au ceva angajati care trebuie platiti...sau numai cei la stat au voie sa lucreze e cam absurd....dupa care se mai vrea si taxe la stat....aiurea...abureala...
0
0
Pai asa e baaaa, de unde sa cumparam decat de la mall? Si dupa 4 ore de cumparaturi ca faci 10 km pana iesi din alimentara te apuca foamea, setea. Doar nu vreti sa stea salvarea non-stop la mall-uri sa ne ia ledinati cu glicemia scazuta dupa atatea cumparaturi.
0
0
fata de anul trecut,cand covidul nu exista,rata mortalitatii populatiei a crescut cu 0,03%..va spune ceva cifra aceasta?
1
0
Oamenii legii sa o suga putin! Ei de unde plm cumpara pt craciun? Nu tot din mall?
6
2
IAR NU E APA CALDA SI CALDURA IN MIJLOCUL IERNII
4
0
La ,,Vivo" ar trebui aduse niste mese in parcarea din subsol,se mananca si se bea ca la restaurant!Se cumpara mancare de la zona food si se serveste in grupuri in subsol,ceva asemanator ca in parcul Tabacariei langa biserica!
7
1
In primul rand oamenii legii sunt cei din justitie,nu fortele de ordine. Cliseele stupide induc in eroare publicul si asa suficient de indoctrinat cu tot felul prostii, care la final fac rau intregii populatii.Nici Iohannis nu e seful statului ci doar presedinte. Daca se vrea sef al statului ca Kim Jong Un e in regula,si asa gandeste in stilul aluia.Si da,cei ce nu respecta niste reguli simple si de bun simt chiar merita amenzi. Abuzurile si amendarile imbecile ar trebui si ele pedepsite. Nimeni nu ar trebui sa fie mai presus de lege. Cam utopic la noi,unde Iohannis da cu flegme pe Constitutie
19
2
Daca inchideau magazinele de tot....tipati ca de ce sunt inchise. Dar de ce nu tipati ca multinationalele nu sunt inchise niciodata? Nici voi nu stiti ce vreti. Natie de oligofreni
23
3
Si in centrul comercial VIVO, erau deschise sambata cateva magazine. De ex mag Chantal, cu imbracaminte, mag Telekom, etc. ... Pe astia nu i-a vazut nimeni?!!
10
7
Anul acesta de Craciun se daruieste Covid. Multa sanatate.
10
8
ca in fiecare an, cora si carrefour au avut 50 la suta reduceri la jucarii inainte de 5 dec. am vazut cos de peste 2000 lei cu jucarii. Noriel e pe alta lume...
8
0
lasa ciorile in halat sa intre?????
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614