REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Au vrut să fure şi s-au prăbuşit în gol: două persoane au fost prinse sub dărâmături, la Cernavodă

Au vrut să fure şi s-au prăbuşit în gol: două persoane au fost prinse sub dărâmături, la Cernavodă

Replica API 23 februarie 2013 | 00:00 112

Fostă şcoală, locul ororilor

Fostă şcoală, locul ororilor

Fosta Şcoală numărul 1 din Cernavodă, pare că se transformă, încet, dar sigur, în locul ororilor pentru oamenii străzii. Un caz incredibil s-a petrecut în dimineaţa de vineri, 22 ianuarie, când două persoane au fost prinse sub dărâmăturile clădirii dezafectate, aflându-se în locul cu pricina pentru a fura câte ceva. Este vorba despre oameni ai străzii, care mergeau frecvent în respctiva locaţie pentru a mai lua câte o cărămidă sau un lemn. Despre construcţia fostei şcoli, edilul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a menţionat că a făcut toate demersurile pentru a fi demolată, însă consilierii locali nu au fost de acord.

Caz şocant la Cernavodă! Două persoane au rămas prinse sub dărâmăturile unei şcoli dezafectate, în dimineaţa de vineri, 22 februarie. Din câte se pare, mai multe persoane au plecat la furat şi au pătruns şi în fosta şcoală numărul 1 din Cernavodă, care se află în stare avansată de degradare, pentru a căuta câte ceva. Însă, odată ajunşi la etajul 1 al clădirii, au observat că podeaua era din lemn şi s-au gândit să taie câteva bucăţele, să le foloseacă pentru a se încălzi. Se pare că şi-au cam tăiat "craca" de sub picioare, planşeul prăbuşindu-se cu ei, doi rămânând prinşi sub dărâmături. "Am primit apelul de urgenţă şi am trimis două echipaje ale Ambulanţei, de tip B, din substaţia Cernavodă, un echipaj SMURD, tip B, din Cernavodă şi unul de tip C, din Constanţa", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Ambulanţierii au ajuns numaidecât la faţa locului, acordând primele îngrijiri medicale victimelor, după care au fost duşi la spital, unul cu fracturi costale şi cealălalt cu fracturi la mână şi picior. După primele cercetări, s-a descoperit că este vorba despre nişte persoane fără domiciliu, care bântuie străzile din Cernavodă, dormind sub cerul liber, mai exact oameni ai străzilor. Reprezentanţii Primăriei din Cernavodă au declarat că sunt cunoscuţi respctivii indivizi întrucât li se mai dădea de mâncare, haine şi chiar li se oferea o baie caldă. Mai mult decât atât, cunoscându-se pericolul dat de constucţia dezafectată, primarul Gheorghe Hânsă a sesizat Poliţia Locală în scopul de a mai trece pe acolo, pentru a preveni vreo tragedie. Poliţiştii locali au respectat cererea, dar oamenii străzii au stat la pândă, cel mai probabil.

Clădirea fostei şcoli, locul ororilor: în ianuarie, alţi oameni ai străzii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon

Şcoala dezafectată pare că este una cu ghinion, un alt eveniment petrecându-se aici în urmă cu ceva timp. La acea dată a fost vorba tot de nişte oameni ai străzii, care au vrut să se încălzească, făcând un foc, şi au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon. Imediat după aceea, edilul din localitate a menţionat că va face toate demersurile pentru a demola clădirea, întrucât reabilitarea era exclusă dată fiind starea avansată de degradare. Dar, cum planurile de casă nu se potrivesc cu cele din târg, se pare că demolarea nu a fost şi pe placul cosilierilor locali. "Am scos clădirea la licitaţie, în ideea că poate cineva este interesat să o cumpere. Cum nu s-au găsit doritori, am iniţiat un proiect de hotărâre privind demolarea construcţiei, proiect care a făcut obiectul şedinţelor de Consiliu Local, nefiind votat de consilieri", a declarat Gheorghe Hânsă, edilul din Cernavodă.

Ce spune Poliţia

La data de 22 februarie a.c., ora 10.30, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi despre faptul că A. Samir, de 45 de ani şi G. Nicolae, de 58 de ani, ambii din Cernavodă, în timp ce se aflau într-o clădire dezafectată, au suferit vătămări corporale prin cădere de la înălţime. Persoanele în cauză au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218