REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

AUDIERI. Ce spune iubita poliţistului înjunghiat la Costineşti!

AUDIERI. Ce spune iubita poliţistului înjunghiat la Costineşti!

Replica API 6 februarie 2018 | 00:00 365

Dosar politist injunghiat

Dosar politist injunghiat

Un dosar penal deschis în urmă cu 4 ani, s-a aflat pe masa judecătorilor Tribunalului Constanţa, luni, 5 februarie, unde a continuat seria audierilor. Este vorba despre o tentativă de omor, comisă în staţiunea Costineşti, în plină vară. La momentul respectiv s-a reţinut că pe data de 14 august 2014, la ora 23:00, un tânăr din Bucureşti, Sabin Mihalache, student la Academia de Poliţie şi sportiv de performanţă, se afla la plimbare cu prietena lui prin staţiunea plină de turişti.

La un moment dat, un individ a pipăit-o pe iubita acestuia pe fund, motiv pentru care Mihalache a reacţionat, aşa cum oricare dintre noi ar face. Numai că, în scurt timp, în jurul lui s-au adunat vreo zece persoane care au început să-l lovească din toate părţile, moment în care a fost înjunghiat. Mai departe, tânărul a ajuns la spital, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală, după care s-a ajuns în instanţă.

În dosarul aflat în faza de cercetare judecătorească, luni a venit rândul iubitei să dea declaraţii pe fond, în calitate de martor, cea care a fost, practic, „mărul discordiei” în tot acel scandal violent, din centrul staţiunii Costineşti.

„Totul s-a întâmplat în urmă cu patru ani, în faţa discotecii Max din Costineşti. Un tip mi-a pus mâna pe picior, iar prietenul meu a reacţionat, în sensul că i-a explicat celuilalt că nu este frumos ce a făcut. Atunci au apărut 4-5 inşi care au început să-l lovească. Unul dintre ei, mai plinuţ, a scos un cuţit dintr-o borsetă, pe care l-a înmânat altcuiva, care a încercat să-l lovească pe prietenul meu în zona feţei.

Dacă nu se ferea cu mâna, îi înfigea cuţitul în cap. Cuţitul i-a intrat în antebraţ şi i-a provocat o tăietură de 10 centimetri. A fost pus la pământ şi a primit picioare în cap. Zona era full de lume, dar toţi se uitau şi nu făceau nimic. Se făcuse un culuar, toţi se uitau, dar nimeni nu a intervenit. În cele din urmă, agresorii au fugit, iar eu am sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă.

La ora 5 dimineaţa a ieşit din operaţie. Tot acest scandal l-a afectat, avea momente în care nu se putea concentra, iar acest lucru i-a afectat, mai ales că era student la Academia de Poliţie”, a declarat iubita victimei, în faţa instanţei, aflată la numai 2 metri faţă de doi dintre agresori, aceştii fiind ceretaţi în stare d elibertate.

De precizat că dosarul a ajuns în instanţă abia la finele anului 2016, fiind trimişi în judecată Alexandru Marian Fîntînaru, Claudiu Marian Tomescu, Constantin Nicuşor Burcea și Georgică Burcea, acuzaţi pentru tentativă de omor. Mai mult decât atât, aşa cum se ştie, în astfel de cazuri nimeni nu se bagă să ia apărarea cuiva. Şi, potrivit celor povestite chiar de către victimă, pentru a întregi cumva „tabloul” incidentului care l-ar fi putut costa viaţa, a mai apărut şi un vânzător care să pună capac la tot ce s-a întâmplat.

„Au încercat să mă înjunghie de mai multe ori şi ultima dată au încercat să îmi înfigă cuţitul în cap. Am reuşit să mă apăr şi mi-au înfipt cuţitul în antebraţ. Şi nu s-au oprit aici. Însă, am reuşit până la urmă să mă pun jos şi să îi ţin la distanţă cu picioarele, în timp ce 8 dintre ei continuau să îmi care picioare în cap.

Într-un final au fugit. După ce m-au lăsat în faţa magazinului pe jumătate inconştient şi cu o plagă înjunghiată de 10 cm din care ţâşnea sângele, vânzătorul din faţa magazinului mi-a spus să mă mut pe partea cealaltă a străzii, pentru că îi murdăream asfaltul de sânge", a povestit Mihalache, la vremea aceea, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte procesul penal, instanţa a stabilit ca la termenul următor, din luna Martie, să fie citate alte persoane, pentru a da declaraţii, pe fond.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218